Przestraszyłaś nas tymi nawałnicami które miały uszkodzić nowy trawnik a tu proszę:
Trawka wygląda jak żołnierze na musztrze.
Równe wschody i brak chwastów potwierdzają klasę Barenbruga.
Idealnie. Oby tak dalej.
Kiedyś widziałam u kogoś fajne zestawienie kosodrzewiny z rozchodnikiem - zielonym z bordowym kwiatem, ale nie wiem, czy to Twoja bajka? Graby możesz dowolnie formować, możesz zrobić walec, stożek, prostopadłościan. Pytam z ciekawości, bo jeszcze nie podjęłam decyzji, jak będę prowadzić swoje. Na razie czeka je cięcie celem zagęszczenia.
Ja u tej Pani kupowałam swoje liliowce. Naprawdę świetna babka i ma ekstra towar. Można sie targować Ta Pani długo pracowała w Skierniewickim Zakładzie Doświadczalnym i ma na swoim koncie nowe odmiany.
Liliowce mogę Tobie polecić z czystym sumieniem, bo nic je nie łapie, nie trzeba odzywiać specjalnie, a kwitna od maja do samych mrozów.
U mnie jest na tym zdjeciu liliowiec stella d'oro, miniaturowy niby, ale sama widzisz jak wyrósł.
Polecam Ci liliowce u Pani Bilskiej ze Skierniewic. Ta Pani ma juz na koncie duzo swoich odmian. Nie kojarze białych liliowców, ale moze cos przeoczyłam.
Pięknie się u Ciebie zrobiło
Róże są nieziemskie
A i liliowce cuuudne! Chciałam posadzić je u siebie ale nie mogę dostać białych , te żółte są takie gęste i ładnie się układają tylko, że w tym miejscu gdzie je planuję lepsze byłyby białe A jak długo kwitną Twoje żółte?
Cieszę się, że podoba Ci się ta rabata
Dzisiaj w końcu ją obsadziłam ... poczekam aż się rośliny zaklimatyzują i pomyślę nad smaczkami ... a może okaże się, że nie będą potrzebne
Graby posadzę w miejsce dwóch buków, które się nie przyjęły ...