Polecam jeden i drugi. Drugi zapewne wtedy, gdy ktoś ma małe dzieci i nie chce mieć owoców, Hilli jest ładniejszy w wyglądzie, grubszy, ale wolniej rośnie i jest droższy, Hicksii jest czasem taki porozczapirzany, ale można znaleźć też zwarte i ładne.
Polecam różne, w zależności od sytuacji, polecam też Taxus baccata cięty. Siewki.
Pani Danusi a który nawóz wieloskładnikowy Pani zaproponuje ?
Myślałem o polifosce, tylko pytanie którą (4, 5, 6, 8 a może 12), ewentualnie coś innego sprawdzonego ?
Co do samego nawożenia, to po jakim czasie powtarzać rozsiewanie nawozu?
I kiedy uczynić to ostatni raz ?
Wiem, że na jesień pod koniec września uderzyć najlepiej nawozem jesiennym na przezimowanie.
Jeśli chodzi o ziemię to jakaś konkretna ?
Na moje 500-600m2 trawnika ile mniej więcej takich worków zakupić ?
Ma to być cienka warstwa, czy raczej grubiej sypnąć ?
Zlitować to się tylko może pogoda i da odpowiednią ilość wody. jeśli nie - podlewać musisz.
Trawa potrzebuje do szczęścia głównie wody, nawozu i koszenia co 4 - 7 dni.
Regeneracja się przyda, wydrapanie niezbyt silne bo to młoda trawa. Posypanie ziemią z worków, przegrabienie, nasiona ewentualnie w gołych miejscach i nawóz wieloskładnikowy, nie saletra. Następnie tego samego dnia woda, aby nawóz rozpuścić, sam deszcz nawet nie pomoże, bo granulki muszą się rozpuścić.
My się nie musimy zlitować, zlitować nad swoim trawnikiem musisz Ty sam, nikt za Ciebie nie zrobi tej roboty. Regeneracja, nawóz, woda. Koszenie.