Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Ewy 16:02, 26 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
W Gardener's World właśnie jest artykuł o dereniach, że w lutym-marcu łatwo ukorzenia się go z gałązek. Wystarczy wetknąć do ziemi.

Ja też nie lubię takiej zimy.

Iwonko mam wrażenie że derenia ukorzenić to żadna filozofia, żeby wszystkie roślinki tak chciały....

Czytałam że plan nowej rabatki zatwierdzony, jestem bardzo ciekawa jak wyjdzie.
Ogródek Iwony 15:58, 26 sty 2015

Do góry
Oj, Ewuniu, widziałam, ale przeleżałam weekend. Dziś, jak napiszę sprawozdanie na RP, to wczytam się w link Dziękuję
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:54, 26 sty 2015

Do góry
Macham
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 15:28, 26 sty 2015

Do góry
Przyszłam do ciebie poniuchać hiacynta. Muszę sobie też zrobić taką przyjemność. Prymulki już przekwitają na moim oknie.
Ogródek Ewy 15:23, 26 sty 2015

Do góry
W Gardener's World właśnie jest artykuł o dereniach, że w lutym-marcu łatwo ukorzenia się go z gałązek. Wystarczy wetknąć do ziemi.

Ja też nie lubię takiej zimy.
Ogródek Iwony 14:54, 26 sty 2015

Do góry
Olu, dzięki za zdrówko, pocieszycielko
W tym tygodniu by się przydało, muszę szybko stanąć na nogi
Oj, tą wiosną łechczesz O zimie w marcu nawet nie chcę myśleć A kysz, kysz
Ogród mały, ale pojemny;) 14:23, 26 sty 2015

Do góry
Przemku, ja nie mogę doczekać się wiosny w twoim ogrodzie.
Pokaż jakieś fotki z wiosny 2014, coby trochę cieplej na sercu się zrobiło
Ogródek Iwony 14:21, 26 sty 2015

Do góry
Gazetę w skali 1-6 (6-najwyżej) oceniam na 4. Dużo w tym numerze o sianiu i sadzeniu warzyw. Ja wolę kwiotki Zobaczę, co w następnym numerze będzie
Mnie skusiła oferta za 50% ceny. Gdybym miała kupić w kiosku - nie kupiłabym.

Ogródek Iwony 14:08, 26 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Kolejna w gorącej wodzie kąpana!
Jeszcze czas na wiosnę. Zdążysz się narobić od marca do listopada

Tesiu, ja przez to Ogrodowisko chyba zwariowałam, nie ujmując sobie. To jakaś choroba zakaźna.
Ale jeszcze takiej nie znałam, co to człowiek przez czytanie się zaraża, ha, ha

Dziś dostałam zamówiony nr 1 Gardener's World.
I przyznam, ze bardziej do mnie przemawia Ogrodowisko i porady i doświadczenie dziewczyn i chłopaków stąd, niż ta gazeta. No cóż.
Ogródek Iwony 14:05, 26 sty 2015

Do góry
Od wczoraj męczy mnie przeziębienie, gardło zawalone, że mówić nie mogę. Wczoraj przeleżałam z gorączką, ale o zwolnieniu nie ma mowy. Jutro Rada Pedagogiczna, w czwartek zebranie, potem już ferie.
Dziś miałam 2 godzinki, dałam radę.
Ale było śmiesznie
Wchodzę do klasy, w ciszy zapisuję temat, bo mówić nie mogę, szeptem podaję uczniowi w pierwszej ławce nr strony, gdzie książki mają otworzyć,mając nadzieję, że poda innym głośno. Chłopiec odwraca się i następnej osobie podaje nr strony szeptem Myślał, ze dziś wszyscy mamy szeptać na lekcji, ha, ha
Ogródek Iwony 14:00, 26 sty 2015

Do góry
Agnieszko, też cię pozdrawiam

Horcia, nie wiem co to za bluszcz. Kupowałam go jako pięciolistkowy. Jest jeszcze trzy-listkowy, ale go nie znam.
Ten rośnie szybko, a o jego właściwościach napisałam w poprzednim poście

Ewa, zima w kalendarzu, ale już mnie denerwuje. Chciałam pryskać miedzianem (kupiłam), ale za zimno. Wszystko u mnie stoi, temperatura poniżej 0, leży stary śnieg, nowy nie chce napadać. Wszystko śpi, tylko pierwiosnki na oknie przekwitają. Ja chcę już wiosny !!!!!
Liczę na te moje plany. To będzie pierwsza wiosna na ogrodowisku. I tulipany mam posadzone, ciekawa jestem, jak wszystko będzie wyglądać.
Jak by się zrobiło ciepło, to mam kilka roślin do przesadzenia i nową rabatkę muszę wytyczyć.
Ewuniu, dzięki za odwiedzinki

Kasieńko, odpozdrawiam i nie rozumiem, ze tak w ciszy. Czasami pomachaj chociaż!!! Przypomnij się, żeby do ciebie też zajrzeć. Tyle nowych wątków powstało, ze ja już nie wiem, gdzie zaglądać i co czytać.

Ogródek Iwony 13:50, 26 sty 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
Hej Iwonka! Ale rabatkę Ani zapodałaś do obejrzenia, zakochałam się! Powiedz gdzie tą planujesz? Masz jakiś ogólny zarys/plan gdzie dom gdzie rabatki?

Beatko, rabata Any będzie dokładnie pod oknami domu, tam, gdzie pokazałam winobluszcz na domu, od strony podwórka. Ale najpierw muszę wyłożyć kostką wjazd na podwórko i dojazd do garażu. Dlatego ta rabata musi poczekać na 2016 rok. Wcześniej finansowo nie dam rady. Ani technicznie Inne plany są na ten rok
Ja staram się robić po kolei, inaczej się nie da
Ogródek Iwony 13:47, 26 sty 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Wpadłam z rewizytą - oficjalnie
I juz się załapałam na cenne informacje - też poszukuję czegoś szybkorosnącego w celach zasłonięcia czegoś brzydkiego
Rabata z pewnością wyjdzie przepiękna - na miarę Twojego wspaniałego ogrodu

Beatko, faktycznie winobluszcz szybko rośnie, ale musisz też wiedzieć, ze jest ekspansywny i że jak mu pozwolisz się panoszyć, to zagłuszy inne roślinki. Musisz kontrolować jego rośnięcie. Wystarczy gałązka leżąca na ziemi nie w tym miejscu, gdzie chcesz, a już potrafi się zadomowić i wypuści korzonki i gałązki. Dlatego sporo go wycinam z miejsc, gdzie nie chcę, by rósł. Ale daję radę.
Niestety coś za coś. Nie jest zimozielony. Ale za to pozostały okres czasu bardzo go lubię i mi zimę rekompensuje.
Na domu ptaki zrobiły sobie w nim schronienie i lubią jego owocki. Dodatkowy plus.
A zimą z gałązek winobluszczu wiłam wianki.
Makowo na Kociewiu 19:43, 25 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Z hortensjami będzie pięknie.

Też tak myślę Iwonko
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:12, 25 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Tesiu, w żadnym wypadku nie chciałam ci zrobić przykrości.
e-Mowi posta nie pokażę, bo jak się rozmyśli ( a w tej chwili czuje się doceniony ), to na wiosenne zakupy ja będę miała szlaban

Iw, ależ nie zrobiłaś Ani, ani Chyba już za późno było, kiedy pisałam - stąd skrótowość myśli i nieczytelność wypowiedzi.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:48, 25 sty 2015

Do góry
Ładne wyniki z zaliczen. Dales radę. Gratuluje
Makowo na Kociewiu 17:34, 25 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
i będzie takie wrażenie uporządkowania
Makowo na Kociewiu 17:33, 25 sty 2015

Do góry
Wilcza Góra 13:22, 25 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zachwyciłam się gilami. Nigdy na żywo ich nie widziałam. U nas mróz i śnieg leży od tygodnia. Pozdrawiam

Dziewczyny

i ja i gile dziękujemy za pozdrowionka

w Wilczej dziś +1
śnieg pada na zmianę, średnimi i dużymi płatkami
SŁOŃCA NADAL BRAK

na zdrowym, lekkim, owocowym śniadaniu były znów samice gila (4 sztuki) - (Pyrrhula pyrrhula f.)

oto co udało się mi uchwycić:

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:55, 25 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Chyba zbyt mało czytelnie napisałam - eM był zaskoczony, że nawet w środku zimy kupuję kwiatki.
Nic więcej.

Kochana, ja mam 32 lata stażu małżeńskiego, to dość, żeby wiedzieć, jak z nim postępować
Na początku rewolucji ogrodowych (wiosna 2012) owszem, utyskiwał - raz więcej, raz mniej. A teraz z własnej woli (i często z włąsnej inicjatywy ) podejmuje różne ogrodowe lub okołoogrodowe działania.

Tego posta też pokażesz eMowi?

Tesiu, w żadnym wypadku nie chciałam ci zrobić przykrości.
e-Mowi posta nie pokażę, bo jak się rozmyśli ( a w tej chwili czuje się doceniony ), to na wiosenne zakupy ja będę miała szlaban

Masz piękny staż małżeński. Ja dopiero 25. Każdy M potrzebuje odpowiedniego postępowania i najlepiej żona wie, jak to zrobić. Wzajemne zrozumienie i tolerancja są chyba sprzymierzeńcem dla tak długich stażów małżeńskich.
A twój M zrobił taką minę, bo nawet jak zauważył, to twoja sąsiadka go uprzedziła Może nie chciał dać poznać, że zauważył Tak skrycie, to Oni się cieszą z pięknych ogrodów. Ja mam tylko dwie rabatki na razie poprawione, a jak ktoś przyjdzie, to M się chwali i oprowadza po włościach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies