Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Gabrysia_ 08:56, 29 cze 2014

Zapomniałam dodać,że masz piękny widok na hortensje po powrocie do domciu
Wszystko strasznie wybujało....pamiętam jak pocieszałaś mnie w zeszłym roku,że moja rabata Limonkowa bujnie na następny sezon....i tak jest

Madżen...sypałaś azofoskę na trawnik? ...u mnie się najlepiej sprawdza,kolor trawnika idealny,a testowałam już różnie nawozy

Miłej niedzieli
dorciabe 09:43, 29 cze 2014

Milka 10:24, 29 cze 2014

Marzenko, moje austinki Catedral róża i jakas inna kupione u mnie w Kwiatonie, mieli sporo róż i do tego wszytskie z Rosarium
Róże kocham, ale nie bardzo umiem sie nimi zajmować, jedne sa ok, drugie gorzej, może to też zalezy od samych róż
AlicyaLK 12:25, 29 cze 2014

Madzenko, mam pytanie odnośnie bukszpanów... Kiedy mozna sie wybrać na plantacje po sadzonki kopa w z ziemi?? Po 15 września? Chcialam sobie zorganizowac wycieczke do Wroclawia, a potem do Zaprezyna i zastanawiam sie który weekend zarezerwować
Madzenka 14:33, 29 cze 2014

Danutka napisał(a)

Oczywiście muszę je mieć
Śliczny kolor mają a jak jeszcze bezobsługowe to grzech ich nie mieć
Mam jeszcze pytanie do Ciebie o perowskia ona rozsiewa się?
U mnie jakaś taka mała i nie ma żadnych pędów a u Ciebie zaraz rozkwitnie
Ty jesteś jakaś czarownica kwiatowa chyba

Perowskia u mnie się nie rozkrzewia, to raczej krzewinka i prędzej przez przygięcie pędu do ziemii ja rozmnożysz (???). Moja perowskia mnie zadziwia, bo nie wymarzła w najmorżniejszą zimę 2011/2012, nie lubi mokrej gleby i gliny a u mnie dokłądnie odwrotnie. Co roku na wiosnę dostaje azofoskę a potem tak jak inne byliny florovit w granulacie lub płynie. Co roku mnie zachwyca kwitnieniem.
Kluczem jest jej dosyć radykalne przycięcie (tnę ja na 15 cm). W mroźną zimę ją kopczykowałam torfem odkwaszonym.
Madzenka 14:35, 29 cze 2014

Robaczek napisał(a)
Madżen,
Burgundy potrzebuje lekkiego półcienia żeby utrzymać kolor, a Tereski chyba masz na słońcu?
Incrediball faktycznie są incredible

No to klops.... moze cień jej stożek bukszpanowy będzie robił? Na etykiecie czytałam,z e potrzebuje słonecznego miejsca.... moze jesienią przesadzę bo na razie to mam listę 20 chciejstw a nie mma gdzi eje posadzić .robaczku jestem u Ciebie na 45 stronie, powolutku wszytsko dokłądnie czytam Aktulnie powtarzam czytanie relacji z CHFSh i walkę z mączniakiem rzekomym...

W tym tygodniu przybiegnę z listą pytań, bo sobie wszystko zapisuję...
Madzenka 14:37, 29 cze 2014

Gabrysia_ napisał(a)

No to mnie zmartwiłaś,a wszędzie czytam,że taka bezproblemowa i rośnie prawie wszędzie....no nic,zobaczymy jak sobie u mnie poradzi

Padły wyłącznie z powodu zalania korzeni. Posadziłam je nieodpowiednio a ubiegłoroczna woda to była powódż w moim ogrodzie... Nie dały rady. Ta , któa została przesadzona w suche miejsce na górce, wypuściła mnóstwo nowych gałązek.

Ja się nie matwię, bo mam w ich miejscu ambrowce, chyab to był lepszy wybór..
Kondzio 14:37, 29 cze 2014

macham niedzielnie
Madzenka 14:38, 29 cze 2014

AlicyaLK napisał(a)
Madzenko, mam pytanie odnośnie bukszpanów... Kiedy mozna sie wybrać na plantacje po sadzonki kopa w z ziemi?? Po 15 września? Chcialam sobie zorganizowac wycieczke do Wroclawia, a potem do Zaprezyna i zastanawiam sie który weekend zarezerwować

Tak, zdecydowanie po 15 wrzesnia, nie później niż do 15 pażdziernika
Madzenka 14:42, 29 cze 2014

Garysiu - ja w tym roku nie stosowałam azofoski na trawnik. eksperymentowąłm z Florovitem granulowanym i jestem niezadowolona, teraz z Biohumusem i efekt bedzie widać na dzisiejszych zdjeciach... doopa.... Zatem interwencyjnie kupię Agrecol Szybki Efekt Dywanowy. M niecierpi tego nawozu bo musi po nim bardzo czesto kosić trawe, zawiera dużą dawkę azotu. Dlatego myślę że zwykłą Azofoska dla trawnika to dobre rozwiązanie.

Irenko w Kwiatonie są róże z Rosarium. To ja napisze Ci na prive abyś sprawdziła czy sa konkretne odmiany i przyjadę jesli bedą . Ok?

Kondzio macham, coś się u Ciebie dzieje, bow idze ruch w powiadomieniach. Wpadne potem, bo na razie muszę dokończyc lekturę robaczka i powklejać Wam zdjęcia