Małgosiu, no była ekipa TV i Tomek, fajna przygoda, a co najważniejsze, na luzie i bezstresowo tak lubię
Cieszmy się, że tak się zmieniło, pięknieje nam kraj i ogrody
Bardzo dziękuję za uznanie naszej pracy, było jej sporo, jeszcze trochę jest, może następny sezon już tylko ogród będzie na tapecie. A ciebie też podziwiam, bo sama jedna stworzyłaś cudowny ogród, gatunków i u ciebie ogrom, a Palibin masz najpiękniejszy na forum buziaki
łubiny w różnych miejscach, kolory niespodzianka, siewek pełno, w przedziwnych miejscach
zaczyna biały tamaryszek
tu przesadzam hosty, za bardzo się rozrosły, daję na brzeg, nie będę musiała się z kancikami bawić
pozostałe dam na prawą stronę
rodki i azalie cudownie tu kwitną i oczywiście kolkwicja chińska
muszę tylko o kwasoluby bardziej zadbać w tym roku, w ubiegły, susza dała popalić
Najwięcej się nacieszę, jak robię obchód przy okazji sprzątania psich gówien długo mi schodzi, bo zawsze coś wypatrzę
Na tym 3 zdjęciu, to buki trikolor
dzięki
dereń Kousa
ciekawe jak rodki i azalie , bo ulewa, a teraz cudowny spektakl dają
Wczorajsze zakupy, pies mi dziś uciekł i wykopał nasadzenie z powojnika i begonii
Biedny powojnik i tak już był złamany, nie mam sił już na tego psa.
Wymyśliłem kompozycje z czarnych surfiń i tunbergi, zobaczymy jak będzie to wyglądać latem
Oj to super Haniu i u mnie przestało padać i wycięłam w końcu wszystkie trzmieliny na pniu i kilka host przesadziłam, w kolejce następne.
Haniu, zgubiłam nazwy, były metki i wywiało
Ale od wczoraj cały czas leje i leje, strugi deszczu, nie wiem, co na ogrodzie....
Patrycja warto, jednak widziałem że miałaś okazję podziwiać inna wisterię
Wiktoria Dlaczego nieosiągalne? Ja będę robić co w mojej mocy aby wyglądały podobnie. Są warte tego
Azalia Sarina i Rh Cat Grandiflorum zaczynają kwitnąć. Z rh CW nie wiem co się stało, zakwitnął paroma kwiatkami a później nic. Ostatnio były na nim mszyce, może przez oprysk?
Dziś przyjdzie dostawa Rh i azalii na tą rabatę. Jakie to odmiany to zdradzę jak zakwitną. W środku będzie magnolia, pewnie Iolanthe.
Sztobry róży puszczają listki, zobaczymy co z tego będzie. Świerk conica jest taki uroczy wiosną, aż chce się dotykać
Witam. Regenerowałem trawnik. W kwietniu wertykulacja i aeracja i pierwszy nawóz. Trawa fajnie odbiła po kilku tygodniach. Tydzień temu drugie nawożenie Florowit mistrzowski trawnik. Dawka 3kg/150m2. Trawa ruszyła dość szybko, podlewanie bezpośrednio po nawożeniu a potem pogoda zrobiła swoje (padało każdego dnia). No i efekt jest taki, że 50% jest super a 50% nie wiem co to jest. Czy za dużo nawozu czy za mało? Trawa wygląda jak poparzona. Siałem z ręki bo wózkiem już kiedyś spaliłem kilka części trawnika. Zdjęcia 2,3 to ten sam trawnik z bliska. Co robić?