Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogrodowy pamiętnik 18:14, 10 maj 2019

Do góry
Nic nie można zrobić w ogrodzie bo od wczoraj pada cały czas. Dzisiaj rano tylko słońce było a potem już znowu lało i to solidnie.
Ale za to takie widoki.

Rozpoznawanie chorób i szkodników 17:58, 10 maj 2019

Do góry
Witam,
Potrzebuję Waszej pomocy. Mojej sosence coś dolega może ktoś wie co to jest i jak jej pomóc

Obok rosną jeszcze dwie i mają się dobrze.

Pozdrawiam,
KasiaW
Ogród z widokiem na jezioro 17:51, 10 maj 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Ogród specjalnie nie ucierpiał
Wiadomość z ostatniej chwili - nareszcie deszcz pada

Ogród świetnie się prezentuje a spotkanie superanckie, bo i dziewczyny fajne
Tu ma być ogród :) 17:34, 10 maj 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

A masz może gdzieś w czeluściach kompa zdjęcie z okresu kwitnienia obu róż?

ale mi zadanie dałaś, znalazłam tylko 3 zdjęcia
Pashminy mają na tych zdjęciach 2 lata a Princess Ann rok, bo mi pomylili i przysłali Mary Ann, rok później przysłali właściwe po reklamacji.

Ogród pod akacjami 17:11, 10 maj 2019

Do góry
Witam. Kilka nowych zdjęć z mojego ogrodu.

Pozdrawiam.
Maria J.
Ogród tkany marzeniami 16:49, 10 maj 2019

Do góry
Kociamama napisał(a)
Chciałam się dzisiaj z Wami podzielić zdjęciami. Dla mnie niezwykłymi . Niezwykłymi bo zrobionymi przez mojego eMusia. Pewnie jesteście zdziwieni co w tym zaskakującego.....
Gdy powstał projekt ogrodu był on bardzo daleki od oczekiwań mojego eMa. Ogród idealny to ogród tylko z iglakami. Sosny, kosówki, jałowce..... Ze stoickim spokojem jeździł jednak ze mną po szkółkach. Dzielnie dźwigał i pakował donice. Ale do prac ogrodniczych zupełnie Go nie ciągnęło i w nich nie uczestniczył. Narzekał, że tak mało i takie mikre. Kiedy to urośnie?
Coś jednak drgnęło. Coraz częściej zwraca uwagę na to co się w ogrodzie dzieje. Dlatego tak bardzo rozczulił mnie tymi zdjęciami

Pięknie to napisałaś tu wielu mężów po jakimś czasie łapie takiego bakcyla ogrodowego..i ma chłopak ok, ładne zdjęcia
Wśród brzóz i dębów 16:44, 10 maj 2019

Do góry
marba napisał(a)
Aniu Anpi, faktycznie, miła dla oka niespodzianka.

Ewuś, masz rację, to litodora. Teraz sobie przypominam, że zamawiałam coś takiego. Dzięki za pomoc w identyfikacji.

Dorotko, poidełko kupiłam w internetowym sklepie, to dawno było, nie pamiętam już w jakim. Ale jak się poszpera to na pewno się znajdzie podobne, albo i takie samo. Też mi się ono podoba.

Grażynko, i tego powojnika i goździka łuskowatego mogę Ci polecić. To zupełnie niekłopotliwe rośliny.

Iwonko, ja też mam nadzieję, że nadarzy się okazja do spotkania. Sezon dopiero się zaczyna.

Z dzisiaj:

Śliczna wiosna, te poduchy kwitnące zachwycają. Poidełko i mnie zachwyciło.
I fajnie, że mi nazwę powojnik przypomniałaś, mam 2, ale nazwy nie pamiętałam, cudne są
Ptasi gaj 16:28, 10 maj 2019

Do góry
Przed przymrozkiem
Klon faierview flame

Późne kwitnienie ale ładne. Posadziłam w donicy i na 10 szt w kazdeja donicy tylko po 2 szt kwitną w każdej

Zszywkowy ogród marzeń :) 16:27, 10 maj 2019

Do góry
Soir de Paris zakwitła piękne ma te kwiatki

A teraz działam z nieszczęsnym przedogródkiem a co chwile pada i zastanawiam się czy mogę przesadzić Pissardi? Rośnie około 3 lat i chciałabym je przesunąć.

Edit: uporałam się z rabatą, teraz tylko posadzić rośliny i niech cieszy oko Muszę jeszcze sprzątnąć „ śmieci” ale zaczęło mocno lać wiec zostawiłam

Trzeba ulokować pozostałe rośliny z rabaty i można szaleć
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 16:26, 10 maj 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
Na dobranoc

Wygrałabyś konkurs, cudo ta fota
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 16:24, 10 maj 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
Haniu dziekuje, czekamy na nastepne

tu tez przychowek jest dra sie jak zwariowane

Montana juz w majowej sukience

Emus jednak dolozyl kilka drewienek, lepiej teraz

Wszystko na tych zdjęciach mi się podoba i ptaki i koło i wspaniałe montany
Boży kwiat kwitnie mi na całego, dawałam u siebie fotki, czy on się jakoś sam rozsiewa, wiesz coś na ten temat???
Japoński ogród Reni i Matiego 16:20, 10 maj 2019

Do góry
Renii napisał(a)

Wystarczyła jedna noc i przymroziło. Ehh szkoda roślin

Klon osakazuki

Reniu, powinny odbić, ale nie dziwię się że ci przykro. Czytam o nowych pomysłach na rabaty, jak obejrzysz Wojsławice i japoński, to jeszcze natchnienie ci się zmieni
odpisałam na pw.
Moja działka na Dębowym Lesie 16:16, 10 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Czosnek niedźwiedzi jak szczypiorek można dodawać do wszystkiego.
Ja nawet kupuję suszony i piję
Ma bardzo dużo cennych właściwości
A hostach nawet ładnie wygląda.Potem i tak listki zamierają.
A hosty się rozrastają

Miałam go sobie sprawić, może w tym roku, same plusy ma ten czosnek
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 16:04, 10 maj 2019

Do góry
Witam. W zeszłym tygodniu wysiałem nasiona trawy. Niestety w wyniku niskiej temperatury przemarzła mi czereśnia która dzień po wysiewie zaczęła gubić niezapylone kwiaty. Przykryty mi one sporą część ziemi. To co widać na zdjęciu to drobnostka. Utworzył się wręcz dywan. Co radzicie w tej sytuacji? Zostawić, użyć dmuchawy czy użyć grabii? Z powodu obecnej temperatury wschodów jeszcze nie ma. Dziękuję za odpowiedź.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:00, 10 maj 2019

Do góry
effka napisał(a)
Pada, humor kiepski, ciężki dzień, więc zamiast czekolady na poprawę humoru kupiłam to:

Aż ci zazdraszczam, bo ja juz prawie nic nie kupuję, no może niewiele, ostatnio 2 magnolie dokupiłam i może klona kupię
Te buki śliczne, 1 by ci nie wlazł???
Ogród mały i duży 15:59, 10 maj 2019

Do góry
Witam wszystkich ogrodników

Mam na imię Paulina, jestem mamą 2 wspaniałych małych dziewczynek.

Swoją przygodę z ogrodem zaczęłam 2 lata temu na małej powierzchni 400 m2. Jest to dla mnie definitywnie za mała powierzchnia mąż się śmieje że wciskam rośliny gdzie popadnie ehh

Dlatego

Od przyszłego roku przede mną nowe wyzwanie, 3000 m2 ziemi na nowe nasadzenia <3 Liczę że na Ogrodowisku znajdę pomoc i inspiracje bo wiem że nie będzie łatwo

Pozdrawiam

Ogród Basi 15:58, 10 maj 2019

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 15:58, 10 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Irenko śliczni eten klon ma intensywny kolor, bardzo mi się podoba podobni ejak cały ogród. Program z Twoim ogrodem z chęcią obejrzę ale mogę tylko w necie bo nie mam telewizora.
Czubajkowy Ogród 15:56, 10 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Skoro i tak już siedzę dziś zbyt długo przy komputerze, avatara dodałam, przywitałam się oficjalnie, poćwiczyłam dodawanie zdjęć, to po co mam przez kolejnych kilka lat zastanawiać się, czy może by zacząć tutaj pisać? Koniec rozważania, zaczynam

To bardzo oryginalne i bardzo mi się podoba chyba muszę i ja sobie tablicę Miłkowo zrobić
Ogród Basi 15:54, 10 maj 2019

Do góry
Dzisiejszy ogródek.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies