Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 20:50, 07 cze 2019

danuta_szwajcer napisał(a)
Louis Odier tez mam i uwielbiam jej zapach, kolor, kształt kwiatu, taka tez jest Alba i obie pierwsze zakwitają. Portret rózy cudo tak jak i oswietlenie nad kałużą, niesamowite wrażenie. Ale gratuluje pomysłu i relazacji z tymi kulami i donicami i zdjęcie z różami i te kule no super Ci to wyszło. Teraz czekam z niecierpliwościa aż u mnie zakwitnie ta ciemna róża już lada moment. U nas od 4 pada no i jak sie ciesze bo bez kataklizmow a sucho juz bylo bardzo. Widze u Ciebie Edenke?? Nie wiem dlaczego u mnie cos nie chce rosna, tak jak u Ciebie ta fioletowa , dwa kwiaty i nic wiecej. Bardzo fajne kompozycje robisz Pozdrawiam i zycze Ci tez spokojnego deszczu
Za wszystkie miłe słowa ślicznie dziękuję. Ja lubię coś tam wymyślać i dążę do wytyczonego celu. W sumie pomalowałam 6 donic i 6 kul różnej wielkości, do tego ażurowy domek i serce które było różowe w czerwone kropki. Przez chwilę miałam deszczyk, jakieś 10 minut padało. Do ziemi nie dotarło, ale liście zostały zroszone.
Moja Eden Rose, mam ich 3 sztuki ale tylko a jest ładna.

Dorota123 22:29, 07 cze 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka piekna ta roza Charles Austin tj "Ausfather" bo jest i Yellou.
Mam podobna roze "Charming apricot" tez Austina myslałam ze tez mam "Charles".

Buszowałam Troche w necie i podoba mi się tez "Conte de Chambord", ale to jesienia dopiero kupie. Zbieram opinie na razie, kede kupowala krzaczaste, parkowe aby nie rosly wysoko.
Szukam aby byla ladna, miala zapach, nie chorowala.
U ciebie juz roze w duzym rozkwicie moje tylko pojedyncze rozkwity.

Piekne iluminacje, kule na czasie miedziane. Duzy plus dla ogrodu jak sie jest na miejscu. Moze tez kiedys na stale i bede miala dopieszczone wszystko.

Bardzo cieplo ludwo dysze.

Pozdrawiam
Bardzo lubię Charles Austin za obfite kwitnienie i sztywne łodygi, no i za kolor. Rzeczywiście sporo róż już mi kwitnie, ale jeszcze dużo przede mną.
Czy dobrze zrozumiałam, że Ty nie mieszkasz w miejscu gdzie masz ogród? Ja nawet z poranną kawą idę do ogrodu.

Moja Elfe, miałam dwie ale ta przy altanie przemarzła dwa lata temu.

Dorota123 22:38, 07 cze 2019

ewsyg napisał(a)
Dorotko, Twoje róże maja już sporo kwiatów, u mnie dopiero zaczynają. Ogród wyładniał i to bardzo. Dojrzały ogród ma swoisty urok.

Pozdrawiam
Miło mi czytać takie słowa, Ty byłaś u mnie i cieszę się, że zauważasz zmiany. Nawet dziś zmieniałam na jednej rabacie. Myślę, że w przyszłym roku odwdzięczy mi się Lady of Shalott miałam ją w donicy i na prawdę o nią dbałam. Dziś wsadziłam ją na rabatę, myślę że będzie jej tam lepiej.

Moja Ascot

ElzbietaFranka 18:33, 08 cze 2019

Dorotka dobrze zrozumiałaś zobacz u mnie wstawiłam róże Charming Apricot zib ile ma pąków fotki trochę blade bo i pogoda po przejściu chmur.

Wieczorem zajrzę.
Dorota123 20:42, 08 cze 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka dobrze zrozumiałaś zobacz u mnie wstawiłam róże Charming Apricot zib ile ma pąków fotki trochę blade bo i pogoda po przejściu chmur.

Wieczorem zajrzę.
Byłam, lubię róże z taką ilością pąków kwiatowych. Będę u Ciebie obserwować jej rozkwitanie.

Dorota123 20:48, 08 cze 2019

Dorota123 20:55, 08 cze 2019

Dorota123 21:01, 08 cze 2019

sylwia_slomc... 21:12, 08 cze 2019

Przemalowania poogladałam, ale róże zapierają mi dech w piersiach Cudne
Dorota123 21:26, 08 cze 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Przemalowania poogladałam, ale róże zapierają mi dech w piersiach Cudne
Z róż jestem bardzo zadowolona i pomyśleć, że ja kiedyś ich nie lubiłam.