Cieszę się, że podoba Ci się ta rabata
Dzisiaj w końcu ją obsadziłam ... poczekam aż się rośliny zaklimatyzują i pomyślę nad smaczkami ... a może okaże się, że nie będą potrzebne
Graby posadzę w miejsce dwóch buków, które się nie przyjęły ...
Ja u tej Pani kupowałam swoje liliowce. Naprawdę świetna babka i ma ekstra towar. Można sie targować Ta Pani długo pracowała w Skierniewickim Zakładzie Doświadczalnym i ma na swoim koncie nowe odmiany.
Kiedyś widziałam u kogoś fajne zestawienie kosodrzewiny z rozchodnikiem - zielonym z bordowym kwiatem, ale nie wiem, czy to Twoja bajka? Graby możesz dowolnie formować, możesz zrobić walec, stożek, prostopadłościan. Pytam z ciekawości, bo jeszcze nie podjęłam decyzji, jak będę prowadzić swoje. Na razie czeka je cięcie celem zagęszczenia.
ogólnie to Danusia nie poleca kosodrzewin, bo się szybko robią brzydkie i za 15 lat do wyrzucenia
ale ja mam 2 sztuki i właśnie zamierzam je ciąć, by się tak nieładnie nie rozrosły, bo brzydną- sama to obserwuję w ogrodach
Przeczytałam o burzy I trawniku Mojej Córce popłynęło do sąsiada 40 kilo trawy I samochód torfu w jeden dzień Skończyli robotę a w nocy Córka patrzyła jak ulewa zabiera jej cały trawnik Tak na pocieszenie .Stała I płakała Ale już ma zasiany nowy a ja z Nią zbierałyśmy to co popłynęło Ot przygody Pozdrawiam deszczowo