Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe skarby 13:27, 27 cze 2019

Do góry
Betka napisał(a)
Wiecie co będąc u koleżanki wynypałam u niej wielkie lustro czekało na wywóz śmieci wielkogabaratowych. No i tym sposobem mam lustro do ogrodu. Pomyślałam że je powiezsimy na ścianie między oknami! Jak myślicie będzie ok?

Ale świetne, wielkie lustro.
Masz szczęście,ze nie zdarzyli wywieść.
Jak ludzie moga takie fajne rzeczy marnować.
Super pomysł.
Bedzie fajnie.
Mi tez marzy się lustro do ogrodu.
Podmiejski ogródek 13:23, 27 cze 2019

Do góry
April mi przypomniała, że przecież nie wrzuciłam zdjęć z zakupów w ZP.

Przede wszystkim nie oparłam się śmiałkowie goldschleier. Mam nadzieję, że w przyszłym roku też będzie tak ładnie wyglądał

na ostatnim zdjęciu, na dole, jest - chociaż go nie widać - zatrwian szerokolistny.
On taki ązurowy jak ten czosnek Schuberta u April i też ciężko go sfotografować. Tutaj zbliżenie:

Kupowałam go w zeszłym roku i pierwszy raz będzie mi kwitł. Jestem bardzo ciekawa. Na razie wygląda na dość sztywnego, co ma swoje wady (brak zwiewności) i zalety (nie będzie się pokładał po deszczach?)
Blaski i cienie nowego życia 13:10, 27 cze 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Co do patyczków to radziłabym Ci ukorzenione patyczki końcem sierpnia ulokować w doniczkach w takiej ziemi jak będą rosły i donoce zadołować. Bo u mnie wiele patyczków zmarzło i wiosną już nie wypuściły. Myślę że don8ce chronią sadzonki.

Pod oknami robi się mały busz, w zeszłym roku męczyłam ten kawałek stipa pony tails wysiana z nasion, na wiosnę powinny być siewki.

Ula dzięki wielkie za poradę - na pewno bym tak nie zrobiła a szkoda wielka byłaby mi tych hortek tym bardziej, że jednak zostały mi jakieś 3
Piękna stipa - ja sobie w tym roku kupiłam na targu - bardzo fajne, duże sadzonki, które zaczynały już kwitną - po 5 zł. szt. Uznałam, że nie można ich nie wziąć bo bardzo mi się stipa podoba - i mam nadzieję, że będzie się siała u mnie
Ogród kwiatowy 12:58, 27 cze 2019

Do góry
violaskom napisał(a)
Ewa, ten przetacznik to Eveline. On rośnie tylko do 55 cm. Wydawało mi się, że Twój jest wyższy. Interesują mnie te najwyższe i takich teraz szukam.

Pięknie na rabatach
Ślicznie rośliny sie prezentują.
Tez ci trawę upały wypalają ??
Pozdrowki zostawiam
Ogród kwiatowy 12:50, 27 cze 2019

Do góry

Deep Impression
Blaski i cienie nowego życia 12:45, 27 cze 2019

Do góry
MalgosiaW napisał(a)
Upał i komary Zaniedbuję ogródek. Czekam na lepsze chwile
Pozdrawiam oczywiście

Właśnie się chłodzę na basenie

Ale fotkę mam

Malwa samosiekjka. Co roku chcę wyciąć i narazie co roku zostawiam. Miejsce nieuporządkowane to rośnie co chce

Mój ogrodowy pamiętnik 12:41, 27 cze 2019

Do góry
MalgosiaW napisał(a)

I ode mnie na otarcie łez kwiatuszek

Funkia będzie kwitła. Tak mi się widzi

cudna róża.
Co to za dama ???
Mój ogrodowy pamiętnik 12:41, 27 cze 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Czy ktoś wie co to znaczy jak funkia tak się zachowuje?
Jakby rosła piętrowo? Mam to wyciąć?

Czasami tak się zachowują.
Jak chcesz możesz to przyciąć.Bo to chyba młoda roślina.I niech sie nie wysila podwójnie
Moja działka na Dębowym Lesie 12:39, 27 cze 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
Aniu, co to za pnąca róża drobnokwiatowa taka różowa?

To The Fairy

Leonardo da Vinci w roli głównej
W samym słońcu 12:37, 27 cze 2019

Do góry
sarenka napisał(a)

Szałwię, która wycięłam w tym tygodniu już zaczyna odbijać, chyba niżej zetne te suche łodyżki.

Cudna tawułka.co to za odmian ?
Jezoweczki tez juz pięknie zaczynają
Moja działka na Dębowym Lesie 12:35, 27 cze 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Piękne te kolory masz, takie soczyste. U mnie to mam wrażenie jakby wszystko wypłowiało od słońca. Ale równowaga w przyrodzie jest. Cały maj u nas lało to cały czerwiec za to suchoty .

A dziękuje bardzo.
Lato jest piękne i kolorowe.

Własne warzywka do obiadu

Ale i sezon przetwórczy tez już jest rozpoczęty
Ogóreczki małosolne nastawione i szczaw na zimę

Tajemniczy Ogród 12:29, 27 cze 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

A co? Pływać nie umiesz?

Lupo to miniaturowe różyczki? Pokaż.

Umiem, musiałam umieć Miałam chłopaka wodziarza
Lupo nie ma co pokazywać, ma przerwę w kwitnieniu, ale czaiłam się na nie jak kwitły, ładne krzaczki. Szukam im miejsca
Ale np. Artemis mogę pokazać, fotki robione po dwudziestej, dobrze, że te dzikie upały się skończyły:

Leonardo, biedula, zebrał się po kwieciaku:

Mój ogrodowy pamiętnik 12:28, 27 cze 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
No dobra, skoro nikt nie chce ze mną gadać (a ja tu mam takie ważkie pytania ) to wrzucę sobie bukiet róż na otarcie łez .

I ode mnie na otarcie łez kwiatuszek

Funkia będzie kwitła. Tak mi się widzi
Mój ogrodowy pamiętnik 12:23, 27 cze 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Czy pędy brunnery, na których kwitły kwiaty po przekwitnięciu się całe wycina?
W tej chwili wygląda to tak:

Przeczytałam gdzieś, że jeśli nie chcemy by roślina się rozsiała i zależy nam na kwitnieniu jesienią to należny ścinać pędy kwiatowe jak najszybciej po ich przekwitnięciu.

Ja miałam kiedyś, ale przy ciągłym przesadzaniu padła. Kiedyś sobie jeszcze sprawię

Blaski i cienie nowego życia 12:19, 27 cze 2019

Do góry
anna_g napisał(a)

Ula bo dopiero w tym roku po 3 latach zaczęłam coś ciut konkretniej działać w ogrodzie - innym ogrodzie oczywiście. Nie mogę poszaleć ale małymi kroczkami troszkę idę do przodu. Pokazywać nie ma co ale za to gęba mi się śmieje jak sobie coś po swojemu zrobię No to teraz zaglądam trochę częściej do wybranych znanych wątków bo nie ma szans nadrobienia zaległości a czasu nie ma za wiele. Ale do Ciebie zawsze
Patyczki w doniczkach w cieniu stoją - wysadzę chyba jesienią na miejsce przeznaczone - które może się jeszcze zmieni do tego czasu
U Ciebie też widać bardzo duże zmiany - krok po kroku i do przodu. Trzymaj się Ula w tych upałach bo masakra jest - ale pocieszenie że jutro ma już trochę odpuścić

Aniu, bardzo się cieszę że coś tam robisz i że Cię cieszy. Co do patyczków to radziłabym Ci ukorzenione patyczki końcem sierpnia ulokować w doniczkach w takiej ziemi jak będą rosły i donoce zadołować. Bo u mnie wiele patyczków zmarzło i wiosną już nie wypuściły. Myślę że don8ce chronią sadzonki. Gdybym to wiedziała miałabym w tym roku łany hortensji bo Kindzia dała mi z 60 patyczków i połowa się przyjęła. A po zimie mam tylko 7 szt. ( tylk te co przesadziłam w inne miejsce).

Pod oknami robi się mały busz, w zeszłym roku męczyłam ten kawałek stipa pony tails wysiana z nasion, na wiosnę powinny być siewki.

Mój ogrodowy pamiętnik 12:15, 27 cze 2019

Do góry
No dobra, skoro nikt nie chce ze mną gadać (a ja tu mam takie ważkie pytania ) to wrzucę sobie bukiet róż na otarcie łez .

Blaski i cienie nowego życia 12:11, 27 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Myslę, że jest to do ogarnięcia, pomyślimy

Fajnie

Jeszcze trochę różanych westchnień

Blaski i cienie nowego życia 12:09, 27 cze 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ula, ciekaw jestem ile liliowców Ci zakwitnie. U mnie fajnie owocują pmidory, oby nie złapały żadnej choroby.

Czekam na kolejne zdjęcia.

Dziś zakwitł kolejny, czwarty kwiat żółty pełen. Jednego seledynowego coś obgryza???

Te na pewno od Bogdzi

Myślę że w przyszłym tyg będą cieszyły u mnie pomidory w donicach zaczynają kwitnąć a te 2 gruncie są dla rozrywki, będzie coś to się ucieszę.
Hortensjowo 12:08, 27 cze 2019

Do góry
Helen napisał(a)
Moje jeżówki Blackberry Trufle + Red Baron

Śliczne. Mają piękny kolor a te ciemne łodyżki jeszcze go uwydatniają.
Moja działka na Dębowym Lesie 12:03, 27 cze 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jakie piękne zdjęcia śliczne nasycenie barwami. Kwiaty jak żywe, aż by się chciało powąchać.

Bardzo dziękuje dorotko, za te pozytywne mile słowa pod adresem moich roślin i ogrodu.

Clematis Etoile Violette

Powojnik Comtesse de Bauchaud
Powojnik The President

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies