Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 22:26, 08 cze 2019

Dla tych którym się wydaje że u mnie jest wszystko zrobione...takie detale. Udało się z samego brzegu 5 metrow zrobić. Dla oka... Ale tyłek pogryziony przez komary. Półtora miesiąca deszczy uaktywniły potwory... Krwiopijcę są bezlitosne. Jak pomyślę ile mam rabatek. Ile mam przycinania.... To taka jedna sobota w tygodniu na dom i ogród to stanowczo za mało. Samo skoszenie trawnika zajmuje pół dnia
Przed....

Po..powinno pokazać jeszcze ile mam bąbli
Mala_Mi 22:42, 08 cze 2019

Na dwie poszło szybciej...
anabuko1 09:30, 09 cze 2019

Mala_Mi napisał(a)
Dla tych którym się wydaje że u mnie jest wszystko zrobione...takie detale. Udało się z samego brzegu 5 metrow zrobić. Dla oka... Ale tyłek pogryziony przez komary. Półtora miesiąca deszczy uaktywniły potwory... Krwiopijcę są bezlitosne. Jak pomyślę ile mam rabatek. Ile mam przycinania.... To taka jedna sobota w tygodniu na dom i ogród to stanowczo za mało. Samo skoszenie trawnika zajmuje pół dnia
Przed....

Po..powinno pokazać jeszcze ile mam bąbli

Ja staram się nie myśleć ile to mam co tydzień nie pracy ale roboty. Fajniutko poprzycinalas.T
Te komarzyska to są wszędzie w tym roku okropne i pełno ich. W dzień nawet przy noszeniu atakują.
Mój mąż wczoraj kosił 6 h.
Dwóch kosiarek niestety nie mamy.
anabuko1 09:33, 09 cze 2019

Mala_Mi napisał(a)

Mi sie wszytko podoba i w tym problem

Ursyn niemcewicz.. zachwycam się nią..

I bezimienna, czyli pomyłka gatunkowa, ale ładna

Przepiękne piwonie.
I róże też masz śliczne
Katkak 09:44, 09 cze 2019

Francowate komary prawie do oczu wchodzą
sylwia_slomc... 09:51, 09 cze 2019

Mówcie co chcecie, ale jak trawa żwieżo skoszona to od razu porządniej ogród wygląda, przynajmniej u nas
Plewienie mam podobne jak u Cię, nie da się robić bo upał , a trzeba by w kurtkach żeby nie zeżarły żywcem
zawitka 13:18, 09 cze 2019

Aniu czy Ty masz tego liliowca de Oro U siebie???//
Mala_Mi 16:29, 09 cze 2019

zawitka napisał(a)
Aniu czy Ty masz tego liliowca de Oro U siebie???//

Tak Halinko mam go. Kwitnie najładniej w okresie kwitnienia liliowców, a potem tak skąpiej ale do późna. Jest niski. Zauważyłam, że wymaga dzielenia co jakiś czas.. bo słabiej kwitnie i się pokłada. Tzn liści kładą się jak naleśnik.

Foto z 2015 roku, bo ostatni rok już fatalnie kwitł.
Mala_Mi 18:12, 09 cze 2019

anabuko1 napisał(a)

Ja staram się nie myśleć ile to mam co tydzień nie pracy ale roboty. Fajniutko poprzycinalas.T
Te komarzyska to są wszędzie w tym roku okropne i pełno ich. W dzień nawet przy noszeniu atakują.
Mój mąż wczoraj kosił 6 h.
Dwóch kosiarek niestety nie mamy.

Na dwie kosiarki wychodzi już tylko 3 godziny .. dlatego mamy dwie .
Jeszcze sezon różany się nie zaczął a tu mi jedna jeżówka zakwitła .. jakaś narwana. Postanowiła zakwitnąć nim ślimaki jej nie zjedzą .. po porze deszczowej wysyp ślimaków i komarów.. drugi rzut mikrogąsieniczek i HGW czego jeszcze.

A może pozazdrościła sąsiadkom

Mala_Mi 18:19, 09 cze 2019

Katkak napisał(a)
Francowate komary prawie do oczu wchodzą

Zaleta mieszkania na górce i posiadanie dużego ogrodu, gdzie nie dałam się ponieść fantazji i mam otwarte przestrzenie..
Pokazuję dziś mojemu gdzie bym zrobiła kiedy nową rabatę.. bo mi się już moje dobro na rabatach nie mieści.. a mój mi mówi, tak komary mamy z jednej strony, a jak zrobisz to będą z dwóch.. ot i zapał ostudził..

Muszę zrobić rabatę piwoniową, cały szpaler.. bo się gniotą na rabatach, rosną już w cieniu.. ... pal licho komary.. najbardziej żal ze potem z jedne sezon ledwo co kwitną albo wcale

I z tym niebieskim przetacznikiem Nie mogę się napatrzeć ..