Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

isia33 22:58, 28 lip 2011

Ja też nie mam.U nas na Podkarpaciu nie ma takich cudności. W szkółkach robią wielkie oczy "Żurawka, a co to?"
Matka 22:59, 28 lip 2011

KasiaWB napisał(a)
Podobne - "limonkowe", choć nie takie same co do koloru, wybarwienia, kształtu to m.in. Żurawka Lime Rickey, Lime Marmalade, Electra, Electric Lime, Lemon Chiffon..., Gold Strike, Stoplight..... i pewnie jeszcze inne myślę, że producenci będą wprowadzać kolejne odmiany

dokładnie, niech coś wymyśla i żeby w słonku było im dobrze
Matka 23:00, 28 lip 2011

ana_art napisał(a)

Czy ktoś, oprócz mnie, jej jeszcze u siebie nie ma?
widzisz nie jesteś osamotniona, jest nas więcej, tez nie mam

a myślalam, że tylko ja, bidula, jej nie mama tak bym chciała
an_tre 23:01, 28 lip 2011

Bogda, powiedz, że jest ci trochę weselej na wiosnę zadziwimy i tez mieć będzieny te citronelle
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Matka 23:05, 28 lip 2011

jasne, tylko skąd?u mnie bida z nędzą
haika 23:06, 28 lip 2011

Ja też nie mam, mam Lime Marmalade
isia33 23:08, 28 lip 2011

U mnie w szklarni kobitka miała kilkanaście odmian żurawek, ale nie znała ich nazw. I sprzedała w ciągu 2 tygodniu, a miała jeden wielki foliowiec. Najsłabiej schodziły takie w tonacji pomarańczowej.
Gardenarium 23:47, 28 lip 2011

Monic napisał(a)
Danusiu, mam pytanie odnośnie limonkowych żurawek na rabatach z bukszpanami. Jaka to odmiana?

"Citronelle"

Instagram Ogrodowiska
Joanka 23:52, 28 lip 2011

myszorek napisał(a)
Dziękuję za kawkę Danusiu i Wiesiu
Słuchajcie, ale u Danusi się nawiązało pąków na różach, jeszcze tylko kilka słonecznych dni i będzie burza, burza kwiatów
U Kasi i Wiesi w końcu obejrzałam przód ogrodu. Też jest ślicznie i te wielkie żurawy wszędzie tylko rosną i rosną

Druga edycja Święta Róż się zapowiada? hahahahahaha
Gardenarium 23:53, 28 lip 2011

Wymyśliłam, na następny zjazd załatwię ciężarówkę i zaopatrzycie się w Citronelkę

My tu gadu-gadu a trzeba wkleić relację z "nalotu" Myszorka na naszą ulicę piekną
Otóz robie zdjęcia u Wiesi, bo zakwitła nowa lilia, pisze akurat artykuł o liliach, wychodze na ulicę, atu kto jedzie ???
Myszorek No to stawaj kobito na trawniku i wysiadaj, kawkę pić będziemy No i stanęła.
Dalszy ciąg relacji na zdjęciach.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies