Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 09:46, 20 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Jak w parku!!! Przepięknie .
Ogródek warzywny na balkonie 09:09, 20 cze 2019

Do góry

Ogród z widokiem na jezioro 09:01, 20 cze 2019

Do góry
Ogród z widokiem na jezioro 08:58, 20 cze 2019

Do góry
Ogród z widokiem na jezioro 08:55, 20 cze 2019

Do góry
Anabelka już w pełni pięknie wygląda, ale do pierwszej burzy

Rośnie przy drodze. Wielu przechodzących pyta o nazwę

To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:40, 20 cze 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Oprysk wrotyczowy trzeba traktować jak tymolowy- chodzi zapewne o działanie owadobójcze. O ile pamiętam Mazan zalecał 3 dni przerwy po oprysku PW.
W przypadku odwrotnej kolejności mogło być dzień po dniu. (pewnie chodzi o ten krochmal, który osiada na liściach).

Dla równowagi pokażę najtrudniejsze miejsce w ogrodzie. Trawa tam usychała już w maju. Wycięłam ją i eksperymentuję. Wystawa wschodnia, pod okapem.

Zwróć uwagę na wysokość firletki omszonej. W innych częściach ogrodu ma prawie metr.

Tjaaaa - chciałabym, żeby moje trudne miejsca tak wyglądały...

Wrotycz - tak, planuję na owady, PW robiłam we wtorek, to może mi się uda w sobotę wieczorem prysnąć wrotyczem.
Ptasi gaj 08:37, 20 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

To nie chwasty w żwirze to smagliszka

Ślicznie
Ogród z widokiem na jezioro 08:29, 20 cze 2019

Do góry
Sąsiad podlewa, ogród się załapał 4 m od płotu, dobre i to. Jak armatka odjedzie pójdę zobaczyć z jakim skutkiem

Ptasi gaj 08:11, 20 cze 2019

Do góry

Ptasi gaj 07:56, 20 cze 2019

Do góry

Ptasi gaj 07:51, 20 cze 2019

Do góry

To nie chwasty w żwirze to smagliszka

Bawarka 07:42, 20 cze 2019

Do góry

Kolejne...Roza LO, pieknie pachnie ale szybko lapie plamistosc...Na liscie do wyrzucenia...Szkoda, w sumie ja lubie, piekna jest, ale, co roku mocno choruje i potem stoi taka szaro bura w ogrodzie. Zapach za to...Oszalamiajacy

Kasiu trzeba wczesna wiosna jak tylko pojawią się paczki na róży opryskać róże miedzianem. Później po 2-3 tygodniach znowu.
Dobrze jest też obsypać róże sypkim cynamonem jest antybakt i i przeciw wirusom. Możesz te zabiegi zrobić po okwitnieciu. Ściąć ja dosyć radykalnie i spryskaj też koło róży a za tydzień cynamon.

Powodzenia
To tu- to tam- łopatkę mam ! 06:34, 20 cze 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dla równowagi pokażę najtrudniejsze miejsce w ogrodzie. Trawa tam usychała już w maju. Wycięłam ją i eksperymentuję. Wystawa wschodnia, pod okapem.

Na takim samym miejscu (i rzmiar i strona) nic nie chce mi rosnąć poza pranią syberyjską. Wytrzymuje i piach i suszę i mało słońca. Jednak po latac tworzy bardz gęsty kożuch i zaczyna się rozłazić. Lawenda tu kwitnie to wielki sukces!
Małymi krokami-Ogród Wioli 05:47, 20 cze 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Przyszły seslerie jesienne... fajne sadzonki i super zapakowane

W końcu rabata skończona,jestem zadowolona właśnie limonki mi tam brakowało
Jeszcze szałwię muszę ściąć...

Dobrej nocki

Sadzonki piękne
A to już się tnie szałwie? Jak szybko znów odbija?
W ogródku emerytki 00:57, 20 cze 2019

Do góry
Sylwio, udała się i to jak, chętnie pobyłabym tam dłużej i zrobiła więcej zdjęć roślinom.
Bo moi czasem mnie popędzali, bo wejścia były na czas, a chodziliśmy pieszo.
I pechowo zamknięty był ogród kaktusów i ogród botaniczny
Może to i lepiej, pewnie nie chciałabym stamtąd wyjść
Ale zdjęcia, niestety tylko dwa i przez ogrodzenie, mam

A tu w miasteczku Colonia Guell / za Barceloną / kaktusy w ogródku i sukulenty na ścianie.

Za drzwiami do ogrodu... 00:48, 20 cze 2019

Do góry
Adela napisał(a)
Ogródeczek jak cukiereczek jest co podziwiać gratuluję wyczucia smaku, pomysłów i ich realizacji.
Dzięki dziewczynom widzę, że to w zasadzie nie ogródeczek, a spory ogród (wręcz hektary) wymagający dużo pracy. Kiedy to wszystko jesteś w stanie obrobić?
Czemu ja się dziwię? Jak się jest młodym, to energia rozpiera
Aniu - życzę Ci, aby wór z pomysłami nie miał dna, a czas na ich realizację nigdy się nie kończył.

A tak w ogóle - masz czas na beztroskie leniuchowanie?

Adelo,ogólnie to ja nie lubię beztrosko leniuchować Chyba że tak nazwę spacery po ogrodzie i patrzenie co gdzie przesadzić ,co zmienić ,co nowego zrobić lub bieganie z aparatemA wszelkie zajęcia w ogrodzie są dla mnie wypoczynkiem od pracy i od codziennych obowiązków domowych.Oczywiście są czynnym wypoczynkiem i czasami bardzo męczącym fizycznie ale uszczęśliwiają efekty tej pracy.Przez ostatni czas właściwie tworzyłam ogród i włożyłam w niego naprawdę dużo pracy i czasu.Czasami kosztem domowych obowiązków,snu i kręgosłupa.Ale teraz gdy gęsto rośnie i efekt mnie na razie zadowala,to myślę że tej pracy będzie mniej.Oczywiście mam jeszcze pomysły do zrealizowania,ale to na spokojnie
Część działki z warzywniakiem jest w większości ugorem i tak raczej pozostanie.Więcej nie dałabym rady utrzymać w należytym porządku.Po za tym nie dałabym rady podlewać.A przy takich upałach przy moim piachu to konieczność.W rabatach mam kropelkowe nawadnianie i większą część trawnika też nawadnianie wszystko założone przez mojego zdolnego ema.A warzywniak,zielnik i rabaty bukietowe muszę podlewać wężem.
Tam też przeważnie chwasty czekają na mój wolny czas
Za drzwiami do ogrodu... 00:12, 20 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
ogród niezwykle fotogeniczny

Sylwia,ależ sesję urządziłaś mojemu ogrodowi!!! Jestem Ci bardzo wdzięczna, za wszystko...
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:04, 20 cze 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
uuu Gosia ale foty zapodałaś!
od razu chce się żyć szczególnie dzisiaj!

piękne rośliny a giełda kwiatowa cudna tyle kolorów!!!

Kamila! Teraz kolorów już i u nas dostatek Choć trwający prawie miesiąc deszcz a potem od razu przeskok w upały ponad 30 stopni nie sprzyjały długiemu cieszeniu się tulipanami, hiacyntami, czosnkami, piwoniami....

A to moje ostatnie kwitnące tulipany - kwitły jeszcze początkiem czerwca

Tulipany botaniczne Little Beauty

i delikatnie kremowe (a może to ecru?) - niestety chyba zapodziała mi się etykieta
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 00:02, 20 cze 2019

Do góry
Człowiek spuścił Mężą na jeden dzień z oka, a tu taka rewolucja się zadziała!
Darń pod placyk przy tarasie zdarta, ani się obejrzę, a kostkę położy

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:52, 19 cze 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)

Nie, jest dobrze. W słońcu jest bardzo duża, rosła już tam w ubiegłym roku a były dosyć duże upały. Więcej napisałam Ci u mnie.
Basiu czytałam o żurawce u Ciebie
Długo mnie nie było na swoim wątku ale czasem udawało mi się w tym moim niedoczasie zerknąć do ulubionych ogrodów na O.
A to moje jedne z bardziej ulubionych żurawek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies