Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 23:18, 28 cze 2014

nicol21 napisał(a)

bardzo nieśmiało się wypowiem, bo nie powinnam chyba komentować ogrodu który tak bardzo mi się podoba i którego choć namiastkę chciałabym mieć.
Ale... odważna ze mnie kobitka jest! czy nie myślałaś aby zmienić żurawki na jakieś jasne trawy pod buksiki? w typie evergodu, ice dance?

Ale mi też się podoba jak jest

Były inne kolory i było bleeeee. Danusia doradziła georgia peach i były rok temu zachwycające. Po upałach w tym roku nie mogą dojść do siebie z kolorem. Czekam na ciemnopurpurowe róże i miskanty, które są na tyłach... I nie rosną...
Sebek 23:22, 28 cze 2014

Cudnie jest A ostróżki przy liliowcach będą idealnie wyglądać
barbara_kraj... 23:23, 28 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Przed domem i na tyłach hortensjowo

Na tyłach, na powitanie po powrocie do domu - na wprost mojego miejsca do parkowania - incrediball w bukszpanie i laurowiśniach

Prosto, bezpretensjonalnie - pięknie!
Uroczy widok na wiele tygodni
Madzenka 23:28, 28 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)
Madżenka ja lubię u Ciebie zobaczywać !!! ... nie wiem czy to do końca normalne bo potem mam absolutną pomroczność przy własnych planach i muszę mocny reset robić by kopiarkę jako tako do swoich możliwości dostosować (10 razy mniejszy areał np ) ale lubię ...

nie wiem jak Ty to robisz ... bo ja koło Rapsody z 10 razy przeszłam i nic nie poczułam ... idiot zupełnie zignorowałam to cudo !!! ...

za to nie da się zignorować hortek za płotkiem buksikowym ... czy ściągających z nich wzrok donic z elegancką obsadą ... debiut szałwi w trawkach miodzio ... całość ideał ... Madżen wcale się nie dziwię, ze gnasz do domku kosząc jakoweś słupki ... ja bym staranowała pół miasta gdyby coś miało mnie w drodze do tego wysmakowanego edenu opóźniać ... hmmm ... ja mam daleko to pół kraju nawet mogłoby być w niebezpieczeństwie )) ...

Iza ja za każdym razem gdy obejrze piekne ogrody na forum mam ochotę wszystko zmieniac.... Więć miże nie należy oglądać?
Ozz 23:28, 28 cze 2014

A ja wciąż dumam, gdzie mi ten wątek znikł, a tu przekroczył już kolejny tysiączek
Madzenka 23:31, 28 cze 2014

Danutka napisał(a)

Ja mam pytanie do Ciebie na temat tych róż czy TY je przycinasz ?
Czy one tak rosną sobie ? Jak długo je masz, jesteś z nich zadowolona, one mają jakieś wymagania

One tak sobie rosna same ale oczywiście wiosną są przycinane. Jestem z nich bardzo zadowlona. Kupilam jako NN. Podobno to Mariatheresia. Są bezobsługowe, dlatego myslalam, ze to okrywowe.
Kwitna od czerwca do silnych mrozów, nieprzerwanie. Mam je czwarty sezon
Madzenka 23:32, 28 cze 2014

alinak napisał(a)

podpowiadam , ratuj rh. na wiosnę podsyp azofoską + siarczan amonu . tego garść i tego garść ...pełną . skuteczne draństwo , choć wszyscy oczy na tę mieszankę wystawiają . szkoda rodonka ...ostróżki będą tam biutik

Może teraz dać mu siarczanu?
Robaczek 01:14, 29 cze 2014

Madżen,
Burgundy potrzebuje lekkiego półcienia żeby utrzymać kolor, a Tereski chyba masz na słońcu?
Incrediball faktycznie są incredible
Danutka 08:38, 29 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

One tak sobie rosna same ale oczywiście wiosną są przycinane. Jestem z nich bardzo zadowlona. Kupilam jako NN. Podobno to Mariatheresia. Są bezobsługowe, dlatego myslalam, ze to okrywowe.
Kwitna od czerwca do silnych mrozów, nieprzerwanie. Mam je czwarty sezon

Oczywiście muszę je mieć
Śliczny kolor mają a jak jeszcze bezobsługowe to grzech ich nie mieć
Mam jeszcze pytanie do Ciebie o perowskia ona rozsiewa się?
U mnie jakaś taka mała i nie ma żadnych pędów a u Ciebie zaraz rozkwitnie
Ty jesteś jakaś czarownica kwiatowa chyba
Gabrysia_ 08:49, 29 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Miałam 3, jedna zechła, wymieniłam, dwie padly, jedna przesadziłam w kąt.... Zdechły od nadmiru wody u mnie... W czym Ci pomóc?

No to mnie zmartwiłaś,a wszędzie czytam,że taka bezproblemowa i rośnie prawie wszędzie....no nic,zobaczymy jak sobie u mnie poradzi