Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 08:23, 26 kwi 2019

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 08:22, 26 kwi 2019

Do góry
W porannym słonku

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 08:15, 26 kwi 2019

Do góry
Dobrze

Mam cudne magnolie, Krysia mi kupiła

Cleopatra i Genie

Jupi!
Kłopoty - problemy z trawnikiem 08:14, 26 kwi 2019

Do góry
Witam. Jestem tutaj nowy no i też trochę nie doświadczony z trawnikami. W zeszłym roku został założony trawnik z rolki. Pięknie się wszystko przyjęło, cały rok był gęsty. Został dobrze przygotowany na zimę, nie było po nim chodzone. Na początku kwietnia została przeprowadzona wertykulacja +nawóz jednak ogrodnik nie zastosował dużej dawki. Po 3 tygodniach wygląda następująca jak na zdjęciach. Są jakieś plamy oraz w nie wszystkich miejscach jest nie równy kolor. Oraz nie chce zbytnio rosnąć , a dodam że u sąsiada który ma również trawnik z rolki już robi się ładnie zielono. Proszę o pomoc.

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 07:58, 26 kwi 2019

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
I troszkę zdjęć dla odświeżania wątku

Asiu to zawilec? Czy on rośnie kępami czy rozłogowo się rozchodzi?
Jak on się konkretnie zwie? Mam takiego i ciekawa jestem jego imienia
Buźka
Magistrala - nawadnianie 07:57, 26 kwi 2019

Do góry
mazilo napisał(a)
No właśnie mi się wydaje ze lepiej zawór odpowietrzającym umieścić przed filtrem( jak w moim przypadku )Przed sezonem zimowym zostanie rownież przedmuchany cały filtr .
Nie rozumiem tez potrzebę zaworu zwrotnego przez zaworem spustowym skoro przed zaworem jest zawór odcinający dopływ wody.Wydaje mi się że rozsądniej byłoby go umieścić za zaworem spustowym,wówczas nie powodowałby cofnięcie wody przed podłączeniem kompresora.Proszę jednocześnie o info co do zaworu zwrotnego : mosiężny czy tworzywa ?
Proszę o ewentualne poprawki

Hej.
Filtr przed i po sezonie musisz oczyścić, czyli odkręcasz korpus i czyścisz wkład.
Zawór odcinający może ale nie musi być jeśli byś miał zaznaczony zawór odcinający (na zdjęciu go nie widziałem), jeśli go masz przed całym kolektorem z elektrozaworami to OK. Odnosnie przedmuchiwania to lepiej przedmuchiwać instalacje za filtrem a nie dawać dodatkowy opór filtra - przedmuchem nie oczyścisz zabrudzeń filtra, masz tylko opróżnic wode z rur. Odnośnie zaworu tak jak napisałem, jak masz zawór odcinający to nie musisz go stosować jak nie masz to zastosuj taki jak uważasz (ja montuje mosieżny). Odnosnie celowości montazu zaworu zwrotnego to on jest bardzo przydatny podczas przedmuchiwania instalacji.

Pozdrawiam
W jabłoniowym sadzie 07:51, 26 kwi 2019

Do góry

tutaj akurat rośnie kocimiętka

tutaj na pewno rozpoznaję szałwię i rozchodniki, na samym przodzie chyba jakiś carex
Pamiętajcie o ogrodach 07:49, 26 kwi 2019

Do góry
Też życzę zdrowia i samych radości
Paradise czyli mój kawałek raju 07:31, 26 kwi 2019

Do góry
Dziękuję wam za odpowiedzi. Trochę ją podetnę.
Trochę nowości:

Nie wiem czemu te tulipany takie niskie, są posadzone tam pierwszy rok.
Moje wysiane heliotropy wyglądają okropnie, chyba będę musiał sam je przed pracą wynosić na podwórko. Wysadziłem je do donic i zostawiam już na stałe na dworze.
Tunbergie za to rośną silnie. Nie wiem czy na łatach altany puścić tunbergie czy wilec który też mi rośnie. Ma być tam ten łuk z różą New Dawn, a obok rabata "francuska". Kolorystycznie by mi pasował wilec, jednak to tylko jednoroczne to zawsze mogę coś zmienić. Proszę o poradę.
Ukojenie 07:07, 26 kwi 2019

Do góry
Dzis wstalam wczesniej to moze ciut polaze po forum.
Taki widok o poranku

...uDany ogród 06:31, 26 kwi 2019

Do góry
Ostatnie dni były dla mnie bardzo pracowite, ale już się uporałam i kolejna robota dopiero po długim wolnym. Teraz czas na mój ogródek, a woła o działanie. Trawa do kolan, mlecze zalały ogród żółtym kolorem, wiatr napsocił i naśmiecił niemożliwie. Mam co robić
Cieszę się, bo Duży sklasyfikowany
Świadectwo super, teraz tylko matura i w świat

tu fotki sprzed kilku dni

Nowe będą dzisiaj popołudniu Pozdrawiam Was serdecznie!!
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 06:14, 26 kwi 2019

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 06:12, 26 kwi 2019

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 06:10, 26 kwi 2019

Do góry
I troszkę zdjęć dla odświeżania wątku

W jabłoniowym sadzie 05:55, 26 kwi 2019

Do góry
lawenda i bukszpany.. ale to Prowansja i mnóstwo słońca a u mnie pod jabłonkami akurat cień i lawenda nie będzie go lubiła

Więc może bardziej rabata z hortensji i bukszpanów pod jabłonkami? powtarzalna. A przy pniach "skarpetki" z funki lub może jakiś traw?
Wtedy bałaganik cieniolubny (rododendrony, azalię, tawułę, irgę mogłabym zabrać i posadzić od południa tam gdzie będzie żywopłot nowy. Tylko nie mam cienia - wszędzie patelnia tylko pod jabłonkami cień.

Może z tych roślin, które mam coś takiego by się udało stworzyć:

A zagajnik brzozowy mógłby być taki tylko z wrzosami?

Najpilniejsze teraz to rozbudowa tarasu - w maju, pergola dla Wisterii i żywopłot od południa żeby już zaczął sobie rosnąć
Za drzwiami do ogrodu... 00:35, 26 kwi 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Basiu już zamówiłam Dancing Queen i jeszcze zieloną różę

Mam nadzieję,że będziesz miała okazję sprawdzić jak smakuje u mnie herbata w tej filiżance

Dziękuję za zproszenie, Aniu. Kto wie, może kiedyś nadarzy się okazja.
Za drzwiami do ogrodu... 00:31, 26 kwi 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
O, jak dobrze było znowu tutaj przyjść, przycupnąć w foteliku, potrzymać w dłoni cudną filiżankę, popatrzeć na kolorową wiosnę dookoła, odsapnąć. Dziękuję, że mnie ugościłaś

Cała przyjemność po mojej stronie...
Za drzwiami do ogrodu... 00:27, 26 kwi 2019

Do góry
marba napisał(a)

Będziesz zamawiać tę Dancing Queen? Ja już to zrobiłam.
Śliczna filiżanka. Herbata będzie pysznie smakować.

Basiu już zamówiłam Dancing Queen i jeszcze zieloną różę

Mam nadzieję,że będziesz miała okazję sprawdzić jak smakuje u mnie herbata w tej filiżance
Jurajski Ogród 23:52, 25 kwi 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Pięknie
Dwa ogrody 23:27, 25 kwi 2019

Do góry

posadziłam wszystkie pelargonie, tu angielskie

wysadziłam pomidory do szklarenki, a przede wszystkim kończy się budowa budynku gospodarczego, dziś położony został tynk

i na dobranoc jedyny pączek na żółtej magnolce

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies