Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogrodowy pamiętnik 10:37, 22 kwi 2019

Do góry
Pierwsze kwitnienie u mnie tawuły śliwolistnej. Delikatne, drobniutkie kwiatuszki.

Mój ogrodowy pamiętnik 10:35, 22 kwi 2019

Do góry
Lubię młode liście róż. Mają piękne kolorki

Ostróżka rośnie w oczach.

Mój ogrodowy pamiętnik 10:33, 22 kwi 2019

Do góry
Katsura całkowicie już rozwinięta.

Za to Shirasawy dopiero na początku. Na razie mszyce dały mu spokój. Na razie .

Życie w wiejskim ogrodzie 10:31, 22 kwi 2019

Do góry
Madziu Dziękuję serdecznie. Również życzę zdrowych i spokojnych świąt oraz wiosennego nastroju w rodzinnym gronie

Blaski i cienie nowego życia 10:31, 22 kwi 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Bo efekt jest. Trawniczek zieloniutki jak marzenie. W sam raz na święta.

Piękna wiosna na te dni odpoczynku, w zeszłym roku nie zrobiłam zdjęć pierwiosnkom pod magnolią a tak pięknie kwitły w tym roku już nie zapomniałam o fotkach

Życie w wiejskim ogrodzie 10:18, 22 kwi 2019

Do góry
Ewa Witam Cię serdecznie w moim ogrodzie
Wiosną zawsze u mnie sporo kolorów na rabatach i w donicach, później ogród robi się bardziej wyciszony. Magnolia to Susan, rośnie u mnie już 15 lat, niestety za mało jej zapewniłem miejsca i jest trochę zdeformowana przez sąsiednie nasadzenia. Również pozdrawiam

Życie w wiejskim ogrodzie 10:11, 22 kwi 2019

Do góry
Ewa/Anda Ogród zmienia się o tej porze roku bardzo dynamicznie, przed nami maj, najpiękniejszy miesiąc według mnie w ogrodzie.
Największy problem z opadami mamy, znowu zapowiadają suchy sezon, latam z wężami i konewkami jak opętany.
Gdyby pojawiła się kiedyś okazja, bramka do mojego ogrodu zawsze otwarta.

Nasz przydomowy ogródek 10:05, 22 kwi 2019

Do góry
Pozdrawiam świątecznie Haniu, Izo.

Dzisiejszy dzień będzie spokojny, bez huku i jazgotu, przy książce i krzyżówce.
Za to z ogrodem za pan brat.

Życie w wiejskim ogrodzie 09:57, 22 kwi 2019

Do góry
Asia Mi też przydarzył się urlop w piątek, odgórnie bo nie miałem żadnych planów, ogród skorzystał bo został utrwalony na zdjęciach.
Sporo udało Ci się zrobić w jeden dzień, ja ostatnio mam wrażenie że mało działam ogrodowo choć po świętach mam w planach sadzenie bylin.

Działeczka Asi :) 09:55, 22 kwi 2019

Do góry
asiak napisał(a)
Zrobiłam fotki różaneczników po dwukrotnym oprysku "miksturką" Bogdzi. Według mnie są takie same. Może za słaby roztwór im robię? Jutro mam zamiar znowu pryskać, zrobię mocniejszy. Co ich nie zabije, to wzmocni hehehe..

Zdjęcia od najgorszego, rosną na rodkowej.

Witam Asiu

Patrze na tego rodka on chyba chory popatrz na brazowiejace liscie. Nie dosyc, ze blady to wina mokroelementow nawozenie nic niec pomoze jak korzen chory.

Moim zdaniem powinnas go podlac previcurem lub mildexem i opryskac od grzyba np topsinem i pozniej mikstura Bogdzi.

Tez po zimie mam takiego rotka, ale kuruje od polowy marca i widze poprawe juz zmienia kolor i liscie sie podnosza.
Masz piekna dzialeczke tulipanki biale ktory sezon u ciebie bo zamierzam kupic mam van ejka i nie narzeka, biel by sie u mnie przydala.

Pozdrawiam świątecznie
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 09:44, 22 kwi 2019

Do góry
Witajcie,
tak się cieszyłam na te moje buczki, a teraz myślę, że jednak coś z nimi nie tak. Wczoraj byłam na świątecznym spacerze w lesie bukowym i zobaczyłam, jak duża róznica jest między bukami w lesie a moimi. Dzisiaj zrobiłam kilka zdjęć. Pączki są jeszcze małe i takie lekko przyprószone siwizną, niektóre nawet się otwierają, ale listki są niewykształcone. Zrobiłam zdjęcie starym liściom, które jeszcze są na drzewach (pokryte dziwnymi kropkami - mszyca?) oraz niektórym pniom. Czy zastosować jakiś oprysk profilaktycznie?
Chciałam napisać w wątku o chorobach buków, ale tam od zeszłego roku nic się nie dzieje, więc nie wiem, gdzie się z tym zwrócić... Pomóżcie !

Moja bajka 09:42, 22 kwi 2019

Do góry
Rodek kupiony w 2015r podczas pierwszej wizyty u Gosi zrobił mi wreszcie niespodziankę i pierwszy raz tak cudnie zakwitnie

rok temu miał tylko dwia kwiatki u dołu, które ledwo dojrzałam, a wcześniej nic, a nic. Ale czyż samych liści także nie ma fantastycznych ?
Dżdżownice kalifornijskie 09:41, 22 kwi 2019

Do góry
Witam,

To mój pierwszy wpis na forum Od kilku lat hodujemy dżdżownice kalifornijskie w kompostowniku, który jest wykopany w ziemi. Dno oraz ściany są betonowe, ponieważ już mieliśmy kilka przypadków, kiedy to kret wyjadł wszystkie robaki. Ostatnio zauważyliśmy, że w kompostowniku praktycznie nie ma żadnych dorosłych osobników, tylko drobne białe dżdżownice. Sam nie wiem czy to są młode dżdżownice czy coś zupełnie innego. Pierwszy raz mamy taki problem. Dołączam zdjęcia białych robaków, których jest po prostu pełno. Czy jest możliwość, że to są małe dżdżownice i jest i zwyczajnie za dużo aby się rozwijały ? Z góry dziękuję za pomoc

Moja bajka 09:38, 22 kwi 2019

Do góry
w tym zakątku króluje rodek Princess Ann

mam go jeszcze na rabacie pod sosnami
Moja bajka 09:35, 22 kwi 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
O jakie skarby skrywa Twoja piwnica, pięknie się prezentuje ten pedał w ogrodzie.
Ile masz luster, a ja ani jednego jakoś się boję ich w ogrodzie, ale mam miejsce gdzie by dobrze wyglądało i muszę pomyśleć. To zwykłe lustro czy jakaś folia? co na zimę wszystko chowasz?
Sałatka Igusi najlepsza
piękne wiosenne obrazy, pozdrawiam świątecznie!!

Kto wie co tam jeszcze wyszperam
Danuś lustra mam najzwyklejsze i tylko to mozaikowe chowam na zimę. Te okienkowe wiszą non stop od 2013r. Ty nie musisz sztucznie powiększać przestrzeni . Luster mam w sumie 7.

takie proste i mało wyszukane ławeczki zrobiliśmy do siedzenia przy palenisku. Ale praktyczne . Będę je jeszcze po swojemu wykańczać
Moja bajka 09:29, 22 kwi 2019

Do góry
pamiętacie jeden z moich klonów, który padł na werticiliozę? Znalazłam jego siewkę. Wzięłam i wsadziłam do doniczki. Jest sens go trzymać, czy on też może być chory? Jak to jest?

pierwszy pączek mojej pstrokatej kaliny
Ogród z widokiem na jezioro 08:34, 22 kwi 2019

Do góry
Ogród z widokiem na jezioro 08:30, 22 kwi 2019

Do góry
Wiosennie

Ptasi gaj 07:49, 22 kwi 2019

Do góry
Tak kwitła w zeszłym roku w tym roku dużo większa ale nie ma tyle kwiatów może co drugi rok pięknie kwitnie. Zrobię fotkę to porównam.

Wesołego
Rododendronowy ogród II. 07:39, 22 kwi 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Karola nie wiem czy masz groszki , są cudne przez cały rok a szczególnie oczywiscie w czasie kwitnienia.To zdjęcia z tamtego roku.

Rzeczywiście śliczne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies