Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 11:32, 25 sty 2015

Mirka napisał(a)
Już miałam nadzieję na imprezkę napiszę jeszcze że w 83r Wielkanoc była 4 kwietnia a ciemierniki na pewno gdzieś jeszcze trafię Miłej niedzieli

Mirko
imprezkę zawsze można przełożyć. To tylko dwa tygodnie
Mirka 11:35, 25 sty 2015

JoannA 11:36, 25 sty 2015

szemusia napisał(a)
O widzę, że tu rozmowy ciemiernikowo - rocznicowe
To, ja sie nie będę wyhylać - mój staż "cieniutki" w porównaniu z Wami, a ciemierników na mojej wsi niestety niet.
Pozdrawiam w wreszcie śnieżny poranek

Beatko,
zawsze możemy zmienić temat rozmowy
U nas też śnieżnie i bez mrozu, ruch w karmnikach ogromny aż miło popatrzeć.
A mnie aż nosi do pracy w ogrodzie, buszuję po stronkach w poszukiwaniu ciekawych jednorocznych.
Iwk4 11:48, 25 sty 2015

JoannA napisał(a)

To my troszkę młodsi stażem...parę dni
Ciemierników wypatruj w B. Czyatałam u dziewczyn że w poprzednich latach kupowały i to nawet tanij niż w L.

Ciemierniki wczoraj widziałam w B po 9,90 zł. Ale nie kupiłam, bo u mnie były jakieś mizerne .
Iwk4 11:55, 25 sty 2015

Tess napisał(a)
Chyba zbyt mało czytelnie napisałam - eM był zaskoczony, że nawet w środku zimy kupuję kwiatki.
Nic więcej.

Kochana, ja mam 32 lata stażu małżeńskiego, to dość, żeby wiedzieć, jak z nim postępować
Na początku rewolucji ogrodowych (wiosna 2012) owszem, utyskiwał - raz więcej, raz mniej. A teraz z własnej woli (i często z włąsnej inicjatywy ) podejmuje różne ogrodowe lub okołoogrodowe działania.

Tego posta też pokażesz eMowi?

Tesiu, w żadnym wypadku nie chciałam ci zrobić przykrości.
e-Mowi posta nie pokażę, bo jak się rozmyśli ( a w tej chwili czuje się doceniony ), to na wiosenne zakupy ja będę miała szlaban

Masz piękny staż małżeński. Ja dopiero 25. Każdy M potrzebuje odpowiedniego postępowania i najlepiej żona wie, jak to zrobić. Wzajemne zrozumienie i tolerancja są chyba sprzymierzeńcem dla tak długich stażów małżeńskich.
A twój M zrobił taką minę, bo nawet jak zauważył, to twoja sąsiadka go uprzedziła Może nie chciał dać poznać, że zauważył Tak skrycie, to Oni się cieszą z pięknych ogrodów. Ja mam tylko dwie rabatki na razie poprawione, a jak ktoś przyjdzie, to M się chwali i oprowadza po włościach
Tess 18:41, 25 sty 2015

JoannA napisał(a)

Tessiu,
a nie pytał dlaczego te kwiatuszki zostawiłaś na takim zimnie
A swoją drogą to chciałabym zobaczyć tę bezcenną minę Twojego eMa.
A wiesz Tessiu że mamy taki sam staż małżeński.

Nie pytał
Moje małżeństwo sierpniowe. Czyli mam najkrótszy staż
yolka 18:57, 25 sty 2015

A ja mam 34 lata (grudniowe), tylko nie wiem czy wszystkie dni mogę do tego stażu zaliczyć
Tess 19:12, 25 sty 2015

Iwk4 napisał(a)

Tesiu, w żadnym wypadku nie chciałam ci zrobić przykrości.
e-Mowi posta nie pokażę, bo jak się rozmyśli ( a w tej chwili czuje się doceniony ), to na wiosenne zakupy ja będę miała szlaban

Iw, ależ nie zrobiłaś Ani, ani Chyba już za późno było, kiedy pisałam - stąd skrótowość myśli i nieczytelność wypowiedzi.
Agania 13:11, 27 sty 2015

To kupiłaś w tajemnicy 3 ciemierniki co są na zdjęciach, czy 1 i on jest na trzech zdjęciach

U nas już po ciemiernikach, wykupili, eM mi zawsze przygania tylko nie patrz na kwiatki....a jednego ciemiernika i tak dostałam od koleżanki

Śliczne są
U mnie już 30 staż + 4 z narzeczeństwa
szemusia 15:47, 27 sty 2015

A ja swojemu eM tłumaczę, że każdy musi mieć jakies uzależnienie. Moje przynajmniej zdrowe, bo dużo czasu na świeżym powietrzu spędzam A że koszty? No cóż, każde uzależnienie kosztuje