Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Mój kawałek planety 11:52, 08 sty 2015

Do góry
Dostaniesz na tę rubensową pupkę
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:51, 08 sty 2015

Do góry
Zadraszczam skosztowałabym chętnie tych klimatów
Ogród niby nowoczesny ale... 11:49, 08 sty 2015

Do góry
hihihihih to kup

teraz pokaż jedno letnie najpiekniejsze ujęcie twego ogrodu bom utęskniona
Moja "przyziemna" :) pasja 11:48, 08 sty 2015

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
a mnie się nic nie chce ogrodowo!

bardziej syndrom wicia gniazda mi się włączył
ale wiosnę już bym chciała wczoraj w L. kupiłam piękne wiosenne tulipanki tylko trochę gryzą mi się z choinką w tle. Chyba dziś się jej pozbędę

My ozdoby pożegnaliśmy 06.01
Moja "przyziemna" :) pasja 11:48, 08 sty 2015

Do góry
jesny Jagódko, ja już nawet nei pamiętam żebym miała taką enegrie i chęć do roboty jak ty. Bardzo sie ciesze że to już za mną i planuję robic w tym roku jak najmniej się da
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:46, 08 sty 2015

Do góry
w tym roku na allegro. o tak po prostu.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:46, 08 sty 2015

Do góry
Moja rada: jak projektujesz to własnie zwróć uwagę aby było to mega długo atrakcyjne i najmniej wtedy roboty a oczy wiecznie szczęśliwe. I o ile prawdą jest że praca w ogrodzie jest miła i to fitness i tak dlaje bla bla bla to jednak o 10000000000 razy milej jest leżeć na leżaku, czytać książkę o d czasu do czasu zerkając jaki to sobie piekney ogród zaprojektowałam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:43, 08 sty 2015

Do góry
Sebastian akurat taki grzeczny pracowity chłopiec jak ty to na 100% dasz radę połknąć nawet całki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:42, 08 sty 2015

Do góry
siakowa - jeszcze nie ale zakupy zrobic mozna
Ogród niby nowoczesny ale... 11:42, 08 sty 2015

Do góry
ola każda ilość pomidorów jest do przejedzenia, my jemy do dzi przetworzone np. w spageti, pychota!
Madzia-macham noworocznie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:41, 08 sty 2015

Do góry
Meldunek przed-sezonowo-warzywny: Zakupiłam wszystkie potrzebne na ten rok nasiona.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:35, 08 sty 2015

Do góry
ciesze sie
Szklarnia - uprawy szklarniowe ekologiczne 10:34, 08 sty 2015

Do góry
elf napisał(a)
Witam
Po bardzo długiej nieobecności i bardzo gorąco wszystkich pozdrawiam.
Wraz z mężem zajęliśmy się ekologiczną uprawą warzyw w tunelach i nie tylko - chcemy docelowo całe gospodarstwo przekształcić na ekologiczne, ale to niestety w dzisiejszych czasach jeszcze nieopłacalne. To co mogę podpowiedzieć t w ekologi najważniejsza jest kontrola i zapobieganie. Obecnie jesteśmy na etapie rozsady, którą w momencie siewu popryskałam Bioseptem (wyciąg z grejfruta). Zabieg ten powtarza się co tydzień. Poza tym jak wyjdą pierwsze dwa listki wówczas pryskam Mikroorganizmami (EM - na ich stronie można dostać wszystkie niezbędne produkty i wysyłają kurierem, jeśli ktoś będzie zainteresowany sposobem dawkowania to zapraszam) - dostępna jest u nich również melasa, której temat został wcześniej poruszony.
Kolejnym i chyba najważniejszym etapem jest odpowiednie przygotowanie tunelu. Po pierwsze odkażanie, ja robię to również ekologiczym środkiem Huwa San (dostępny również w ogrodniczych sklepach internetowych). Odkażona folia i ziemia nie jest siedliskiem chorób grzybowych z zeszłego sezonu. Później zaszczepiam ziemię Efektywnymi Mikroorganizmami dzięki którymi rośliny mają zdrowy układ korzeniowy i stanowczo lepiej przyswajają wszystkie składniki mineralne. W skład EM wchodzi również azot organiczny.
Systematyczne opryski EM powodują również odstraszanie szkodników, które kotroluje za pomocą żółtych tablic lepowych zawieszonych nad roślinami.
Preparaty do zwalczania szkodników są również naturalne z firmy Koppert - na ich stronie można dostać każdego rodzaju robaczka
Oczywiście do nawożenia różnego rodzaju gnojówki.
W razie pytań chętnie podpowiem

Odnosnie środka do odkażania o którym piszesz: http://www.ogrodinfo.pl/aktualnosci/ochrona-roslin/komunikat-instytutu-ogrodnictwa-w-skierniewiach-o-srodku-huwa-san
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:23, 08 sty 2015

Do góry
ok dziękuję
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:16, 08 sty 2015

Do góry
a pod jaką nazwą szukac tej jabłkowej i pomidorowej?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:11, 08 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Aga powiedz mi pisałaś kiedyś że od ciotki dostałaś nasiona papryki, którą nazywają pomidorowa lub jabłkowa. sprawdziły się? ja jak na razie to najbardziej lubię niezawodną i smaczna ożarowską, ale siedzę dziś nad nasionami i musze wiedzieć.

Gosia, siejemy ją co roku, bo drugiej takiej jeszcze nie namierzyliśmy jeśli chodzi o grubość ścianki. Ciocia sieje większość właśnie tej, ale ja ciągle szukam ideału Pomidorowa jest niskim krzakiem i przez to ma małą wydajność jak dla mnie. To jej największa wada. Dla mnie jedyna. Ożarowska już kiedyś pisałam, dostaje jakiejś choroby w niektóe lata i jest w cętki, wtedy połowę papryki trzeba wykrajać i też kiszka.
Zaraz poszukam zdjęcia. Kiedyś pokazywałam wnętrze pomidorowej. Edytuję jak znajdę.
EDIT: Mam zdjęcia https://www.ogrodowisko.pl/watek/1184-wszedzie-pieknie-ale-u-siebie-najlepiej?page=399#post_1
Jednak na zdjęciach aż tak nie widać różnicy. Ta pomidorowa potrafi mieć tak grube ścianki, że w środku już nie ma wolnej przestrzeni.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:27, 08 sty 2015

Do góry
Ja w zeszłym roku paprykę przeznaczoną do szklarni siałam 07.02. w tym roku planuję ok 15.02.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:11, 08 sty 2015

Do góry
Aga powiedz mi pisałaś kiedyś że od ciotki dostałaś nasiona papryki, którą nazywają pomidorowa lub jabłkowa. sprawdziły się? ja jak na razie to najbardziej lubię niezawodną i smaczna ożarowską, ale siedzę dziś nad nasionami i musze wiedzieć.
Wilcza Góra 17:36, 07 sty 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
Kochani moi,

pogoda że lepiej nie mówić...na spacer nie ma szans...
wiele tygodni pracowałam nad moim fotograficznym albumem o Warszawie.
Temat całkowicie prywatny i hobbistyczny...może link nie zostanie usunięty...błagam

...to 124 strony z fotografiami naszej Warszawy...dla wielu, może to być miły, zimowy, wirtualny spacer po naszej stolicy...moimi oczami...na moich fotografiach...w jakikolwiek styczniowy wieczór...cieszcie się ze mną ...
oswajajcie ponurą zimę ...

http://issuu.com/wilczagora/docs/album_warszawa

buziaki, Wilczyca

Dlaczego miałby zostać usunięty? przecież to nie wojsko tylko miły przyjazny wszytskim portal.

Biore się zatem do spacerku po Warszawie
Mój kawałek planety 17:32, 07 sty 2015

Do góry
Wiecznie mi Cie mało
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies