Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 23:33, 29 maj 2019

Gosialuk napisał(a)
Aniu jak ty to zrobiłaś,że rosplenice takie wielkie? Moje po przepikowaniu stoją w miejscu jak zaklęte, w dodatku malutkie. No, ale ja siałam, jak ty już większe od tych, co teraz mam pokazywałaś.
A tak ogólnie - ślicznie masz.

Najładniejsze są te siane 5 marca .Niestety cześć z nich wysadziłam do gruntu na początku maja i te spadki temperatury ,wiatry i ulewne deszcze bardzo je zmaltretowały i pohamowały w rozwoju.Te zaś co zostały w doniczkach na tarasie miały się dobrze.Część z nich wysadziłam do donic (tych co teraz pokazywałam) około 15 maja,niestety pogoda dalej dla nich niesprzyjająca i są też trochę poszastane wiatrem i deszczem. Reszte wysadziłam w ta sobotę do gruntu.Są tam te siane wcześniej i później ,różnice są duże. Te pierwsze już kwitną.

Tu widać przeżółcone liście,pewnie też z nadmiru wilgoci w donicach przez opady.
anpi 23:39, 29 maj 2019

iwona_d napisał(a)
Aniu u Ciebie tak romantycznie, że brać męża za fraki i na kolację przy świecach.

Poczekamy z tym do wakacji...może będzie cieplej
anpi 23:49, 29 maj 2019

Miskanty od Agapant maja się dobrze,to jeden z nich.Tylko jaki to?

Rozchodniczki od Gogo rosną
marba 23:50, 29 maj 2019

anpi napisał(a)

Basiu...poznajesz?

Aniu, czy to ta z nasionek ode mnie? A moje stoją w miejscu jak zaklęte, mają może z 10 cm. Nie wiem czemu w tym roku mi się nie udały, w zeszłym rosły jak na drożdżach. Normalnie Ci zazdroszczę. Ale cieszę się też, że Ci tak pięknie rosną, będę podziwiać u Ciebie.
anpi 23:55, 29 maj 2019

anpi 00:13, 30 maj 2019

marba napisał(a)

Aniu, czy to ta z nasionek ode mnie? A moje stoją w miejscu jak zaklęte, mają może z 10 cm. Nie wiem czemu w tym roku mi się nie udały, w zeszłym rosły jak na drożdżach. Normalnie Ci zazdroszczę. Ale cieszę się też, że Ci tak pięknie rosną, będę podziwiać u Ciebie.

Basiu nasionka miałam od Ciebie i Zawitki ,wysiewając nasionka oznaczałam,od was obu zeszły ,potem pikując już nie podpisywałam .Także możliwe że akurat ta to z Twoich nasionek.Na pewno większość z nich ,bo wysiałam sporo nasionek i jeszcze sie podzieliłam z koleżankami
Może Basiu za późno wysiałaś ,albo to zależy od ziemi.Podlej florowitem ,może trochę ruszą ,ja kilkakrotnie podlewałam.Na stronie 291 pokazywałam jakie są po 22 dniach od siewu,w porównaniu z pudełkiem zapałek.
anpi 00:22, 30 maj 2019

Moja kolekcja irysów:
anpi 00:26, 30 maj 2019

anpi 00:34, 30 maj 2019

sierotka 05:07, 30 maj 2019

anpi napisał(a)

Trochę tego malowania jest...Domek będzie w naturalnym kolorze,bielony ,czy w jakimś ciemniejszym kolorze?

Aniu coraz bardziej zostaje koncepcja na kolor naturalny lekko tylko zmieniony podkładem a potem bezbarwnym drewnochronem .Kilka osób go widziało i mówią żeby tak zostawić podkład wyciągnął słoje w drewnie i ciekawy dał kolor co o tym sadzisz ?