Mam kilka cienistych miejsc na bodziszki ale wierz mi nie nadążam żeby wszystko ogarnąć. Ostatnie 2 dni pracy mnie wykończyły. Dziś odpoczywam A weekend barowy się zapowiada to jutro wysiewy na maj zrobię i z doskoku tylko drobne plewienie... może
Moja bylinowa w stanie opłakanym, chwasty mnie pokonują- ale to już przerabiałam w innych miejscach ogarnę w jakimś dogodnym czasie.
Ja mam zbiorników 3 na deszczówkę - ten pod domkiem to beczka 320 litrów no i cały dach w dwóch studniach ale ile tam jest nie wiem na pewno dużo że hoho
i już mi o podlewanie nie chodzi ale widzę że jak nawet mały deszczyk popada to inaczej
Dalie sadziłam ostatecznie 1 i 2 maja i raptem posadziłam 47 dalii z tym że jeszcze coś plewiłam opisywałam, zastanawiałam się jutro chcę skończyć i wtedy dowiem się ile mam
zastanawiałam się czy sadzić dalie bo było bardzo mokro i nawet jedna w donicy pod domem przy tych deszczach mi zgniła a może wcześniej moja troska ją załatwiła
byłam w szoku jak zaczęłam kopać bo okazało się że ziemia wcale nie taka przemoczona do tego wczoraj wiał wariacki wiatr i suszył dodatkowo - więc nie podlewałam dalii bo to robi dziś deszczyk choć raz coś mam za darmo
Zrobiłam dziś dla Ciebie mój kącik i beczkę ta na 320 litrów - no kącika to chyba nikt nie poznaje - maj a tu taki bajzel co? - jutro em wymienia mi deski na półkach - jak się cieszę
Teraz mam ogród podlany i siedzę sobie jak panisko choć od rana zamierzam pracować i obmyślam front robót na jutro
rynek - kupić selery zlukać begonie
oplewić przed domem bo sucho przy kostce nie napaprolę
zająć się donicami - oskubać bratki i posadzić hosty do donic
pikować kolejny raz pomidory i je wynieść do hartowania albo schować jeszcze
zasilić pokrzywą co tam trzeba i kompost
w jednej skrzyni kompostowej szykować grządkę na cukinie / jeszcze nie wzeszły/
obiad zjeść
posadzić do końca dalie co oznacza oplewić miejsca jeszcze nowe
dowlec się do wannylastym
epimedia posadziłam w ub roku i nie wiem gdzie im lepiej - na logikę to rośliny do suchego cienia - chyba pod każdym drzewem jest sucho a najbardziej iglastym
Moje rosną pomiędzy grujecznikiem a świerkiem
ochłodziło się a mimo to wszystko szybko przemija
nie lubię jak tak szybko to ucieka
Bodziszek już wykopany i ukorzenia się w doniczce dla Ciebie.
Boży kwiat mam z ub roku i na wiosnę szukałam a niedawno się ujawnił - w tym dokupiłam kolejny - pierwiosnki wszystkie kocham
Małgosiu miło, że zaglądasz, patrzę na moje dwa maluśkie palibiny i myślę sobie: "Czy u Gosi już w kwiatach czy nie i kiedy się rozrosną "
Ta tonacja kolorów też u mnie prawie nie występuje ale te kukliki są niesamowite.
dziś miałam dzień walki z tojeścią - bardzo ją lubię ale pozwoliłam jej opanować każdy skrawek pod krzewami. Ciężko było zobaczyć rośliny na tej zielonej podściółce
dziś zakwitł psiząb - poprawiam błąd - to bożykwiat
Witajcie mój klon crimson w tym sezonie rośnie słabo tzn listki są jakieś niewykształcone i na gałęziach jest ich mało.Niektóre liście są pozwijane ,a w środku znalazłam mala gąsienice i taka jakby pajęczynę.Czy to moze być przyczyna takiego stanu klona.Moze rozpoznacie co to za owad i czym ewentualnie go zwalczyć?