Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

ana_art 19:32, 25 maj 2011

Bogda napisał(a)
Jola, jak ja się z 3ką wybieram gdziekolwiek to jest dopiero wyprawa!!!
A dzisiaj pobiegłam sadzić moje dyniowate(cukinie, dynie, ogórasy, patisony,itp)miałąm chyba ze sto(jak widziałyście na zdjęciach)kubeczków po jogurcikach a w nich już wychodzące pierwsze listki!ale się cieszyłam!i dumałam:co ja zrobię z tymi wszystkimi dyniami?ale do czasu jak moje dzieci zaczęły "pomagać" mamusi w podlewaniu-uratowałam może kilka bo reszta zgniła od stojącej w nich wody!

z trójką nigdy nie małam problemu w wyprawach, ale jak doszedł Jaś to już gorzej wszystkich "ogarnąć" , najciekawiej jest wszystkich porozwozić RANO szkoła/przedszkole ale i to jest wykonalne. Chcieć to móć !
Joanka 21:41, 25 maj 2011

Sylwuś....jak ja uwielbiam śledzić Twoje ogrodowe poczynania....
Wszystko zmienia się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.....
Po prostu cudnie wszystko wychodzi....

Zapisuję się do klubu Twoich fanów
ana_art 21:47, 25 maj 2011

ma projekt ktory wyszedl spod ręki mistrza to i robota jej elegancko idzie nie musi gdybać gdzie, co , jak
Joku 22:02, 25 maj 2011

Syla napisał(a)

Syla jak Ty tak szybko i pieknie usuwasz trawe z miejsc na rabaty?

Muszę liczyć na siebie bo każdy z moich facetów jest mocno zajęty hmmm....... wymyśliłam sobie sposób szybkiego ściągania darni. Biorę Danusiowy szpadel do kantów i sobie robię ok 15cm linie i podciągam trawę do góry. Potem tnę na prostokąty i trawa sama sobie odchodzi. Lekko i przyjemnie. Otrzepuję trawę z ziemi i tyle. Najgorsze jest zwożenie taczkami to już jest cięższe ale do przeżycia

Możesz dokładniej napisać o tym podciąganiu trawy do góry? Linie robisz równolegle do brzegu wycinanego trawnika i podważasz trawę do góry? Usuwanie trawnika to paskudna robota, dlatego pytam nieśmiało
ana_art 22:06, 25 maj 2011

Joku napisał(a)

Syla jak Ty tak szybko i pieknie usuwasz trawe z miejsc na rabaty?

Muszę liczyć na siebie bo każdy z moich facetów jest mocno zajęty hmmm....... wymyśliłam sobie sposób szybkiego ściągania darni. Biorę Danusiowy szpadel do kantów i sobie robię ok 15cm linie i podciągam trawę do góry. Potem tnę na prostokąty i trawa sama sobie odchodzi. Lekko i przyjemnie. Otrzepuję trawę z ziemi i tyle. Najgorsze jest zwożenie taczkami to już jest cięższe ale do przeżycia

Możesz dokładniej napisać o tym podciąganiu trawy do góry? Linie robisz równolegle do brzegu wycinanego trawnika i podważasz trawę do góry? Usuwanie trawnika to paskudna robota, dlatego pytam nieśmiało

zobacz ten film
http://www.youtube.com/watch?v=K4m8WvcGFTk&feature=youtu.be
Witek pokazuje nawadnianie i tam zdejmują trawnik, myślę że w ten sposób można to zrobić
hania 22:53, 25 maj 2011

Sylwio...dobrze Ci idzie ,widać efekty!
monteverde 23:40, 25 maj 2011

Sylwia pryskałaś już swoje Rh?
myszorek 09:13, 26 maj 2011

Sylwia, jak pokazujesz zdjęcia z "robót" rabat to się wydaje, ze to wszystko takie hop siup. Jakoś tak swobodnie ci idą te nasadzenia.Wkładasz i jest jak ma być, a ja tylko wkładam, a potem przekładam
Ładnie Ci wyszła ta obwódka z trzmieliny
Michael 11:02, 26 maj 2011

O matko Sylwia ale ty masz pary w rękach aż się wierzyć nie chce, że Twój ogród taką metamorfozę przechodzi i to z jakim skutkiem ....
pozazdrościć tylko trzymam kciuki za kolejne nasadzenia i czekam z niecierpliwością na rozwój wydarzeń.... może sobie coś skopiuję... wpadł mi w oko pewien fragment ogrodu
Syla 19:23, 26 maj 2011

ana_art napisał(a)
ma projekt ktory wyszedl spod ręki mistrza to i robota jej elegancko idzie nie musi gdybać gdzie, co , jak

A i tu się pozwolę odrobinkę niezgodzić . Fakt projekt wyszedł z ręki Mistrzyni ale niektóre nasadzenia są tylko moje