Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 00:34, 28 maj 2015

ana_art napisał(a)
o widzisz, jutro odbieram zamówione begonie

Nie mogę się doczekać kiedy posadzisz
Uwielbiam tę rabatę u Ciebie z begoniami przy stożkach Cuuudo!
jankosia 01:00, 28 maj 2015

ren133 napisał(a)

Kompost obiecany nie był wyceniany
Przyjedź kiedy Ci pasuje
Buki pryskałam, bo mam zdobniczkę ... ale mam nadzieję, że w porę zadziałałam

To wyceń panna W sobotę by mi pasowało bo mężulek na lotnisko wybywa to nawet się nie zorientuje że znowu ziemię przytachałam do domu. Ostatnim razem dowiedział się że przywiozłam obornik bo... poczuł w aucie

I jak to się już w szkodnikach douczyło Ja po ostatnim spotkaniu zaczęłam czytać o szkodnikach trawnika to... lepiej nie czytać
ana_art 06:36, 28 maj 2015

ren133 napisał(a)

Wygląda tak
I co Ty na to?...ciąć czy nie?
ja bym jej darowała ewentualnie te najdłuższ pędy przycieła delikatnie tzn tak 1/3
A wiesz, e moja sadzona latem 2012 była duuużo mniejsza
ana_art 06:39, 28 maj 2015

a czy Bożenka Wam mówiła, że ma zastrzeżenia co do kompostu z jakiejś kompostowni? Pamiętam ze jak poszliśmy do kompostownika, to wspomniała, że ktoś potrzebuje kompost i ona musi powiedzieć...
Asiuniaa 08:08, 28 maj 2015

Witaj Reniu poczytałam, przejrzałam Twój wątek od początku. Widzę, że masz duży ogród i sporo pracy za którą się ostro wzięłaś. Podobają mi się donice z płyty warstwowej . Bukszpany masz świetne i cena ich też świetna wogóle fajne zakupy poczyniłaś. Te ostatnie trawy to variegatus? Bardzo ładne sadzonki pozdrawiam i kibicuję
ren133 08:16, 28 maj 2015

ana_art napisał(a)
a czy Bożenka Wam mówiła, że ma zastrzeżenia co do kompostu z jakiejś kompostowni? Pamiętam ze jak poszliśmy do kompostownika, to wspomniała, że ktoś potrzebuje kompost i ona musi powiedzieć...

Bożenka rozmawiała ze mną ... radziła żeby zmieszać kompost z rodzimą ziemią ... tak też będę musiała zrobić
Chociaż eM rozmawiał z panem zakładającym trawniki, który dokładnie ten łódzki kompost daje na posianą trawę i wałuje
lindsay80 08:24, 28 maj 2015

ren133 napisał(a)
Muszę się w końcu pochwalić prezentem od Edytki

Dziękuję Ci za tę śliczną konwalię

Mam nadzieję, że z płytami załatwiłaś wszystko tak jak było uzgodnione

Dziękuję Kochana, najważniejsze te zdjęcia gdzie widać szczegóły
A konwalia niech się pięknie rozrośnie.

Przy okazji się ujawniłaś, że dzieje się u Was na całego, już jestem ciekawa jak będzie wyglądał dokończony wgłębnik, ale wiadomo spodziewam się wielkiego WOW!

Tak sobie wróciłam do pierwszych stron Twojego wątku i to jest niesamowite ile już się u Was zmieniło od początku ogrodowej rewolucji

Z płytami poszło wszystko tak jak było ustalone, dziękuję za włączenie się w ten temat, dzięki Tobie zaoszczędziłam niemałą kwotę
A teraz pozostaje się zabrać do roboty, rozważamy jeszcze wykończenie blachą tak jak u malkul - temat w toku.

lindsay80 08:32, 28 maj 2015

ren133 napisał(a)
Dzisiaj zrobiłam oprysk mospilanem buczkom i buksikom

A obecnie teren wokól mojego domu wygląda wszędzie mniej więcej tak jak tutaj:

eMuś zaczyna montować zraszacze a ja układam ekobordy wokół tarasu

I ... cały czas zastanawiam się nad wyborem dobrej trawy

Renia, jak radziliście sobie z wykonaniem tych przejść pod kostką, bo ja też mam kilka takich miejsc?

Na tym zdjęciu dopiero widzę, że obwódka z bukszpanu jest mega długa - ale się napracowałaś!

I czegoś się znowu dowiedziałam, czy faktycznie tak jest, że mospilanem można pryskać tylko raz w sezonie?
ren133 08:40, 28 maj 2015

jankosia napisał(a)

To wyceń panna W sobotę by mi pasowało bo mężulek na lotnisko wybywa to nawet się nie zorientuje że znowu ziemię przytachałam do domu. Ostatnim razem dowiedział się że przywiozłam obornik bo... poczuł w aucie

I jak to się już w szkodnikach douczyło Ja po ostatnim spotkaniu zaczęłam czytać o szkodnikach trawnika to... lepiej nie czytać

Nie ma mowy o jakiejkolwiek wycenie Jest obiecany ... to bierz
A swoją drogą to eM ma nosa
A jeśli chodzi o szkodniki trawnika, wczoraj natrafiłam na moment przepoczwarzenia pędraka w chrząszcza ... szkoda, że zdjęcia nie zrobiłam
popcorn 08:45, 28 maj 2015

Ale super! Od razu mega porcja zdjęć i wszystko widać Hmm ja kupuję i potem te doniczki stoją.. i stoją.. magnolię załatwiłam bo zmarzła przez zimę w doniczce, buu. Fajnie że od razu sadzisz
Góra kompostu mega! i tanio, prawda?

miłego!