Cacuszko Asiu zrobiłaś z tej działki! Widać ogrom włożonej pracy.
No i jak takiego słoneczka nie uwielbiać?! No jak?! Wiem, monotonna jestem z tymi klonami....
Mam pewne obawy że mój sangokaku może mieć werticiliozę :/. jeśli tak to bardzo niedobrze
Czekam i ja na przedpłocie
Kochani muszę przesadzić dwie róże z donic Emma Hamilton. Wydaje mi się, że one męczą się w donicach. W gruncie będzie im o niebo lepiej. Chodzę po działce i szukam im miejscówki. Mam tak wszystko obsadzone, że nie mam dla nich miejsca Czy mogą one rosnąć między tymi miłorzębami? Między nimi jest 1m odległości? Czy to zły pomysł?
Aaaale mi miło! Dziękuję Jestem pewna, że trawy i u Ciebie już za rok pokażą na co je stać. Przy tych wysiłkach, które wkładasz w przygotowanie gleby, nie może być inaczej Cisy dziękują i mam nadzieję, że będą zdrowo rosły.
Miałam dzisiaj ambitne plany tzn sadzenie cebulek, plewienie oczywiście nic z tego nie wyszło pół dnia padało :/ zostawiam więc kilka ujęć jesiennego ogrodu i życzę wszystkim dobrej nocy
A my znów byliśmy w Bieszczadach w tym roku Piękne widoki i pyszne jedzenie. Szkoda tylko że te okolice robią się coraz bardziej popularne bo ja nie lubię tłumów. Preferuję raczej ciszę i spokój. Siedzę sobie właśnie na moim tarasie i mam ciszę, spokój, ptaszki ćwierkają, świerszcze cykają, normalnie nic mi się nie chce. Można nigdzie nie wyjeżdżać ale jednak to inny klimat, widoki...
Powinny przezimować, wanna musi mieć odpływ i drenaż. Do wanienki dałam kawałki styropianu, to przysypałam żwirem, aby wypełnił puste przestrzenie pomiędzy styropianem, warstwę piasku i dopiero podłoże dla rozchodników. Można wanienkę przenosić. Gdybym wysypała na dno kamyczki/kruszywo, byłaby nie do udźwignięcia. Rojniki zagęściły się ładnie, w konewkach wolnych miejsc brak
Grabowa albo zawilcowa teraz "króluje" choć zawilce już przekwitają. /original.JPG[/img]
Zacieram rączki i przygotowuje serce do zawalu