Nie stosuj teraz nawozu, zastosujesz po pierwszym koszeniu. Przyspieszyć wzrost to mógłbyś jedynie gdybyś nad trawnikem zbudował namiot foliowy celem podniesienia temperatury. U mnie w nocy dzisiaj było wyjątkowo zimno jak na czerwiec tylko 9 stopni.
Nikt nie odpowiada, bo skoro piszesz że nie możesz kupić, to wyrywaj ręcznie.
Sprawdź czy nie zbijają się w wyraźne kręgi. Nie czekaj na zmiłowanie i na cud, tylko wyrywaj.
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Dziękuję również za zdefiniowanie gatunku. Tuje posadził deweloper, były bardzo zabiedzone i nie byłem pewien co mam.
Jeśli chodzi o odległość posadzenia to są w odległości 74 cm. Były już raz przesadzane/zagęszczane rok temu, widać za mało. Jaka rada teraz, czy przesadzać/zagęszczać wszystkie na jesień lub wiosnę jeszcze raz i dokupić kilka sztuk, czy może posadzić coś pomiędzy, aczkolwiek miejsca jest mało? Są też już dość spore i pytanie czy nadają się na przesadzanie?
W ostateczności jestem skłonny wymienić wszystkie sztuki.
Będę wdzięczny za dobrą radę.
to poskrzypka cebulowa. Ekologicznie to zbieraj (w rękawiczkach) bo jest wyjątkowo obrzydliwa, duże też zbieraj.Jeśli bardzo dużo występuje, to opryski może Decis? W odstępach tygodniowych. Ze dwa razy co najmniej.
Danusiu, gdzie takie rzeczy w Londynie sie kupuje? chciałabym sobie coś przywieźć do ogrodu, moze poidelko albo co innego, tylko sie zastanawiam gdzie szukać....
ok tak robię a czy mogę teraz na trawę zastosować jakiś nawóz aby przyspiszyc jej wzrost, wczesniej nic nie stosowalem do ziemi? pytam powieważ widze, że niektorzy mają po około 2,5 tygosnia 12 cm trawy a u mnie w poniedziałek mija 2 tygodnie i sporo jej brakuje do 10 cm mimo iż podlewam codziennie
Odgrzebać z boku i podsypać nawet czegoś z worków z ogrodniczego.
Czy mogę liczyć na jakąś podpowiedź co to może być. Jakoś nie mam zaufania do wiedzy osób sprzedających w takich sklepach. Już mam doświadczenie że nie wszystko co mówią to prawda.