Syla jak Ty tak szybko i pieknie usuwasz trawe z miejsc na rabaty?
Muszę liczyć na siebie bo każdy z moich facetów jest mocno zajęty hmmm....... wymyśliłam sobie sposób szybkiego ściągania darni. Biorę Danusiowy szpadel do kantów i sobie robię ok 15cm linie i podciągam trawę do góry. Potem tnę na prostokąty i trawa sama sobie odchodzi. Lekko i przyjemnie. Otrzepuję trawę z ziemi i tyle. Najgorsze jest zwożenie taczkami to już jest cięższe ale do przeżycia
Możesz dokładniej napisać o tym podciąganiu trawy do góry? Linie robisz równolegle do brzegu wycinanego trawnika i podważasz trawę do góry? Usuwanie trawnika to paskudna robota, dlatego pytam nieśmiało
Piękne wejście do domu....rabata przed domem cudowna....pięknie wyglądają te wysokie cieniutkie pnie
stają niczym na warcie żołnierze
oj tak prześlicznie wyglądają te drzewa na tle płotu i domu. Zastanawia mnie czy można tak posadzić drzewa za płotem jeśli 6 metrowa droga jest wspólna wszystkich sąsiadów?
Jola, jak ja się z 3ką wybieram gdziekolwiek to jest dopiero wyprawa!!!
A dzisiaj pobiegłam sadzić moje dyniowate(cukinie, dynie, ogórasy, patisony,itp)miałąm chyba ze sto(jak widziałyście na zdjęciach)kubeczków po jogurcikach a w nich już wychodzące pierwsze listki!ale się cieszyłam!i dumałam:co ja zrobię z tymi wszystkimi dyniami?ale do czasu jak moje dzieci zaczęły "pomagać" mamusi w podlewaniu-uratowałam może kilka bo reszta zgniła od stojącej w nich wody!
z trójką nigdy nie małam problemu w wyprawach, ale jak doszedł Jaś to już gorzej wszystkich "ogarnąć" , najciekawiej jest wszystkich porozwozić RANO szkoła/przedszkole ale i to jest wykonalne. Chcieć to móć !
hrtensje będą (kiedyś) białe i zielone, więc ta żurawka kontrastowo do nich mi pasuje, a tak pozatym to u mnie żurawek nie ma , zamawiałam je przez net, a czekałam na nie prawie dwa tygodnie!!!! Może jak dam tam kamyczki jakimś łukiemi i jakieś ozdobne kule przed żurawkami to powinno być ok.
Naprzeciwko tarasu pod płotem posadziłam 3 hortensję (mam nadzieję ze niezbyt ciasno) podsadziłam je żurawką marmelade. caly pasek wzdłuż thuj jest wyłozony korą, ale zurawka w niej ginie, więc musze pokombinować z kamykami w tym miejscu
trochę dalej wsadziłam azalię, kupiłam je na frontową rabate ale jak je przymierzyłam to mi tam nie pasowały i wylądowały tutaj
przez chorobę mojego najmodszego byłam lekko uziemiona w domu. Moglam cokolwiek porobić wieczorkami jak juz w domu wszyscy byli w komplecie
Dokończyłam PRAWIE frontową rabatę. Niestety zabraklo mi kamyczków, ale dzisiaj mąż mi przywiezie to dokończe.
Widok z okna w kuchni, a właściwie ze zmywaka pomimo zmywarki sporo czasu tam spędzam...
z innej perspektywy
kamyczki będą aż pod bukszpanem
a z tej strony kamyki będą kończyly się za bordowymi żurawkami, środek będzie wysypany korą
w tym miejscu zrobiłabym ciurkadełko, ale narazie są kamyczki, dołoże tam różnej wielkości kule (są w drodzę)
Jak myślicie na tej części z korą dosadzić trzmielinę? a może coś innego?