Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 11:20, 19 wrz 2018

DorKa napisał(a)

tak też myślałam, szkoda. Próbowałam w garażu ją przezimować w tym roku ale nie wyszło . Co do suchego podłoża ja też bardzo dużo podlewam a mimo to mam stanowiska bardzo suche niestety dzięki za podpowiedź z seslerią.

Nie ma z co Dorka Gdzieś tam słyszałam, czytałam, że niektórym udaje się przezimować czerwone rozplenice ale nie zagłębiałam się w temat bo wypaśne sadzonki można stosunkowo tanio dostać w sezonie.
polinka 11:21, 19 wrz 2018

magda19831 napisał(a)
Polinko mam szybkie pytanie nt trzcinnika karl foester - kiedy najbezpieczniej go podzielić ? Wiosną czy może teraz jeszcze mogę?

Odpowiedziałam u Ciebie MAdziu
polinka 11:33, 19 wrz 2018

Życie tak bardzo mnie wchlonelo,że czasu brak na forum...Nawet już nie obiecuje poprawy bo nie wiem kiedy przyjdzie spowolnienie...Dla porządku na watku kilka zdjęć trawiastych oraz z weekendowego wędrowania

Babia Góra nie od parady jest nazywana kapryśna góra...mgła,mżawka i zero dalszych widoków. Byliśmy tak pierwszy raz i jesteśmy zachwyceni szlakami,chociaż Bieszczady nadal zajmują pierwsze miejsce w naszych sercach

Późnym popołudniem po zdobyciu Babiej doczlapalismy się jeszcze na Skrzyczne,gdzie mieliśmy zarezerwowany nocleg w schronisku.

polinka 11:45, 19 wrz 2018

Jakiś czas temu obiecałam porównanie Gracilimusa i podrobke jego...
Po lewej są dwa Gracilimusy,po prawej dwa miskanty nn kwitnące od miesiąca.
Podstawa kępy Gracilimusa jest strzelista,źdźbła rosną ku górze i nie rozchodzą się na boki jak u sąsiada.
Gracilimus jest ciemnozielony A te obok mają ewidentnie jaśniejsza zieleń.
W naszym klimacie Gracilimus bardzo rzadko kwitnie-jeśli jest długa i ciepła jesień to może się to zdarzyć pod koniec października. Mam 50 gracilimusow i żaden nie kwitnie
O gracilimusach pisał też jakiś czas temu Waldek u Johanki.

I niekwitnace gracki w pierwszym ogrodzie

polinka 11:54, 19 wrz 2018

I kilka dzisiajszych widokow

polinka 11:56, 19 wrz 2018

A w drugim ogrodzie Baron szaleje

polinka 11:59, 19 wrz 2018

Buziaki
Monia81 12:05, 19 wrz 2018

Cudniście i jak soczyście, pięknie o grackach poczytałam i jestem chyba zła, bo moje kwitną, a mam je z dwóch różnych źródeł... coś czuję, że w przyszłym roku będzie podmianka... buziaki i pozdrowienia wysyłam
iwonkap 13:12, 19 wrz 2018

polinka napisał(a)

Tak Beatko, cały bukszpan wyrzuciłam rok temu i zamiast niego sadzę cis. Na następny tydzień mam umówioną ostatnią dostawę cisków na dwie kostki i chyba będzie koniec moich zakupów cisowych.
Jestem ciekawa na którą odmianę ostatecznie sie zdecydowałaś?

Pokaż prosze aktualnie swoje kostki
Karoandherga... 13:38, 19 wrz 2018

polinka napisał(a)
I kilka dzisiajszych widokow

U wszystkich podglądam te Hortensje bukietowe i nie mogę się napatrzeć. Na razie mam tylko dwie ale wkrótce to się zmieni, bo robię rewolucję za domem, jak pogoda oczywiście pozwoli.
Cudnie tu

Jaka tu jest odmiana Hortensji?
Pozdrawiam