Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogródek Iwony 17:55, 19 sty 2015

Do góry
Sebek dzięki.
Kanny miałam pierwszy rok, dostałam kłącza jedne wiosną, a te o bordowych liściach jesienią. Trytomy jeszcze nie mam. Świadoma jestem tego, ze jak coś nie zagra wysokością, to łopata pójdzie w ruch. Może byc też tak, że niektóre roślinki dadzą za dużo masy zielonej, za mało kwiatów i wtedy będzie trzeba nanieść poprawki, aby na następny rok było lepiej. To na razie plan.
Czekam jeszcze, co powie Ania Mała Mi, bo nie miała czasu.
No i rabatka prostokątna z bukiem - to chyba Marzenka. Nie do końca mam pomysł, aby to zagrało razem. Buk nie lubi mieć chyba podkopywanych korzeni, więc coś na stałe wieloletniego tam trzeba albo z płytkim systemem korzeniowym.
edit: Aha, chciałam jeszcze berberysy wkomponować, to może koło buka?
Pomocy !
Ogródek Iwony 17:46, 19 sty 2015

Do góry
Plan wg mnie super, ale też nie jestem pewien jak będą ze sobą grać trytomy i kanny - bo jedne i drugie potrafią być kompaktowe, ale też potrafią być potfforami Ale to Ty najlepiej wiesz jaką mają wysokość Reszta bez zarzutu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:40, 19 sty 2015

Do góry
Marzenka juz wszystko policzyła, rozdzieliła tylko nam sie dostosowac trzeba hihihi ja tam sie stosuje bo kogos sluchac sie musze

Sebek fajna wiosna ....wczoraj o 22 jechałam po syna do Katowic i snieg sypał jak w Alpach

Czekam na te prace ....obsesyjnie

Roztoczańskie klimaty 17:34, 19 sty 2015

Do góry
Na brak czasu chyba każdy cierpi - i byleby to było nasze jedyne zmartwienie Pozdrawiam i czekam na wiosnę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:32, 19 sty 2015

Do góry
Ciekaw jestem, gdzie posadzisz tą choinkę U mnie w domu Mama pozbyła się choinki tydzień temu, a w sobotę ostatecznie pozbyłem się świątecznych ozdób - wrócił turkus w dodatkach Jednak kusi mnie zmiana... Trzeba będzie znów pinsować
Ogród cioci czyli ciociogród :) 17:29, 18 sty 2015

Do góry
Chłopaki jesteście niegrzeczni Sebek jakby to był tylko taniec to chłopak koleżanki nie miał by dziwnej miny
Ogród cioci czyli ciociogród :) 17:17, 18 sty 2015

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)

To tzw. Kanapka. Koleżanka leży, na niej ja i na mnie leży kolejna coś takiego to za moich czasów szkolnych robiliśmy u Sebka podobnie pewnie.

Nie no bez przesady Ten taniec odbywał się na parkiecie na widoku kilkuset oczu, po prostu sobie tańczylismy
Ogród cioci czyli ciociogród :) 17:11, 18 sty 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Sebek jak na koleżance ?????

To tzw. Kanapka. Koleżanka leży, na niej ja i na mnie leży kolejna coś takiego to za moich czasów szkolnych robiliśmy u Sebka podobnie pewnie.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 16:41, 18 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Ja rury nie potrzebuje Rok temu na własnej studniówce do tej piosenki z koleżanką/na koleżance tańczyłem Reakcja reszty bezcenna, zwłaszcza jej chłopaka... Ehhhhh, wspomnień czar

Sebek jak na koleżance ?????
Ogród cioci czyli ciociogród :) 16:32, 18 sty 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Ale zobaczyć Sebka tańczącego na róże kuszące
Sebek jedz ,druga rurę załatwimy

Ja rury nie potrzebuje Rok temu na własnej studniówce do tej piosenki z koleżanką/na koleżance tańczyłem Reakcja reszty bezcenna, zwłaszcza jej chłopaka... Ehhhhh, wspomnień czar
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:56, 18 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sebek rewolucji bukszpanowej już się doczekac nie mogę

Nic w ogrodzie nie zrobiłam bo sprzatałam i pichciłam na przyjazd gości, za tydzień ruszam na narty, więc dwie soboty wypadają z prac ogrodowych a w niedziele nie pracuję w ogrodzie zatem zima ma być do końca stycznia! I ma poczekać aż będę miala czas na pracę w ogrodzie!! I prosze mi tu nie protestować bo musisz się uczyć do zaliczeń i sesji a w lutym będziemy szalec w ogrodzie

Ja wcale nie protestuję, dzisiaj u mnie rano był śnieg, w Katowicach natomiast wiosna Ale niech będzie jeszcze przez chwilę zima w górach, bo jeszcze na nartach nie byłem... A w ciągu najbliższych tygodni taki wyjazd jest niemożliwy - z wiadomych względów Pozdrawiam Cię serdecznie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:22, 18 sty 2015

Do góry
Sebek rewolucji bukszpanowej już się doczekac nie mogę

Nic w ogrodzie nie zrobiłam bo sprzatałam i pichciłam na przyjazd gości, za tydzień ruszam na narty, więc dwie soboty wypadają z prac ogrodowych a w niedziele nie pracuję w ogrodzie zatem zima ma być do końca stycznia! I ma poczekać aż będę miala czas na pracę w ogrodzie!! I prosze mi tu nie protestować bo musisz się uczyć do zaliczeń i sesji a w lutym będziemy szalec w ogrodzie

Moja codzienność - ogród Oli 11:46, 18 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ola... Twoja perfekcja dobija... Jak dobrze, że zdjęcia mojej bylinówki w całości nie wstawiłem! Teraz bym się zapadł pod ziemię

Sebek nie przesadzaj proszę Cię
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:21, 17 sty 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)

Po kolei zatańczą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:15, 17 sty 2015

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...wnioskuję po pinach że Katowice Ci się podobają...?

Wiadomo - zawsze wolałem Katowice od Krakowa
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:14, 17 sty 2015

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Może tak być z tym że ktoś go schował lecz pewnie oddadząa co do bukszpanów to już mam zamówione 30 sztuk takich 30cm by choć troszkę mój ogród przypominał wasze ogrody

Oby przyszły takie jak zamówiłeś, ja 3 albo 4 lata temu też takie zamawiałem i nadal 30 cm nie mają
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:04, 17 sty 2015

Do góry
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:08, 17 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja dziś otwarłem sezon Na termometrze 15 stopni, czułem się jak w marcu

U mnie było tylko 5 stopni i zimny wiatr, nic nie dało sie zrobic.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:04, 17 sty 2015

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Ogród masz piękny carexy boskie, bukszpany bardzo bardzo zielone wszystko mi się podoba ja też się zastanawiałem nad wycięciem już traw ale myślę że jeszcze poczekam

W końcu to tylko styczeń... Wytrzymamy Zwłaszcza, że sekator mi zaginął.... Albo ktoś go schował i nie chce się przyznać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:03, 17 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Doczytał i to kilka razy Ale miedzianu nie miałem, a Promanal jeszcze z zeszłego roku siedział na półce... No to przecież musiałem go zużyć jak się nadarzyła niepowtarzalna okazja Możliwe, że miedzianu w ogóle nie użyję, bo nadchodzące tygodnie dla mnie będą co najmniej intensywne i mogę nie zdążyć... Zresztą ja i tak zazwyczaj wybieram te bardziej poplątane ścieżki
ooo a to dobrze, czyli jednak baby nie czytate
no to z bluszczem muszę uzbroić się w cierpliwość, bo ja przechodzę obok niego kilka razy dziennie i za każdym razem mnie wnerwia że leniwy i się nie czepia tylko zwisa byle jak (kupiłam duże sadzonki bardzo okazyjnie)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies