Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:21, 28 cze 2014

Do góry
Przy kuchni zaczęło się żółte szaleństwo. Gdybym przewidziała i przesadziła trytomy byłoby miodzio.. a tak zgzyt żółtego przy burgundzie....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:19, 28 cze 2014

Do góry
Przed domem i na tyłach hortensjowo

Na tyłach, na powitanie po powrocie do domu - na wprost mojego miejsca do parkowania - incrediball w bukszpanie i laurowiśniach

A za chwile na tyłach będzie szaleństwo hortensji ogrodowych
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:16, 28 cze 2014

Do góry
Na lawendzie szaleństwo , uwijają się bzyczki jakby się obawiały że im zetnę tę lawendę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:14, 28 cze 2014

Do góry
Wreszcie pióropusze żywopłotu grabowego zostały wycięte. M na drabinie z nożycami
Aha i miarka z bambusowych tyczek
Akumulatory nie dały rady, M lediwe przezył tę akcję w słońu palacym w plecy czarnego T-shirta Żeby nie mówił ż epraca w ogrodzie to lajcik !
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:12, 28 cze 2014

Do góry

Tu będą kolejne szałwie... I czekamy na ostróżki

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:10, 28 cze 2014

Do góry
William Shakespeare.... przesadzany dwa dni temu.... Otoczyłam go różowymi ostróżkami...zobaczymy

million bells, którego zżerała mszyca reanimowany

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:08, 28 cze 2014

Do góry
Podglądanie

Nie mogę się doczekac na kwitnienie perowski, jezówek, hortensji i budleji na tej rabacie

Na razie ożywia ją red Leonardo w doniczce. Być moze zostanie w tym miescu ale obawiam się zgrzytu kolorsytycznego z perowskią ... pomyślę, poprzymierzam

Coś go chyba słoneczko w markecie przysmażyło
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:04, 28 cze 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Jak TU nie zaklądać, jak nie "ściągać" jak nie wzdychać....

?

subtelność !

Ściągaj kochana do woli Ja dzisiaj ściagnęłam od Magdy70 i Zielonej i mam carexy z szałwią. Szałwi nie było widac na ciemnozielonym tle, jest przed tarasem w carexach. A od Finki domówiłma niebieską szałwię

Oj trawnik marniutki... niemal nie rośnie.... i koniczyna kwitnie...
Chyab kupię szybki efekt dywanowy

Karmink pomiędzy płytami granitowaymi przy tarasie mnie wnerwia... ale jeszcze z nim wytrzymuję... chyba za rok się rozstaniemy.... Jeszcze pomyślę
A macierzanaka vareigata szykuje się do kwitnienia

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:01, 28 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Z tą korą to jest tak, jak dużo pustego miejsca na rabacie to kora ładnie wypełnia i zakrywa, robi się estetycznie a nie pusto, ja już kory nie mam dwa lata. Ale pustego miejsca też nie mam, nawet mam posadzone jedno na drugim czyli piętrowo haha ale by się ktoś uśmiał jakby zobaczył.

Przez 3 lata kora u mnie dominowała, Dzięki niej ogród przy młodziutkich nasadzeniach wyglądał jako tako, nawet estetycznie. Przede wszystkim pomogła mi wygrać walkę z chwastami. Teraz gdy mam busz będę Cię naśladowac Danusiu i już jej nie dosypuję, stopniowo będę ziemię kompostować.

Ciekawa jestem tempa w cięciu topiarów i ich liczby
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:58, 28 cze 2014

Do góry
stychaz napisał(a)

Za zdjęcia będę Ci dozgonnie wdzięczna

Dla Ciebie

Tak wygląda kilka kwiatków, nie wybrawiły się?

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:56, 28 cze 2014

Do góry
kamaya napisał(a)

Piekne kompozycje....co to za roslinka o tych fioletowych klosach?

