Zostawić ciepłą kawę w takim miejscu... no wariatka Ogród kipi życiem i kolorami, trawy zazdraszczam! U mnie trawisko, co wiosnę mówię, że już pora na nowy i tak 18 lat zeszło
Jakie rodki polecasz? Wypadłam zupełnie z obiegu a muszę w tym tygodniu dokupić 6 sztuk - chyba róż, fiolet, blady róż - miejsce raczej zacienione stąd potrzeba koloru
Bardzo dziękuję
No właśnie na zdjęciach trudno skalę ogrodu pokazać, bo on z zakamarkami miało być tajemniczo
Mnie się też spodobało to, że widać jego wielkość. Ale tu na forum, mam okazję zbliżenia pokazywać
Dziękuję Sylwia
Szkoda, że mamy krótkie te programy ogrodnicze, Maja ciut dłuższa, ale też zawsze niedosyt. Za to na politykę, to tego czasu mają od groma
Najważniejsze być sobą i chyba tak wyszłam na nagraniu mężuś nie chciał stać przed kamerami, ale świetnie się bawił i oczywiście, ten nasz raj, to wspólna praca, a jego ciężkiej pracy od groma. Powoli kończy pergolę, cieszę się ogromnie.
Tu upchnęłam róże Concerto. Nie wiem czy to rabatówka czy krzaczasta. Bo raz piszą tak a raz siak. Specjalnie piszę, że darmowe są, bo jestem mile zaskoczona. Ładne róże dostałam i przesyłkę z dnia na dzień.
Witaj. Zwykle zachwycam się roślinami, ale dziś jestem na etapie szukania kotka więc piszę fajne stołowniczki
Co do róży nie jestem Ewa i nie mam jej wiedzy. Jeśli to nie przenawożenie, a róże później są zdrowe i powyginane listki to świeżynki to pewnie wina pogody. Tak chyba mogą reagować na różnice temperatur młode przyrosty . U mnie też są takie czasem róże, ale w czerwcu już ok. Pozdrawiam
Dorotko o właściwej inspiracji myślałaś jak Ci pisałam,że na nią zachorowałam?
Pergola nie będzie w sąsiedztwie stolika z fotelem,bo tam już jest pergola.Plan początkowo był dla niej inny.Chciałam ją zaaranżować podobnie jak na fotce z ławeczką.Ale wymarzona latarnia trochę pokrzyżowała moje plany i zmieniła moją koncepcję bo stanęła tam gdzie początkowo miała być pergola.A razem nie z każdej perspektywy dobrze wyglądały. Choć z tej co na tym zdjęciu z przymiarki ,to jeszcze mogłoby być.Ale dość bliskie sąsiedztwo tych kratkowanych pergol ,też przemawiało na niekorzyść.
Aniu pergola z tych solidniejszychPosadziłam po jednej stronie Reginę ,a po drugiej Błękitnego anioła,nie jestem pewna czy to dobry duet.Ale takie akurat okazyjnie kupiłam.Najwyżej jeszcze zmienię
Ja dostałam małą siewkę z pobliskiej szkółki i wiedziałam, jaki jest.
Więc trafił w miejsce, gdzie bez problemów go ujarzmiam
Ale faktycznie jest ciekawy kolorystycznie i ma jesienią ładne owocki.
Tak wyglądał przed postrzyżynami.
Ja też mam kilka ulubienic. Jedną z nich jest June,ale jeszcze dobrze listków nie rozwinęła.
Ale inne roślinki ładnie się rozwijają
Hibiskus
Clemek z grupy atragene