Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 20:47, 16 maj 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Karolino, mamy wiele wspólnego, jeśli chodzi o zagęszczanie rabat
dla Ciebie truskawki, wyjątkowo dużo kwiatków mają, a to taka rabatka na przetrzymanie odmiany (nn) dopóki nie stworzę dla nich stałego miejsca

Ale Ci zkwitły cudnie, będzie mnóstwo owoców, jakas dobra odmiana.
Ogrod stewardessy 20:44, 16 maj 2019

Do góry
To prawda. Rosnie powoli swoim tempem, jest zimozielona a w zimie ma owoce, ktore na poczatku wiosny przebarwiaja sie na czerwono. Jak sie dobrze przyjrzysz to na tym zdjeciu je nawet widac.

A tu zdjecia z przed kilku miesiecy:

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:42, 16 maj 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)

Niekoniecznie z tymi różami, może być że sąsiadka kupowała lepsze sadzonki, to bardzo ważne aby szczepienie było silne, mocne.
Mam dwie róże Eden Rose, jedna starsza od drugiej o dwa lata, i ta starsza jest ciągle mizerna, idzie jednym pędem, rosną obok siebie. Ale tę pierwszą kupowałam jako jedną z ostatnich, już przebranych sadzonek, tę drugą wybrałam silną, pięknie rozkrzewioną sadzonkę.
Tę starszą obcięłam na wiosnę tuż przy ziemi, bo tak beznadziejnie wyglądała, teraz wygląda jak sadzonka tegoroczna, ta młodsza stworzyła już ogromny krzew.

Dorotko, cudny ogród podziwiam, Twoje bukszpany cięte zdrowiutkie, piękne formy tworzysz. Zazdroszczę, u mnie ciągle chorują
Mam bukszpany około 30 lat i nigdy mi nie chorowały, na szczęście nie mam też ćmy bukszpanowej. Wszystkie sama ukorzeniłam, gałązki miałam od babci do ubrania koszyczka na wielkanoc. Nadmiar wsadziłam do skrzyneczek z pelargoniami, bo były malutkie. Jesienią jak pozbywałam się pelargonii zauważyłam ukorzenione bukszpany i to były moje pierwsze sadzonki.
Jeśli chodzi o róże to często tak bywa jak napisałaś, ale mojej sąsiadce spodobała się u mnie róża Gemma. Poprosiła żebym przy następnym zamówieniu wzięła i dla niej taką. Przyszła taka marna sadzonka, że aż wstyd było brać za nią pieniądze. No ale ja za nią płaciłam. Róża jest u niej drugi rok i jest dużo ładniejsza niż moja. Cieszę się, że tak ładnie jej się rozrosła, bo bałam się czy w ogóle przeżyła.

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:39, 16 maj 2019

Do góry
cichcem miedzy kroplami deszczu w odległej części galaktyki( w tzw czarnej dziurze) powstały trzy podwyższone zagonki, elegancją nie grzeszą ale recykling słuszna sprawa
belki mają udokumentowane ponad 100lat historii

buk Rohan Weeping

u Bogdzi festiwal barw a u mnie skromniutko
Rododendronowy ogród II. 20:34, 16 maj 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Ach!

Ach ta wiosna....
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 20:33, 16 maj 2019

Do góry
zawitka napisał(a)

Azalki tak ślicznie kwitną "d"d"d

I na biało czerwono.

Śliczne Halinko !
Ogród do odnowy 20:30, 16 maj 2019

Do góry
Jeszcze mi smutno

ale prezentuję pułapkę na ślimaki - wlewa się piwo i dodaje jakiś środek wabiący. Po nieustającym deszczu już niewiele powinno zostać z języczki. Miła niespodzianka, więcej dziur nie przybyło. Ciekawe jak długo będzie skuteczne?

Rododendronowy ogród II. 20:30, 16 maj 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:28, 16 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
O tak, zapachniało bzami. Maj jest beznadziejny. Może druga połowa bedzie łaskawsza.
Teraz to i u mnie jest już dosyć wilgoci, ale na tym skorzystają roślinki. One w takich w takich temperaturach rozwijają się ładniej niż przy ogromnej spiekocie. Moje kwiaty bzów są mocno obciążone deszczem, ale nadal cudownie pachną.

