Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony 23:09, 08 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ja tyle w pierwszym roku obecności na ogrodowisku nie zrobiłem Czekam na kolejne relacje bo przecież więcej się działo

Łukasz, jesteś bardzo skromny. Popatrz tylko na swoje fotki
Ja miałam pomocnika, ty musiałeś sam

Fotki już posegregowałam, za chwilę spróbuję wstawić
Ogródek Iwony 23:06, 08 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Iwonko bardzo fajne te wspominki ze zdjeciami, super się ogląda.

Bogdziu, za chwilę następny serial
Ogródek Iwony 23:05, 08 sty 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
Iwonko nie pamiętam gdzie ja je wyparzyłam, czy na ogrodowisku czy przeglądając internet, w każdym razie też bardzo mi przypadły do gustu! dla eMusia no na pewno gdzieś musi być w ilość czterech sztuk, bo się eM już wszystkim chwalił jaka to żonę ma dobrą

czekam również z niecierpliwością na zestawienie zdjęć rabatki Twojego eM
pozdrawiam ciepło

Beatko, będziemy ich szukać, bo mi też się podobają.
Tutaj w fajnym zestawieniu:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/60/607970/original.jpg
Ogród tworzę nowoczesny ... str.414
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:02, 08 sty 2015

Do góry
Danusiu, zawsze się zastanawiam, gdzie ty trzymasz te róże. Jakoś w ogrodzie ich nie widzę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:58, 08 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Wikipedia mówi po chińsku... Oddaję więc honor - choć to wcale nie znaczy, że całki są łatwe! Bo nie są...

Sebek, poćwicz sobie najpierw na przykładach rozwiązanych, bez zaglądania do notatek. Policz, ile razy musiałeś zajrzeć do podpowiedzi. Im mniej, tym lepiej.
Potem dopiero przejdź do przykładów nowych. Wszystko opiera się na wzorach i ich przekształcaniu.
Pomyśl, że dasz radę. Innego wyjścia nie ma. Za miesiąc będzie po wszystkim i potem już tylko trudniejsze rzeczy.

Zawsze lubiłam matematykę, a na studiach zastanawiałam się nieraz, pokiego mi to? I nie było Internetu wtedy, a notatki dla koleżanek, co wysiedzieć po 8 godzin w ławce nie dały rady (stan błogosławiony) robiło się przez kalkę. Ja raz nawet w bezczelny sposób poprosiłam wykładowcę o pożyczenie jego notatek do przepisania, zdziwił się i pożyczył.

Sebek, z tematu ogrodowego mam prośbę:
W maju trafiłam na O i oglądałam fotki z twojego ogrodu. Zachwyciłam się wtedy szałwią w zestawieniu chyba z przetacznikiem. Poszukaj tą fotkę proszę.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:43, 08 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przyszłam na nowe fotki. U Sebka czytałam, ze dziś w ogrodzie wygrzewałaś się w słoneczku. U mnie zupełnie inna aura: zimno, pochmurno, uciekłam do domu .

Ta aura pogodowa ciągle się zmienia, raz zima, raz wiosna, temperatury z -10, wracają do +4, od jutra znowu zapowiadają deszcze i porywy wiatru, wolę biało, bo na wiosnę i tak za wcześnie, ale tęsknoty mam, ogrodowisko żyje wspomnieniami i kwiatkami.....patrząc z boku, jak znajomi mnie postrzegają, to ponoć nienormalna jestem, bo kwiatki mam w głowie, a w pracy mnie przezywają.....Agatka od kwiatka i jak ktoś ma problem z kwiatkiem, to jest do mnie odsyłany
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:47, 08 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Potwierdzam ... Topologia

Wikipedia mówi po chińsku... Oddaję więc honor - choć to wcale nie znaczy, że całki są łatwe! Bo nie są...
Ogródek Iwony 19:10, 08 sty 2015

Do góry
Viola napisał(a)
O ja też czekam na rabatę Twojego Emusia, ha,ha. Może ja tę strategię zastosuję. Tylko gdzie taką rabatę ukryć??? Mój M. ma baaaaaardzo oryginalne pomysły co do roślin, które mu się podobają,

Violu, to zastosuj jeszcze jedną strategię: mąż głową domu, a głową kręci szyja (żona). Kręć nią tak, aby w szkółce widział tylko te roślinki, które tobie się podobają, hi, hi
Raczkujący ogród Iwony 17:19, 08 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Iwonko, a może carex the Beatles ?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/64/644933/original.JPG

Przeszło mi to przez myśl, ale w żadnej szkółce nie widziałam. Może w tym sezonie gdzieś będzie.
Ranczo Edy 17:01, 08 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Miałaś ładny szron w ogrodzie. Ja jeszcze takiego nie upolowałam
Buziam

Iwonko szron ostatnio często ale śniegu nic A Ty śnieg miałaś więc ja na śnieg do Ciebie a Ty do mnie na szron ha ha i równowaga jest Teraz czekać na słońce tylko czekać bo energii brak Macham
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:33, 08 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wybaczam, proszę o więcej

aż do słownika zajrzałam

Ja też musiałam sprawdzić w słowniku. Skąd Pszczółce takie trudne słowa się napisały
Ogródek Iwony 00:15, 08 sty 2015

Do góry
O losie !
Tyle porad mądrych od dziewczyn było w moim wątku, teraz nie mogę znaleźć strony, gdzie były porady dotyczące rabaty południowej.
A wszystko w jednym wątku, aby łatwo było odnaleźć. Akurat
Mus jutro przeczytać swój własny wątek i poczynić chyba notatki jakieś, a może wydruki najważniejszych inspiracji i porad ?
Miejsko & sielsko 00:11, 08 sty 2015

Do góry
Ewo, wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Moje róże też mają listki, mimo że nawet -15 było. I śnieg na nie spadł i nic. Mało tego. W sobotę M obszedł ogród i zameldował, że róże mają pączki. To już chyba normalne nie jest
Raczkujący ogród Iwony 22:25, 07 sty 2015

Do góry
Iwonko, a może carex the Beatles ?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/64/644933/original.JPG
Ogród niby nowoczesny ale... 22:18, 07 sty 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
A śnieg był w pierwszy dzień swiąt...potem w sylwestra stopniał. I do dziś było czarno więc rano chwasty widzialam. Ale juz nie widzę bo popołudniu śniegu troszkę napadalo..

Zawsze mówiłam, ze jak chcę wiedzieć, jaka będzie u mnie pogoda - na Słupsk muszę patrzeć, choć to zupełnie inny region, zawsze się sprawdza. U mnie było tak samo z pogodą
Pozdrawiam w Nowym Roku
Raczkujący ogród Iwony 22:10, 07 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dlaczego nie Frosted Curls? Ładna jest i ładnie wygląda, jak się rozrośnie. Madżenka na tych fotkach ma właśnie tą trawkę.
Ja w tym roku kupiłam w szkółce 5 sztuk, pod nazwą stipy. Dziewczyny rozpoznały w trawce Frosted Curls Wykorzystam ją w tym roku.
Begonie osobiście bardzo lubię, dają koloru na rabatach, ale w tej małej rabatce chyba za dużo się dzieje. 4 typy roślin - to trochę dużo.
Iwonko, zobacz na tej rabatce połączenie kulek i trawy, puste miejsca wysypane żwirkiem, ja jestem zauroczona tą rabatką
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/72/721670/original.JPG
całość masz tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale?page=826

Begonii na pewno nie będzie, też mi nie pasowała, ale żal mi było ją wyrzucać. Frosted podobają mi się bardzo, ale nie jestem pewna czy to dobre dla nich miejsce, niewiele urosły w ciągu tego sezonu. Czytałam u Madżenki, że one bardziej lubią wilgoć, a tu jest rabata w kostce, więc na pewno nie ma wilgoci. No i zobaczę czy przeżyje tę zimę. Wczoraj było - 15.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:08, 07 sty 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Joasiu, w sobote ma byc +8

U niektórych to 20 stopni różnicy, zaczynając od -12
Ogródek Iwony 22:07, 07 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Iwonko wiosna bedziemy się zachwycać Twoimi rh na rabacie.

Czekam na historię rabaty M'usiowej

Sama jestem ciekawa tego zestawu, łącznie z tulipanami, które moja sunia próbowała przekopać razem z żurawkami. A miał być zawijasek tulipanowy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:05, 07 sty 2015

Do góry
Przyszłam na nowe fotki. U Sebka czytałam, ze dziś w ogrodzie wygrzewałaś się w słoneczku. U mnie zupełnie inna aura: zimno, pochmurno, uciekłam do domu .
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:01, 07 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Całki nie takie złe.. są gorsze matematyczne rzeczy....

Potwierdzam ... Topologia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies