Aniu za radami Danusi spirali nie kupiłam, kupiłam kuleczki i bonzaja. Dzisiaj wieczorem lub jutro rano mi przywiozą będę musiała je zagospodarować w tym tygodniu zanim wyjadę na wakację.
zazdroszcze ci tej samotni bo wzdychalam do niej jak w gazecie ujrzałam, mam wrażenie że mi też by się taka przydala, tylko że u mnie miejsca takiego nie ma
Bogda jeszcze nie wiem... bo wkół domu jest opaska z kamienia i nie wiem czy lustro by tam pasowało, poza tym na przeciwko jest ten nieszczęsny murek oporowy które chcę zamaskować
spirala bardzo mi się podoba ale jak mówisz że nie będzie tutaj pasowała to trudno dam dużą kule cisową i mniejszą bukszpanową, myślisz że ta obwódka jest nie potrzebna w tym miejscu? A za kulami miskanta
proszę się nie śmiać bo w komputerowych wizualizacjach jestem KIEPSKA
przy okazji zrobiłam fotkę do 'wizualizacji' w tym miejscu chcemy zrobić stawik (to miejsce jest mocno nasłonecznione)
te cudo na niebiesko a obok niego pomyślałam że mogłabym zasadziś cis spiralny, zasłoniłby trochę ścianę i 'wtykę do siły'
w miejscu gdzie stoję i robię zdjęcie będzie zadaszenie rodzaj altany ze stołem i krzesłami.
Jak myślicie dobrze tak będzie?
oczywiście szybciutko przymierzyłam pomimo deszczyku ale będzie chyba zamało
proszę nie zwracać uwagi na bałagan dookoła bo w nocy znowu lało i naniosło błota na kostkę...
zakupiłam bukszpany na obwódkę różaną, przez allegro i dzisiaj przyszły. Sprzedający bardzo miły poinformował mnie telefonicznie że przesyłka gotowa do wysyłki, pozatym mówił by je posadzic niżej niż były w doniczce (?) ze wtedy ładnie sie rozrosna od dołu. Wczoraj nadał i dzisiaj z samego rana przyszła. Bardzo dobrze zapakowane w dwóch kartonach, owinięte taśmą by się nie poprzesuwały w kartonie i od dołu dodatkowo przewiązane sznurkiem, nie bylo siły by 'drgneły'
kupiłam takie
ale dostałam jedną mniejszą gratis do oceny na przyszłe obwódki
coprawda wydawalo mi się że krzaczki będą bardziej rozrośnięte, ale generalnie są ok, bardzo ładne z młodymi odrostami, z ładną bryłą korzeniową
Aniu, przeglądałam wczoraj wszystkie Anny i czyżbym Ciebie pominęła jakimś cudem?
Spóźnione, ale wiesz, że Ci dobrze życzę
Dla Ciebie najładniejszy kwiatuszek, a naszyjnik z różą założyłam na specjalną okazję: Rocznicę Ogrodowiska. Dziękuję
Danusiu Dziękuję jak oglądałam zdjęcia z rocznicy nie zauważyłam, wróciłam do nich i dopiero zobaczylam, tymbardziej mi miło, cieszę się że pasuję, niech się dobrze nosi
Danusiu zajrzałabyś do mnie i zerkneła na zdjęcia cisów, czy można byłoby je u mnie jakoś ładnie wkomponować? bo mogłabym je kupić ale nie wiem gdzie je wsadzić ...