Rododendronowy ogród II. 20:27, 16 maj 2019

Do góry

Rododendronowy ogród II. 20:25, 16 maj 2019

Do góry

Rododendronowy ogród II. 20:22, 16 maj 2019

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 20:20, 16 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

U mnie to żarnowiec na bank by przymarzał. Dlatego go nie sadze.
Deszcze dodały soczystości roślinom i ogrodowi .
Wszystko wygląda tak pięknie
A na ostatnim zdjeciu to ??

Aniu to głóg tak kwitnie,jakiś taki mój jasno różowy.To drzewko widoczne przy dwóch białych pergolkach.Dopiero zaczyna kwitnąć.
Rododendronowy ogród II. 20:20, 16 maj 2019

Do góry
No to zdjęcia , podobne ale pomarańczowe azalie bardziej rozwinięte więc wstawiam.

Rododendronowy ogród II. 20:13, 16 maj 2019

Do góry
Kasya napisał(a)
Nie można się przestać zachwycać
U mnie cześć lilakow pospolitych strajkuje
Małe rododendrony puściły listki i raczej nie zakwitną ciekawe czy to po przymrozkach czy coś innego bo paki były śliczne
Pokaze u ciebie dla Mariolki obielę ? Chciała obejrzeć ta która kupiłam

Moje bzy tez mało kwitną ale za to wypusciły mnóstwo nowych gałęzi , mnie akurat to cieszy bo lepiej mnie zasłonią od sąsiadów. W przyszłym roku pewnie obficie zakwitna. Nie pierwszy raz w tym roku słyszę ze bzy gorzej kwitna widac taki rok. Obiela śliczna .
Za drzwiami do ogrodu... 20:03, 16 maj 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Tak Basiu to berberys,ale nie znam nazwy.Dokupiłam mu jeszcze dwa do towarzystwa ,miały być takie same ...a ciut inaczej się wybarwiają,ale cóż jak się nie zna nazwy i kupuje się podobny...
U Ciebie też tak ciągle pada?Jutro planuje wysadzić na ogród paprykę i pomidory,mam nadzieję że jakoś się uda

U mnie to żarnowiec na bank by przymarzał. Dlatego go nie sadze.
Deszcze dodały soczystości roślinom i ogrodowi .
Wszystko wygląda tak pięknie
A na ostatnim zdjeciu to ??
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:03, 16 maj 2019

Do góry
Justa, Ewa, Mireczko dziękuję. Dziękuję.
Na reszcie na Żuławach popadało. Cieszę się z deszczu jak dziecko. Rośliny odżyły. Miesiąc bez wody dla ogrodu to bardzo długi okres. Posiłkowałam się zapasami wody z 1000 litrowej beczki. Wyczerpałam wszystko.

Powschodziły wysiane rośliny jednoroczne takie jak smagliczka, gipsówka, kosmosy, ostróżka letnia. Pięknie rozsiała się werbena patagońska.
Jak na razie rozpoczynają swój popis czosnki.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:03, 16 maj 2019

Do góry
Pod karaganą robi się gęsto . Trawnik zbiera się po wertykulacji.

Cienista ładnie już wygląda

A tu tawuły Goldflame dla Gosi - zobacz jakie nierówne - ta na pierwszym planie super, pozostałe - czupiradła .

Doświadczalnia bylinowo-różana 20:02, 16 maj 2019

Do góry
Nowo zakupione kamasje Sacajawea i takie tam

Koniec
W kamiennym kręgu od początku 20:02, 16 maj 2019

Do góry
GorAna napisał(a)
Za oknem zimno, że nosa nie chce się wystawić.
Dobrze, że z okien można obserwować ogród.

Uwielbiam te soczyste czerwienie i borda w ogrodzie
A zachód słońca pięknie udało Ci się uchwycić.Tych pięknych obrazów u ciebie bez liku!
Ciekawe czy mój ubiorek się tak rozrośnie,wciśnięty między rośliny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies