MalGosia - moja faworytka już dawno (z powodu panujących upałów) zakończyła kwitnienie, a nowych pąków jakoś nie widać.
Na pocieszenie tylko fotki mi zostały...
KRISTALL - subtelna piękność
Grzesiu, już sama nie wiem jak to jest, bo widzę ,że dużo osób sadzi rośliny używając ziemi z worków, ale Toszka zawsze radzi , aby takiej ziemi z torfem nie używać i wywrotek ziemi też nie kupować( bo nikt nie sprzeda prawdziwego czarnoziemu), a zamiast tego kupić obornik, kompost , mączkę bazaltową i wymieszać to z ziemią rodzimą. Staram się postępować według tych rad. Może inni doświadczeni ogrodnicy wypowiedzą się na ten temat? Powiedziałam , co wiedziałam , a Ty zrobisz jak będziesz uważał za stosowne
A trawki z przesadzania listopadowego ??? żyją Schną więc podlewam, za to ślimaki w podlewanym maja raj.. jutro kupuję kolejna porcję ślimakową .. ale te ekologiczne, sprawdziła mi działają Anda .. dzięki
Ochronki na trzy pniaczki przeciwko kotom, bo mam ich całe stado. Kory już nie mam.. człowiek zaginie w świecie tego co ochrania
U mnie kwitną późniejsze róże. Nawiozlam dzisiaj nawozem w płynie róże przycięte wypuszczają nowe pędy.
Jaki ma piękny kolor ta Dalia. Zawiodłam się na róży Rapsody... Właściwie niektóre 3 sezon i wypuszczają długie badyle 2-3 z jednego krzaka zakończone liścia kwiatowa. Wszystkie wysadzę i posadzę w jednym dolku. Wtedy będzie bujny krzew