Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 11:12, 27 lip 2011

zakupiłam bukszpany na obwódkę różaną, przez allegro i dzisiaj przyszły. Sprzedający bardzo miły poinformował mnie telefonicznie że przesyłka gotowa do wysyłki, pozatym mówił by je posadzic niżej niż były w doniczce (?) ze wtedy ładnie sie rozrosna od dołu. Wczoraj nadał i dzisiaj z samego rana przyszła. Bardzo dobrze zapakowane w dwóch kartonach, owinięte taśmą by się nie poprzesuwały w kartonie i od dołu dodatkowo przewiązane sznurkiem, nie bylo siły by 'drgneły'

kupiłam takie

ale dostałam jedną mniejszą gratis do oceny na przyszłe obwódki

coprawda wydawalo mi się że krzaczki będą bardziej rozrośnięte, ale generalnie są ok, bardzo ładne z młodymi odrostami, z ładną bryłą korzeniową
ana_art 11:17, 27 lip 2011

oczywiście szybciutko przymierzyłam pomimo deszczyku ale będzie chyba zamało

proszę nie zwracać uwagi na bałagan dookoła bo w nocy znowu lało i naniosło błota na kostkę...
ana_art 11:26, 27 lip 2011

przy okazji zrobiłam fotkę do 'wizualizacji' w tym miejscu chcemy zrobić stawik (to miejsce jest mocno nasłonecznione)

te cudo na niebiesko a obok niego pomyślałam że mogłabym zasadziś cis spiralny, zasłoniłby trochę ścianę i 'wtykę do siły'

w miejscu gdzie stoję i robię zdjęcie będzie zadaszenie rodzaj altany ze stołem i krzesłami.
Jak myślicie dobrze tak będzie?
BEATA_S 11:50, 27 lip 2011

Ja bym wybrała jednak kule
BEATA_S 11:50, 27 lip 2011

Aniu, gdzie kupowałaś bukszpany na obwódkę?
Gardenarium 12:12, 27 lip 2011

Powiem Ci, że wolałabym te mniejsze
Następne zamawiaj te Natomiast tamte kazał wsadzić głębiej, bo były albo źle prowadzone, nie przycięte od początku i powstała jakby "nóżka" i żeby to zamaskować kazał wsadzić głebiej.
Można to zrobić. Widać także, że wcześniej dolne gałązki się posypały z listków, chyba chorowały.

Po ile te małe?

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:14, 27 lip 2011

Dla mnie nie Jak chcesz koniecznię tę spiralę to kup, ale tutaj nie Chyba że jakoś symetrycznie byś zrobiła dwie

A co z obwódką, jeśli ta rabatka będzie to tutaj nawet symetrycznie nie pasuje Takie moje zdanie jest.

Instagram Ogrodowiska
ana_art 12:32, 27 lip 2011

spirala bardzo mi się podoba ale jak mówisz że nie będzie tutaj pasowała to trudno dam dużą kule cisową i mniejszą bukszpanową, myślisz że ta obwódka jest nie potrzebna w tym miejscu? A za kulami miskanta
proszę się nie śmiać bo w komputerowych wizualizacjach jestem KIEPSKA
Matka 12:36, 27 lip 2011

A za stawikiem chcesz lustro?jak u Szefowej?
ana_art 12:45, 27 lip 2011

Bogda jeszcze nie wiem... bo wkół domu jest opaska z kamienia i nie wiem czy lustro by tam pasowało, poza tym na przeciwko jest ten nieszczęsny murek oporowy które chcę zamaskować