Wiem, wiem że nie wyścigi.. Cierpliwość - nad tym teraz ciągle pracuję, ale szczerze po 5ciu latach przebywania na placu "boju" człowiek chciałby już trochę nacieszyć oko, trawą i paroma roślinkami

Dlatego teraz planowanie rabat i przygotowanie gleby odpowiednio - stawiam jako zadanie nr. 1 do wykonania.
Wrzucam paintowy projekt, żeby pokazać gdzie posadziłam te ukochane graby.
Były inne troszeczkę założenia, ale zdecydowałam się na to miejsce. Musiałam już je umiejscowić bo w tych malusich doniczkach żal było mi patrzeć jak się męczą, a nadarzyła mi się okazja na nie, więc kupiłam ! Śliwy zostały narazie tam gdzie były(pod płotem - to miejsce trzeba też z głową zaplanować).
Rabata z grabami ma być dwu- wymiarowa. Z jednej strony będzie do niej przylegała ta długa skarpa. Z drugiej strony (patrząc od tarasu) podsadzona innymi roślinkami, no i na tym etapie jaki jest mogę pomanewrować szerokością rabaty widocznej od tarasu.
Drzewko przy tarasie - tylko wstępnie narysowane, bo jeszcze nie mam pojęcia jakie, ale przygotowałam już lampę żeby było oświetlone
Napewno chciałabym gdzieś (nie wiem jeszcze gdzie) kulkowisko - zakochałam się w tych ogrodowiskowych u dziewczyn i w tym nowoczesnym ogrodzie Pani Danusi (niedawny odcinek Nowa Maja w ogrodzie)
edit. ten nieszczęsny budynek psuje cały widok

ale nie wszystko jest tak jak byśmy chcieli, trzeba się cieszyć bo zawsze mogło być gorzej