Dziękuję Ci bardzo, że mi odpowiedziałeś
W sprawie pielęgnacji trawnika obiecuję poprawę
Jeśli chodzi o kompost, zrobię jak napisałeś
A trawę wybrałabym tę Barenbrung, bo wydaje mi się, że fajny ma skład. Nie wiem tylko co z jej dostępnością
Pozdrawiam
... no żeby nie było - nie ze wszystkim jest tak od razu
Najdłużej czekały ostatnie buksiki, bo potrzeba było czasu żeby eMa przekonać do wyrzucenia jałowca
Ale w końcu się udało
Je je je je! Mogę w sobotę odebrać? I napisz na priv ile za to. Ale fajnie
Po co pryskasz buki? Coś mają? Mospilanu można użyć tylko raz w sezonie więc lepiej zachować taką możliwość jak będzie się coś rzeczywiście działo. Chociaż ja to ekspert od chemii żaden
Mam nadzieję, że z płytami załatwiłaś wszystko tak jak było uzgodnione
A oto obiecane zdjęcia z płytą warstwową (donice były już otynkowane, więc wklejam zdjęcia z robót przy wgłębniku). Kwestie techniczne są tu w sumie jednakowe
Dzięki, że wstawiłaś
Masz takie miejsce, tu bliżej frontu, gdzie jeszcze widać ziemię? ... tam Ci wypłukała burza nasiona? A dawałaś kompost lub jakiś biohumus?
Renatko.
Mam nadzieję, że teren pod trawnik przygotowany jest na tip-top. Obiecuj mi, że drugi raz swojego trawnika już nie spalisz i będziesz dbać o niego według wszelkich zasad których opis można znaleźć na ,,Ogrodowisku". Bardzo mi na tym zależy aby tłem dla Twojego ogrodu była soczysta zieleń zdrowego trawnika a nie żółte siano.
Do rodzimej gleby zawsze w głębsze jej warstwy wprowadza się przekompostowany obornik.
Z racji tej, że dysponujemy kompostem w mniejszej ilości to proponuję Ci tylko powierzchowne jego połączenie z glebą przy użyciu grabi. Można również kompost podzielić na pół i drugą częścią po przesianiu pokryć cienką warstwą nasiona traw. Polecam Ci abyś dobrała sobie odpowiednią mieszankę traw z firmy Barenbrug lub Kiepenkerl.
Trzymam kciuki za piękny trawniczek i czekam na fotki.
Pozdrawiam.