No fajnie, ale mój wątek zaczyna schodzić na psy.....
Miał być ucieczką od szkoły a tu tylko szkolne tematy i o nauczycielach pogaduszki Musze wymyślić coś innego
Dosadzilam dwa bukszpany na tej rabacie, chcę by były stożkami jeden jest taki stożkowaty i gęściutki drugi (ten na pierwszym planie) jest lekko zaokrąglony czy mogę go ciachnąć na taki stożek bez strat dla niego samego? chcę dokupić jeszcze 3 kule bukszpanowe i zastanawiam się gdzie je dać. mam też trzmielinę by trochę wypełnić te pustki , ale narazie czekam aż upoluje ładne kulki
hm... widać że wychodzą nowe listeczki, te z plamami obrywam na bierząco, ale nie wiem czy ich stamtąd nie przenieść... tylko że tam mi tak ładnie pasują
ostatnio mam pecha do zakupów internetowych. zamawialam żurawki czekałam 2 tygodnie, zamówiłam donice w poniedziałek tydzień temu, wpiatek gdy się o nie upomniałam okazało się że zostana wyslane w polowie tygodnia bo się wypalają )) a ja kwiaty kupiłam i musiałam je gdzieś wsadzić... no i wsadziłam, tylko że w takie jak mialam a nie w takie jak chciałam....
dzisiaj Maja w ogrodzie trula szkodniki, opowiadała o przędziorkach i innych cholerach. Już wcześniej zaobserwowałam że coś się dzieje z moimi szmaragdami bo coś zaczely gdzieniegdzie przysychać, powycinałam te pousychane i jutro popędze po oprysk na przędziorka. Jakie opryski stosować na iglaki prewencyjnie przeciwko szkodnikom?
piękne te piwonie. Wczoraj widziałam w ogrodniczym duże sadzonki z pąkami , ciemno-bordowe. Zastanawiałam się jak je sadzić i pielęgnować. Piwonie przypominają mi ogród babci, miała kilka krzewów białej piwoni...