To celosia, jednoroczna roślina juz przekwita a obok tojeść beaujolais

Dzisiejsza celozja... ciut ja przesunęłam gdyż posadziłam różyczkę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:28, 28 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Marzenko te ciemne róże są najładniejsze, stwoerdziłam to w zeszłym roku, mam jeszcze coś fajnego w burgundzie, pokażę jak skomponuję

Łebek mam spocony, nawet nie myślę o zdjęciach, ale polecem zrobić co jest teraz, a na chwilkę przerwa, muszem gdzieś jechać, ale wrócę

Poczekamy zatem cierpliwie na efekt finalny z cięcia. Bardzo jestem ciekawa tego burgundu

Też doszłam do wniosku że ciemne róże są zachwycające. Munstead wood jeszcze u mnei nie kwitła... Poczekam ciepliwie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:46, 28 cze 2014

Do góry
Madżenka ty już nic nie kupuj ...bo mi się co chwila cosik podoba i też muszę to mieć....daj żyć kobieto....poleż na kanapie....odpocznij wakacje się zaczęły
Mój mały raj na ziemi :) 12:34, 28 cze 2014

Do góry
Aniu piekne klimaty
Klon palmowy shirassawa lub orange dream lub miłorząb do tego ciemnego miejsca?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:32, 28 cze 2014

Do góry
Danusiu daj fotorelację z ciecia bukszpanów.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:28, 28 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Aby tylko wszyscy nie sadzili Umbraculifera, bo się znudzi, koniecznie wymyślajcie jakieś inne drzewa, tyle ich jest

Graby formowane, hi hi.
Dzieki Tobie mam borowo-amarantowe róźe. Wiosną nabyłam drogą kupna munstead wood , othello, gospel, leonardo da vinci a teraz astrid von graffin, gothe, ascot, burgundy ice. i to jeszcze nie koneic. Zaraziłaś mnie miłością do tych pienych ciemnych róż. Miłośc do porcelanowo-różwoych austinek również dzieki forum
Na forum jest przecież piekny wątek i artykuł o różach w tych kolorach.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:19, 28 cze 2014

Do góry
Macham zbiorowo i dziekuję za pochwały, bardzo to miłe i motywujące do dalszej pracy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:14, 28 cze 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Różano się zrobiło
...szałwia mnie zachwyca
Madżen...czy ty masz Amanogawę?

Miałam 3, jedna zechła, wymieniłam, dwie padly, jedna przesadziłam w kąt.... Zdechły od nadmiru wody u mnie... W czym Ci pomóc?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:13, 28 cze 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)

też właśnie miałam pytać czemu go pod korę nie wsadzisz?

Mozna upchac, przykryć, po włączeniu nawadniania z powodu ciśnienia wyłaża.... Najlepszym sposobem aby zarosly. Tylko bardzo gruba ok 10 cm warstwa kory może je zakryć ale wysypywałaby mi się z rabat. Na początku tak miała ale kora miała bardzo zły wpływna moje rośliny orzy gliniastej glebie, duszą się korzenie po opadach, atakują chorby grzybowe. W tym roku nie dosypupywałam kory, bo wlaka z chwastami niemal wygrana i jest zdecydowanie lepiej. Docelowo będzie kompost lub żwirek.

Wiec stopniowo odchodzę od kory...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:01, 28 cze 2014

Do góry
stychaz napisał(a)
Marzenko, jaki środek ma Burgundy? Czy dobrze widzę, że jest ciemna?
I jeszcze jedno pytanko, czy pamietasz nazwę odmiany fioletowej/różowej szałwii obok Sensation deep blue?

Justynka zamawiałam u Finki to nemorosa compacta bright rose

Ale ta szałwia pójdzie w carexy a na rabacie dokupię deep blue

Burgundy ma nawet niektore kwiatki jasne i środek niby czarny guziczek ale niekiedy obwódkę biała. Zrobię Ci zdjęcia środka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies