Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:08, 22 cze 2014

Do góry
Incredibal tuż tuż.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:07, 22 cze 2014

Do góry
Jakiekolwiek zdjęcie bym nie robiła Tytus jest zawsze na fotce... Zawsze mnie kontroluje i spradza cóż ja tam znów grzebię...
A jak się znudzi to sobie przysiadzie...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:05, 22 cze 2014

Do góry
Lawenda nuda

Przetaczniki szlaeją

a przetacznik christa w poczekalni
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:03, 22 cze 2014

Do góry
Lilak palibin oszalał, postanowił ponownie zakwitnąć... wiosną go trochę zmroziło... więc chyba postanowił zrekompensować mi słabe odczucia estestyczno-zapachowe

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:00, 22 cze 2014

Do góry
Pawlus napisał(a)
Dzięki Tobie mam ochotę na róże, chociaż jakoś nie miałem do nich ręki.
Zapisuję sobie odmiany i od przyszłego roku wciskam róże gdzie się da

Ja dopiero w tym roku zaczynam się interesować odmianami a nie kolorami... poczekaj do późnego lata aż tegoroczne zakupy zakwitną. Kolejne trzy będą wysłane w poniedziałek. Jesienią dokupię róż w średnim natężeniu. Myśle też gdzie poupychać białe... lub biało brzoskwiniowe.. już chyba nawet wiem ale się waham..bo musiałabym znów presadzać piwonie ...Ale przecież budleje wyciepię....będzie duuuużo miejsca... Budleje za chwilę zakwitą i wszystkie motyle we wsi będą moje...

fairy zaczyna szaleństwo... jest maciupeńka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:51, 22 cze 2014

Do góry
Tojeśc wypuszcza nowe pąki, codziennie ją podglądam Wiało niemiłosiernie więc stipa znów leży na bukszpanach

Brzoza i kulki po raz kolejny

Buczek tri-color - który nie ma koloru w tym roku... wypuszcz młode listki ... wiec wreszcie go widać na tle żywopłotu. Nie patrzeć na pióropusze grabów, nie miałam kiedy przyciąć... w świeta nie latam z nożycami elektrycznymi....
I lilie zjedzone rok temu przez ślimaki.... wyrosły... jak będą żółte... to będę zgrzytać zębami...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:51, 22 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Pierwsza to może Magical Amethyst? Druga nie wiem jak się nazywa, ale też śliczna Tak jak hunterki przy wejściu

Szaleństwo różane bombowe - aż zapomniałem na sekundę o jutrzejszym dniu

Sebek dzisiaj hunterki się przydały bo podlewałam cały ogród ... a potem sobie popadało... biohumus poszedł na trawnik...
Trzymam kciuki za jutro !
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:49, 22 cze 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Madżenka ta pierwsza to prawdopodobnie MAGICAL AMETHYST , ostatnia chyba też z serii Magical

o Sebek był szybszy

Czy ta biało-różowa kwitnie wyłącznie na ubiegłorocznych pędach? Moje hortensje jakieś dziwne... niby wymarzną, niby odbijają od ziemi i kwitną... tylko niektóre podejrzewam o endless summer.. Zwłaszcza te białe przekwitające na zielono....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:47, 22 cze 2014

Do góry
Sebek to dla Ciebie energetyczna żółta rabata
Kwitna miniaturowe liliowce, a wielkie za chwilę wystartują
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:45, 22 cze 2014

Do góry
Madżenka ta pierwsza to prawdopodobnie MAGICAL AMETHYST , ostatnia chyba też z serii Magical

o Sebek był szybszy - młodość to młodość

możesz poszukać takiej -Fantasia zimowała w gruncie pod osłoną i ma sporo pąków

ta obok to Ripple ale z tym kwitnieniem to coś nie tak
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:45, 22 cze 2014

Do góry
Sesleria przed różą, a przed seslerią carex frosted curls.. na razie nie ma co pokazywać, bo kupiony w mikrorozmiarze trzy tygodnie temu i dwukrtonie przesadzany...

William wypuszcza kolejne pąki, osłabł z powodu upałów

A trytoma zrobiła piskusa i odbiła.. i teraz z tymi pruporwymymi i różowymi kolorami nie będzie konweniować... Jesienią pójdzie na żółtą rabatę'

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:41, 22 cze 2014

Do góry

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:38, 22 cze 2014

Do góry
Dzisiejsze róże

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:34, 22 cze 2014

Do góry
Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu hortensji ogrodowych.
Z takich hortensji kupowanych do donic tworzę sobie dwie rabaty. Dzięki łagodnym zimom, hortensje ogrodowe u mnie kwitną. Ubiegłoroczne całe w pąkach.

A te czekają na przekwitniecie i wkopanie do ogrodu... nie zamierzają przekwitnąć wypuszczają nowe łodygi z pąkami

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:26, 22 cze 2014

Do góry
Karabela napisał(a)

Na Długiej. Następne dwa dni będę trochę po Polsce podróżować, pewnie będę mijać jakieś Obi
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:59, 22 cze 2014

Do góry
Madżenka z ogrodowymi będzie krucho bo z nimi to ja tylko tak po koleżeńsku nie na poważnie
chyba że tak przecudnej urody jak Ayesha która zaszczyci mnie w tym sezonie minimum 10 kwiatami

w ubiegłym roku miała tylko jeden ( tu trochę pokiereszowany)

ale będziemy myśleć

czapeczki leśnych skrzatów

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:11, 22 cze 2014

Do góry
Wieczorem wkleję moje nowe ogrodowe NN z prośbą o identyfikację... Bo kupilam oczywiści z powodu urody kwiatów bez etykiet...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:29, 22 cze 2014

Do góry
Pojechałam do Obi po Leonarda da. Vinci... Nie ma... Wróciłam z dwiema hortensjami ogrodowymi.
Kto szuka vanille fraise, silver dollar, bobo to informuję, że w naszym Obi widziałam piękne okazy. Vanilki wyglądały na bardzo szlachetne , bordwe łodygi z porządnej hodowli.
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:37, 22 cze 2014

Do góry
Madżenka mam drugi sezon i też nie widziałem zbytniej różnicy - tyle że swoją wydarłem za bardzo przyzwoita cenę . Nie wiem czy w tym roku pokaże coś więcej bo podkusiło mnie i ją rozdzieliłem

piłkowana Forget Me Not (albo inna )

wyprowadziłem na pieniek (1,7m) bukietową (jakaś)

miałem wspólnika do zrywania wiśni, zastanawiałem się jak wydziobuje pestki bo do młodych lata z czystym owocem
teraz widać trzyma za pestkę i trzepie główką a miąższ spada

teraz kierunek gniazdo - dlatego go nie płoszę

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:06, 22 cze 2014

Do góry
Dla zainteresowanych linki do róż na fb
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies