Z debolistnej i ja bardzo się cieszę. dostałam ja malutką. A w przeciągu 4 lat wielki krzak zbudowała.
Do marcinków jeszcze trochę, trochę ..
Jaki masz nawóz ??
K6azdy to będzie dobry , to nie są wymagające rośliny.
Ja dałam na wiosnę i niedawno trochę obornika granulowanego. Taki miałam .
Co ja bym zrobiła...drabina do wybielenia, cegły na biało pomaluj, dołem ciemny pas na grafit i już będzie super; malowana cegła, nieobrabiana, pomalowana wygląda fantastycznie.
Z kolei na przodzie tej metalowej konstrukcji, powiększyłabym rabatę w trójkąt, od rynny, do końca płyt chodnikowych; zerwać darń, wywrócić na drugą stronę do rozkładania, widłami rozpulchnić, potem gazety, tektura czy co tam masz, kora Avanti z Leroy Merlin, a nasadzenia, róże, bo cię lubią, a punktowo coś wysokiego, czyli coś co niedrogie, nie problemowe, o bordowym zabarwieniu, jak rośnie w krzew, wyprowadzaj na wielopniowe lub jednopniowe. Tak mnie naszło na tym kawałku
Ale bajka a widoki na całą działkę cudne i ta kurka śliczna a jaka kolorowa taczka Piękna bramka drewniana z tabliczką a zakupy pokaźne i cieszące oko - ja zrobiłam troszkę mniejsze i też nabyłam rudbekie
Jednym słowem - pięknie
uwielbiam te kule jak deszcz przywalił ten pierwszy taki mocny wszystko mi klapło teraz uratowane powiązanie i na szczęście stoi i widać że jest hortka bukietowa nie do zdarcia i już różowa się różowi
Witaj Hanuś dziś poskakałam i fotek trochę zrobiłam ,wcześniej tyle maja na cykałam ,że miałam bałagan teraz poukładane to będę po trochę wstawiać cieszę się że chcesz oglądać Buziam
Na koniec oczko i ptaszek
Dodam jeszcze że w sobotę była mała roszada na rabatach - pod taras trafiły dwie kępy traw a po drugiej stronie ścieżki dwie brunery, w miejscu traw posadziłam krwiściąg a w miejscu brunery paproć plus nowości i w sumie posadziłam osiem bylin i troszkę sadzonek brunery od dorosłej kępy Trochę padało więc dużo nie zrobiłam ale dobre i to, na poniedziałek planuję dokończenie kamienistej ścieżki przy ławce, jest to malutki kawałeczek ale kamyki są ciężkie i trochę mnie męczy tachanie ich w wiadrze, taczką spróbuję, może się wyrobię między roślinkami, może się uda