Ja też Aganiu ostatnio mniej się udzielam na ogrodowisku. Tulipany przekwitły, część już wycięłam bo suche liście na rabatach troszkę mnie denerwują.
W skrzyneczkach już pierwsze plony. Podjadamy sałaty, wyrywam dymkę. W donicach typu kwadrat posadziłam cukinie, w jednej eksperymentalnie posadzę karczochy. Sadzonki mam z wysianych nasionek.
Sunia w niezłej formie pod opieką dobrego onkologa. Dobrze reaguje na chemię, ostatnio włączyliśmy do terapii sterydy. Ale o skuteczności leczenia za wcześnie jeszcze mówić. Na dzień dzisiejszy nie ma przerzutów i to nas cieszy.
Dzielna staruszka walczy, my też się nie poddajemy.
a tymczasem jeszcze trochę mieczyka, bo pierwszy raz u mnie kwitnie i się zachwycam.
jest zupełnie inny niż te wielkie i sztywne gladiole, popularne u nas.
Tak sobie myślałam, ile minęło od spotkania i jak ogród i otoczenie się zmieniło
...zmieniło bardzo
Tak, trawy u mnie są super, ale o dziwo, teraz jakoś giną)
Powojniki wichura wypoziomowała
idealna odmiana, dla początkujących
Warszawska Nike
kwiat na około 30-40cmkolor ciągle się zmienia
Po ostatnich ulewnych deszczach nie ma śladu. Od kilku dni upały, żar z nieba i niewiele można w ogrodzie popracować w taką pogodę. Właśnie uciekłam z ogrodu bo pot zalewa mi oczy.
Pozdrawiam Małgosiu
mikrorabatka niby ma wystawę południową, ale ciężko znaleźć moment, kiedy cała jest w słońcu. Albo tuja ją zacienia, albo świerk, albo lipy.
Jak dokładnie policzyłam, to mi wychodzi 6 godzin słońca. Półcień jak byk
O skorupie i przesadzaniu to już Toszka Ci napisała
Ta druga szałwia ma faktycznie ciut inny odcień - mnie się oba podobają.
Lipowej nie będę na razie ruszać - poczekam, ąż się rośliny zaczną gnieść i trzeba je będzie rozluźnić.
Ula, używam mało chemii, ale jeśli już, to nie mieszam i lecę wszystko jednym, jak czasu starczy.
Stężenie odmierzam strzykawką i raczej, jakby mniej daję.
Lecę po wszystkim u mnie się to sprawdza. Po co iść w koszty.
Raz, a dobrze
Indygowiec Kiryłowa
super krzew
kwitnie podobnie, jak wisteria
bardzo wrażliwy, musi mieć ciepełko i zacisznie