Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Danusza 07:59, 25 maj 2011

piekny efekt! i donice bardzo ładne wejście prawdziwe robią te nasadzenia, a rabata super!chociaż jeszcze nie skończona daje już widoczek
zbigniew_gazda 08:02, 25 maj 2011

Będzie piękny żywopłocik pewnie. Sylwio jaka to odmiana trzmieliny i jaką planujesz wysokość tej obwódki. Pytam bo chciałbym coś żółtego posadzić przed czerwonym żywopłotem ( który będzie myślę dobrym tłem ) i waham się pomiędzy tawułką a właśnie taką trzmieliną.
Gardenarium 08:08, 25 maj 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Będzie piękny żywopłocik pewnie. Sylwio jaka to odmiana trzmieliny i jaką planujesz wysokość tej obwódki. Pytam bo chciałbym coś żółtego posadzić przed czerwonym żywopłotem ( który będzie myślę dobrym tłem ) i waham się pomiędzy tawułką a właśnie taką trzmieliną.

Zbyszku, lepsza jest trzmielina, bo zimozielona, ten jej kolor jest nieco pstrokaty, a tawuła ma żółć jednolitą i jaskrawą, ale trzmielina jest zimozielona i to przemawia na jej korzyść.
Odmiana trzmieliny "Emerald'n Gold" lub "Golden Harlequin"

Instagram Ogrodowiska
Syla 08:14, 25 maj 2011

To nie jest jeszcze dokończona rabata, może dzisiaj dam radę !!!

Zbyszku to jest trzmielina Emerald'n' Gold. A czy myślałeś może , żeby u siebie obok żywopłotu z berberysu Atropurpurea posadzić np Bogozam ??? Dwie odmiany ładnie by się prezentowały ???
A co do mojej obwódki to myślę , że będzie na razie rosła sobie luźno , chyba że będzie przesadzać to ją przytnę Aaaa i również się zastanawiam czy nie dosadzić drugiego rzędu aby jednak ten żywopłocik był bardziej gęsty ????
No widzisz ile wątpliwości

Syla 08:15, 25 maj 2011

gardenarium napisał(a)

Zbyszku, lepsza jest trzmielina, bo zimozielona, ten jej kolor jest nieco pstrokaty, a tawuła ma żółć jednolitą i jaskrawą, ale trzmielina jest zimozielona i to przemawia na jej korzyść.
Odmiana trzmieliny "Emerald'n Gold" lub "Golden Harlequin"

Aaa proszę to jednak Danusia i do mnie czasami zaglądnie, a myślałam , że już całkiem zapomniała o moim wątku
inya 08:24, 25 maj 2011

Nieźle się zaczyna ta rabatka Nie mogę się doczekać realizacji Twojej wizji ostatecznej tego kącika Ale się napracowałaś dziewczyno, ho ho
zbigniew_gazda 08:56, 25 maj 2011

Dzięki Sylwio za odpowiedź . Idziesz jak burza . U nas w czerwcu planowana jest robota !!! Ocieplanie domu i zagrożenie dla roślin. A i wiadomość że otrzymałem np. spadek z Ameryki byłaby dobra a nawet bardzo dobra.
Syla 09:12, 25 maj 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Dzięki Sylwio za odpowiedź . Idziesz jak burza . U nas w czerwcu planowana jest robota !!! Ocieplanie domu i zagrożenie dla roślin. A i wiadomość że otrzymałem np. spadek z Ameryki byłaby dobra a nawet bardzo dobra.

No to ogrom pracy przed Tobą . U mnie również szykuje się projekt ogrodu zimowego. Będę zamykać taras, a letni przenoszę poniżej schodów . Również w planie potężna altana z grilownią . Ale się będzie działo . Życzę powodzonka i oczekiwanych efektów !!!
ana_art 13:24, 25 maj 2011

Sylwia mogłabyś zajrzeć do mnie ?
coli 13:29, 25 maj 2011

Syla jak Ty tak szybko i pieknie usuwasz trawe z miejsc na rabaty?