Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:07, 07 maj 2019

Do góry

Jabłonka Rojality.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:03, 07 maj 2019

Do góry
Anitka napisał(a)
Wróciłam wczoraj wieczorkiem z pracy, otwieram garaż a tam niespodzianka Nie wiem czy biec do domu, rzucić się eMowi na szyje i dać buziaka czy kopniaka w d.....
Oj, że niby wredna żonka jestem. Nie to tylko troska. Chłopina czeka właśnie na zabieg usunięcia przepukliny, ma na siebie uważać i nic nie podnosić. Ale nie usiedzi Pokiwałam palcem i dałam buziaka

Wstępny projekt stolika roboczego, dolne półeczki inwencja eMa Zniosę z synem do warzywnika w częściach i tam skręcimy. Teraz moja kolej na dopieszczenie Blacik będzie z blachy.

to c olubie czyli wykorzystanie palet sporo inspiracji jest a znając Ciebie na pewno bedzie stylowo
Przedziwny Ogród 09:03, 07 maj 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Tawuły bosskie Fantastyczne widoczki też stać i podziwiać

Dziękuję Jeszcze dużo mam pracy w moim ogrodzie..... Ale... powoli nadrabiam zaległości.
Dosadziłam kilka drzew i krzewów. Miałam już nie kupować róż, a kilka kupiłam.
Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam

System automatycznego nawadniania 09:01, 07 maj 2019

Do góry
Maciek86 napisał(a)
Czy takie rozmieszczenie zraszaczy ma sens?
Proszę o ewentualne rady, uwagi

Hej.

Moje uwagi do systemu.
1. Linia fioletowa zraszacze narożne muszą mieć o połowę zmniejszone zużycie wody (np. dysza 0,75 środkowa 1,5) gdyż dwa razy szybciej będą się obracały.
2. Czarna linia OK
3. Linia różowa - co to jest ROTOR 1/2 (o jaki zraszacz chodzi?) ogólnie linia wygląda OK tylko nie wiem czy można połączyć 5000 z tym ROTOREM ?
4. Linia pomarańczowa zraszacz 180 stopni będzie lał o 1/2 mniej wody więc taka sama uwaga o dobór stosownej dyszy jak w linii fioletowej.
5. Linia turkusowa wywaliłbym zraszacz 1804 (za nim jest z linii fioletowej 3500)
6.Linia zielona całkowicie skopana - 4 zraszacze 90 stopni na rogach działki i dwa dodatkowe brzegowe 180 stopni na połowie działki (czyli całość linii zielonej 6 zraszaczy).

Pozdrawiam

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:51, 07 maj 2019

Do góry
Tak wygląda bukszpan u sąsiada za ogrodzeniem. Jeszce miesiąc temu był zieloniutki. U innych już wykopane. Nie ma na naszej uliczce już bukszpanów poza moimi. Powieszę pułapki dzisiaj, bo na pewno z tym bukszpanie wylegną się ćmy i wyruszą na poszukiwanie. Ja zrobiłam oprysk późną jesieniom Lepinoxem, bo było długo ciepło. Nie miałam na wiosnę gąsienic. Profilaktycznie opryskałam SpinTorem jakby jakaś się wylęgła. Na razie tzw. "ciszą przed burzą".

Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 08:47, 07 maj 2019

Do góry
Tak wygląda bukszpan u sąsiada za ogrodzeniem. Jeszce miesiąc temu był zieloniutki. U innych już wykopane. Nie ma na naszej uliczce już bukszpanów poza moimi. Powieszę pułapki dzisiaj, bo na pewno z tym bukszpanie wylegną się ćmy i wyruszą na poszukiwanie. Ja zrobiłam oprysk późną jesieniom Lepinoxem, bo było długo ciepło. Nie miałam na wiosnę gąsienic. Profilaktycznie opryskałam SpinTorem jakby jakaś się wylęgła. Na razie tzw. "ciszą przed burzą". Ale jak widać da się wyjść z podniesionym czołem z tej nierównej walki i ocalonymi bukszpanami.
W samym słońcu 08:47, 07 maj 2019

Do góry
Czy wiecie co to za roślinka?
W samym słońcu 08:46, 07 maj 2019

Do góry
Wczoraj walcząc z perzem taki kokon znalazłam. Nie pierwszy. Kiedyś udało mi się w necie znaleźć co to z tego będzie, ale nie pamiętam
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:41, 07 maj 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Tak jakoś wyszło

Glediczje na pokuszenie dla niezdecydowanej

A ja właśnie sobie kupiłam jedną małą gledziczję Sunburst .
Czy ją się tnie bo to w zasadzie na razie takie dwa patyczki są.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:39, 07 maj 2019

Do góry
Wróciłam wczoraj wieczorkiem z pracy, otwieram garaż a tam niespodzianka Nie wiem czy biec do domu, rzucić się eMowi na szyje i dać buziaka czy kopniaka w d.....
Oj, że niby wredna żonka jestem. Nie to tylko troska. Chłopina czeka właśnie na zabieg usunięcia przepukliny, ma na siebie uważać i nic nie podnosić. Ale nie usiedzi Pokiwałam palcem i dałam buziaka

Wstępny projekt stolika roboczego, dolne półeczki inwencja eMa Zniosę z synem do warzywnika w częściach i tam skręcimy. Teraz moja kolej na dopieszczenie Blacik będzie z blachy.

Kiedyś będzie tu ogród 08:07, 07 maj 2019

Do góry
Oczkowy śpiewak

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:04, 07 maj 2019

Do góry
Mary napisał(a)

Co to za klon z takimi pięknymi kwiatami, Anitko?

To 'Atropurpurem'.
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:02, 07 maj 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Rodki CW w tym roku zaszalały

Moje jeszcze śpią
Moja bajka 07:38, 07 maj 2019

Do góry
Anitka napisał(a)
Takie katowanie glicynią to ja codziennie poproszę. Zresztą nie tylko glicynią.
Świetny ten ziołownik w tych metalowych pojemnikach.

Kasiu co to za roślinka?

Dzięki Anitko, to jeszcze Cię pomęczę. To serduszka wspaniała.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:36, 07 maj 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Taka wiedza też się przydaje A co żona powiedziała na temat bluszczu?

po prawdzie to nie pytałem bo sporo innych waznych tematów ostatnio na głowie...ale na pewno bluszcz bedzie pytanie tylko w jakiej ilości Piekne też te rojniki pokaujesz..
mój Młody ostatnio fanem dinozaurów i wykopalisk jest więc jakby te "skamieliny" zobaczył to pewnie b Ci donice przekopał w poszukiwaniu większej ilosci skarbów
Jurajski Ogród 06:55, 07 maj 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kochani, teraz tylko z doskoku, odpowiem zapewne dopiero po majówce.
Dla Jana fotka klonu: co to za jegomość, Janie?

Agnieszko mam podobnego klona i kupiłam go jako klon Shirasawy. Rośnie bardzo wolno. Po około 10 latach ma niecały metr. wydaje się bardzo podobny do twojego, nie ma jedynie tych kwiatuszków. Ma je za to inny mój klon dissectum

Wzgórze chaosu 06:45, 07 maj 2019

Do góry
Po przodach i tyłach pora na boczki a jako, że za boczkami kobiety nie przepadają to i u mnie one skromne Mało zdjęć w tym temacie. Więcej wkrótce się pojawi bo wąska, południowa strona domu przechodzi metamorfozę. Baaardzo wolną jak to u mnie, ale może coś z tego wyjdzie.
Na razie skromne porównanie

Rok 2000
Na skarpie sadzimy głównie iglaki: cisy, choiny kanadyjskie Jeddeloh, jałowce. Przychodzi folia i tona kamieni

Rok 2010
Skarpa po 10 latach nabiera nieco masy. Nie jestem dumna z tych nasadzeń, lubię bardzo cisy i choiny, reszta taka se Cieszę się z brzozowej kurtyny sąsiada trwając w totalnej nieświadomości, że krajobraz za płotem nie bywa na wieki i dobrze zabezpieczyć się i samemu zadbać o osłonę

Rok 2015
Opaska wzdłuż południowej ściany domu zyskuje nieco roślin. Powstaje wrzosowisko i rabatka bylinowa. Kancik wije się jak szalony

Rok 2017
Zalogowanie na forum sprawia, że kanciki nieco się prostują

Po 19 latach od pierwszych nasadzeń przychodzi mi pozbyć się wyrzutów sumienia i wyrzucić szmatę z całej skarpy. Wymaga to przerzucenia ton kamienia, walki z powrastanymi korzeniami. Robota prawie na finiszu a fotorelacja wkrótce
Malwowy ogród 01:59, 07 maj 2019

Do góry
ElaS napisał(a)
Borówka amerykańska obsypana kwiatami. U mnie co 2 lata istna "klęska urodzaju" nie idzie przejeść. W zeszłym roku kupiłam krzaki z różowymi owocami, ciekawe jaki mają smak.

Kwiatowe szaleństwo na tej borówce! Ile lat ma taki krzew ,z którego nie można przejeść? Jestem właśnie przed sadzeniem borówek i jagody kamczackiej, zbieram informacje i dobroci No to opowiadaj Elu: gdzie takie kupujesz, jaka odmiana, jakie dałaś podłoże- sam torf , czy też jakieś inne dobroci? Czy masz też doświadczenie w sadzeniu jagody kamczackiej?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 00:16, 07 maj 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Jeszcze chciałam zapytać jakie to tulipany.
Tak pięknie u Ciebie, że wyjść nie mogę.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 00:13, 07 maj 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Może z czymś innym pokombinuj.
A ja pozdrawiam jako nocny duszek

Co to za klon z takimi pięknymi kwiatami, Anitko?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies