Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:38, 29 cze 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Madzenko, mam pytanie odnośnie bukszpanów... Kiedy mozna sie wybrać na plantacje po sadzonki kopa w z ziemi?? Po 15 września? Chcialam sobie zorganizowac wycieczke do Wroclawia, a potem do Zaprezyna i zastanawiam sie który weekend zarezerwować

Tak, zdecydowanie po 15 wrzesnia, nie później niż do 15 pażdziernika
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:37, 29 cze 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)

No to mnie zmartwiłaś,a wszędzie czytam,że taka bezproblemowa i rośnie prawie wszędzie....no nic,zobaczymy jak sobie u mnie poradzi

Padły wyłącznie z powodu zalania korzeni. Posadziłam je nieodpowiednio a ubiegłoroczna woda to była powódż w moim ogrodzie... Nie dały rady. Ta , któa została przesadzona w suche miejsce na górce, wypuściła mnóstwo nowych gałązek.

Ja się nie matwię, bo mam w ich miejscu ambrowce, chyab to był lepszy wybór..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:35, 29 cze 2014

Do góry
Robaczek napisał(a)
Madżen,
Burgundy potrzebuje lekkiego półcienia żeby utrzymać kolor, a Tereski chyba masz na słońcu?
Incrediball faktycznie są incredible

No to klops.... moze cień jej stożek bukszpanowy będzie robił? Na etykiecie czytałam,z e potrzebuje słonecznego miejsca.... moze jesienią przesadzę bo na razie to mam listę 20 chciejstw a nie mma gdzi eje posadzić .robaczku jestem u Ciebie na 45 stronie, powolutku wszytsko dokłądnie czytam Aktulnie powtarzam czytanie relacji z CHFSh i walkę z mączniakiem rzekomym...

W tym tygodniu przybiegnę z listą pytań, bo sobie wszystko zapisuję...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:33, 29 cze 2014

Do góry
Danutka napisał(a)

Oczywiście muszę je mieć
Śliczny kolor mają a jak jeszcze bezobsługowe to grzech ich nie mieć
Mam jeszcze pytanie do Ciebie o perowskia ona rozsiewa się?
U mnie jakaś taka mała i nie ma żadnych pędów a u Ciebie zaraz rozkwitnie
Ty jesteś jakaś czarownica kwiatowa chyba

Perowskia u mnie się nie rozkrzewia, to raczej krzewinka i prędzej przez przygięcie pędu do ziemii ja rozmnożysz (???). Moja perowskia mnie zadziwia, bo nie wymarzła w najmorżniejszą zimę 2011/2012, nie lubi mokrej gleby i gliny a u mnie dokłądnie odwrotnie. Co roku na wiosnę dostaje azofoskę a potem tak jak inne byliny florovit w granulacie lub płynie. Co roku mnie zachwyca kwitnieniem.
Kluczem jest jej dosyć radykalne przycięcie (tnę ja na 15 cm). W mroźną zimę ją kopczykowałam torfem odkwaszonym.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:32, 28 cze 2014

Do góry
alinak napisał(a)

podpowiadam , ratuj rh. na wiosnę podsyp azofoską + siarczan amonu . tego garść i tego garść ...pełną . skuteczne draństwo , choć wszyscy oczy na tę mieszankę wystawiają . szkoda rodonka ...ostróżki będą tam biutik

Może teraz dać mu siarczanu?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:31, 28 cze 2014

Do góry
Danutka napisał(a)

Ja mam pytanie do Ciebie na temat tych róż czy TY je przycinasz ?
Czy one tak rosną sobie ? Jak długo je masz, jesteś z nich zadowolona, one mają jakieś wymagania

One tak sobie rosna same ale oczywiście wiosną są przycinane. Jestem z nich bardzo zadowlona. Kupilam jako NN. Podobno to Mariatheresia. Są bezobsługowe, dlatego myslalam, ze to okrywowe.
Kwitna od czerwca do silnych mrozów, nieprzerwanie. Mam je czwarty sezon
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:28, 28 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżenka ja lubię u Ciebie zobaczywać !!! ... nie wiem czy to do końca normalne bo potem mam absolutną pomroczność przy własnych planach i muszę mocny reset robić by kopiarkę jako tako do swoich możliwości dostosować (10 razy mniejszy areał np ) ale lubię ...

nie wiem jak Ty to robisz ... bo ja koło Rapsody z 10 razy przeszłam i nic nie poczułam ... idiot zupełnie zignorowałam to cudo !!! ...

za to nie da się zignorować hortek za płotkiem buksikowym ... czy ściągających z nich wzrok donic z elegancką obsadą ... debiut szałwi w trawkach miodzio ... całość ideał ... Madżen wcale się nie dziwię, ze gnasz do domku kosząc jakoweś słupki ... ja bym staranowała pół miasta gdyby coś miało mnie w drodze do tego wysmakowanego edenu opóźniać ... hmmm ... ja mam daleko to pół kraju nawet mogłoby być w niebezpieczeństwie )) ...

Iza ja za każdym razem gdy obejrze piekne ogrody na forum mam ochotę wszystko zmieniac.... Więć miże nie należy oglądać?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:18, 28 cze 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

bardzo nieśmiało się wypowiem, bo nie powinnam chyba komentować ogrodu który tak bardzo mi się podoba i którego choć namiastkę chciałabym mieć.
Ale... odważna ze mnie kobitka jest! czy nie myślałaś aby zmienić żurawki na jakieś jasne trawy pod buksiki? w typie evergodu, ice dance?

Ale mi też się podoba jak jest

Były inne kolory i było bleeeee. Danusia doradziła georgia peach i były rok temu zachwycające. Po upałach w tym roku nie mogą dojść do siebie z kolorem. Czekam na ciemnopurpurowe róże i miskanty, które są na tyłach... I nie rosną...
Co z tym ogródeczkiem począć 23:15, 28 cze 2014

Do góry
Ile się muszę cofnąć do lariski? Przy 22.06 się poddałam...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:12, 28 cze 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Dana ty to nie usiedzisz w miejscu ...ciągle nowe wyzwania ..
takie babki lubię ...czekam z niecierpliwością kiedy ogłosisz

Jakas niespodzianka?
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 23:10, 28 cze 2014

Do góry
Którą Jubilee kupiłaś ? Żółtą czy różową?
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 23:00, 28 cze 2014

Do góry
Wpadłas jak śliwka w kompot w Roztocze. A u Szefowej dzisiaj byłaś?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:58, 28 cze 2014

Do góry
AlKa napisał(a)
Ania ty się opanuj z tymi fotkami, bo ja dopiero zaczęłam kwas foliowy jeść, a podobno min 3 mies przed trzeba, chyba dawkę zwiększę

Roztoczańskie klimaty 22:55, 28 cze 2014

Do góry
AlKa napisał(a)
Jestem po 4 setkach Poczytałam o kawkach z Madżenką, umiejętnościach eM-ów. Niestety na nocne wyczekiwanie na donice i inne kwiatki domowe się nie załapałam. Może to i lepiej bo właśnie kupiłam płytki do łazienki i jeszcze by mi się koncepcja zmieniła Poza tym, że ogród cudny i zazdraszczam drzew i parku, odśnieżania może mniej to dzieję się że hej. Napady, kombiniarki CBA, ABC, Cichopek i Zeta Jones.
Jak to sie stało że mnie tu wcześniej nie było.

Na pewno być koncepcję zmieniła wow, wielkie wow u Zety. Teraz przygotuj się na las werbeny
Początki w Kruklandii 22:54, 28 cze 2014

Do góry
Justynko pk co Ci reklamacja skoro szajs? Zwracaj!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:52, 28 cze 2014

Do góry
Irenko słupki raz na 20 lat, a wypadki co 1,5 roku...
Widzę, że choroba różana Cię opanowala
Czy w Twoim Kwiatonie są Austinki?
Mój 4 arowy azyl... 22:49, 28 cze 2014

Do góry
Basiu czy często nawozisz swoje hortensje ogrodowe? Jak czesto nawozisz je środkiem do niebieskich kwiatów?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:47, 28 cze 2014

Do góry
Ana już u mnie pada, że y Ci nie było smutno. Tak mnie wnerwił Twój trawnik, że jutro kupię szybki efekt dywanowy!!!!

Ps. P kosmosach nie wspomnę, ale mam już szlaban na zakupy.... Bo zamaist kawę we Włoszech pić, to się będę na nią patrzeć....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:45, 28 cze 2014

Do góry
Izuś posuń się na tej desce na kjubie bo ja z Tobą rano będę kawkę pić.

Jestś pewna że rudbekia? Może jeżówka purpurowa jednak....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:42, 28 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
idealne kule w trawkach ... rzeźba z siatki (bardzo ją lubię )... intrygująca realizacja i nowa strona ... ... a potem człowiek musi z tym żyć ... gdzie litość ?) gdzie miłosierdzie ? ... nie pamiętam tylko zawołałam za Madżen czy za Sebkiem ?

Z Sebkiem , ale ja też lubie przy nowych odsłonach Danusiowego ogrodu zawołać, jak życ!

No własnie jak żyć, gdzie miłosierdzie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies