Aniu, aj mam tą jabłoń ileś lat, może z 10 już.Nidy mi nie chorowała.
Żadnego robactwa na niej nie widziałam.Bez problemów rośnie.Dość szybko.
Ładnie ciemno kwitnie.A i z liści ciemnych jest później dekoracyjna.
Ja ją polecam.
Na pierwszym planie ciemiernik cuchnący z dedykacja dla Grażynki-gogo
Elu, widzę właśnie dramat miejscowości bez kropli deszczu. W lesie,gdzie mamy domek jest tak sucho jak nigdy, zero mchu, który zawsze porastał podszycie, zobacz:
A u nas wczoraj jak dzwoniłam do brata znów padało
Życzę Ci mnóstwa deszczu!
Hortki ogrodowe też piękne ale ta zawodność kwitnienia jednak odbiera im plusów.
Jabłoń rajska odbija się od zieleni i teraz tymi kwiatami i ciemnymi listkami jakie ma.
Floksiki teraz są najpiękniejsze. Ja mam 4 kolorki.Jak chcesz jakiś,To zawsze można trochę podzielić ??
Warzywnik jeszcze nie cały mam obsiany.
Chwasty nie tylko tam już wchodzą.I w rabatach kwiatowych też już są.W sobotę chyba pielenie po rabatach zrobię.
Epimedium
Ewuś podziwiam, że przebrnęłaś, bo mój wątek jakiś taki bez ładu i składu Zalogowałam się kiedyś, aby skomentować ogród Anitki z wątki "Mój azyl na Wichrowym Wzgórzu". Obiecuję sobie, że wrzucę historię mojego ogrodu, ale tak jakoś schodzi...
Bardzo lubiłam mój ogród z 10 lat temu, był w fazie nastolatkowej Teraz dużo egzemplarzy wypadło, mnóstwo choruje, ale jest tez kilka okazów, które lubię Jednym z nich jest właśnie klon globossum - piękny o każdej porze roku. Ma jakieś 13 lat. Często był podcinany i wychodziło mu to na dobre. Od 3 lat nie przycinamy go i powiem ci, że w tym roku trochę już nie jest dobrze. Za bardzo wybujał, dlatego na przyszłą wiosnę fryzjer jak nic
Na spotkanie postaram się dotrzeć. Mam w sobotę zlot "druciarski" na Śląsku i jeśli tylko sił wystarczy to będę
Damian,
wstyd się przyznać ale muszę poszperać w kwitach zakupowych bo zapomniałem co to za odmiana krzaczora - jak znajdę to napiszę u ciebie na wątku ale też nie jest to surfinia. Sesję fotek wieczorową porą mam zamiar w najbliższym czasie zrobić i oczywiście obiecuję wrzucić na wątku
a poniżej mix fotek do oglądnięcia - zapraszam.
Agatka róże mnie nie lubią Na tej pergoli były już róże i to był jedyny moment wzajemnej miłości, potem było już tylko gorzej
To moja pergola w szczytowym momencie 10 lat temu No ładna była, ale się na mnie obraziła i któregoś majowego dnia zaczęła marnieć (nie było mrozu)a pod koniec sezonu po prostu padła... Potem były ze trzy próby z innymi różami, każda zakończona porażką. W zeszłym roku chciałam zasadzić tam bluszcz, ale chyba nie chcę takiej gęstej zapory za kilka lat... temat do przemyślenia
Na nowej rabacie będzie kamień Dziękuję Wam za pomoc w podjęciu decyzji
W kamieniołomie na skarpie może dzisiaj będzie finisz, mam już dosyć tego gruzowiska Tam posadzę trzy rododendrony, w sumie wyjdzie zakątek z pięcioma sztukami.
W rabacie koło altany nadal zastój decyzyjny, na razie pracuję nad ziemią w tym miejscu.
Też trzymam kciuki za mojego maturzystę Oby już było po, bo niby się nie denerwujemy a jednak stres jest...
Nie mam zbyt wiele zdjęć pęcherznicy , bo jakoś nie lubię jej fotografować. Ale tu cos widać - tam z tyłu za jodłami:
i tu w innym miejscu w czasie kwitnienia
Witam. Trawnik z siewu ma dokładnie rok. Po zimie fajnie ruszył, niedawno rzuciłem mu saletre amonową, wszystko jest okej tylko pojawiła się w nim dość spora ilość koniczyny. I teraz moje pytanie, czy na roczny trawnik mogę zastosować jakiś preparat żeby ją zwalczyć?
Witam
Mam problem z jalowcem bonsai rośnie w naszym ogrodzie od 10 lat i do tej pory nie było z nim problemów. W zeszłym roku we wrześniu został przesadzony wydawało mi się że dobrze zniósł zmianę miejsca. Od miesiąca dzieje się z nim coś dziwnego stracił kolor i kruszy się. Jeśli ktoś wie co może mu dolegać będę wdzięczna za informację.
to plan rabaty z rozplenicami
tutaj magnolia na dole azalia kule 4 , 3 jasne 1 ciemna modrzew pendula , taki iglak który ma być prowadzony ala bonsai i biala azalia
na drugim układ podobny tylko to wysokie to ta jabłonka płacząca
tulipany idą w odstawkę na tych rabatach