Zbyszku, plan jest na buka czerwonego, ale chyba poczekam, co w szkółce będzie. Perukowiec ma pokrój krzaczasty, w tamtym miejscu będzie za mało miejsca. Śliwę Pisardi mam od tego roku na innej rabacie.
Idę zobaczyć, czy masz fotki twojego buka
Violu, wydaje mi się, ze Ana sadziła hortensje co 80 cm.
A tutaj ci wklejam link do jej rabaty pod oknami. Właśnie pokazała miesiąc po miesiącu rabatę z trawami i hortensjami limelight. Na niektórych fotkach dokładnie widać, jak są roślinki posadzone. Inspiracja cudo i już dziś wiem, że w 2016 skopiuję ją do mnie. Bo w tym roku już nie dam rady.
Fotki sobie zapisałam wszystkie w folderze Any ogród mały https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=1683
Aniu, cudownie pokazałaś tę rabatę. Wszystkie rabaty masz piękne. Ale tą najbardziej lubię A to dlatego, że właśnie ta rabatka pasowałaby u mnie, dokładnie w tym samym miejscu, pod oknami. Będę taką mieć w 2016
Piękna Do tego czasu muszę sobie porobić trochę sadzonek
Buziam
No, ładne kwiatki
Ja tu jeszcze nie zapisałam sobie wszystkich inspiracji z poprzedniego wątku, a on już zamknięty.
Nowy sezon zaczęłaś.
Poproszę o link do poprzedniego w celu dalszego szkolenia się.
Pozdrawiam w nowym wątku i życzę wszystkiego Naj
Zdjęcia z ogrodu Any rewelacyjne ! Iwonko faktycznie, to chyba najlepsze rozwiązanie (przynajmniej u mnie). Zależy mi, żeby zrobić ścianę przed cisami (cisy są brzydkie i posadzone w dość dużej odległości od siebie 60cm) więc zależy mi na czymś ładnym z przodu. Tak jak planowałam sadzić na przemian (tak jak Ola) byłoby też dobrze tylko większe odległości trzeba by zostawić, a ja nie mogę sobie na to pozwolić. OK więc mam 6 m cisów, myślę, że trzy hortensje i trzy miskanty co 1m będzie w porządku. Dzięki Iwonka