Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:40, 11 kwi 2019

Do góry

kwitną porzeczki

i brzoskwinie

Komendówka 21:40, 11 kwi 2019

Do góry
Zaległości wiosenne przypełzły do Was .
Pewnie to co napiszę, to musztarda po obiedzie, bo u Was porządki wiosenne zrobione. Ale gdyby ktoś był opóźniony jak ja , to polecam przyjrzeć się werbenom, zanim je skasujecie na kompost. Ja skasowałam i dopiero gdy ubrałam bryle, zobaczyłam, że przynajmniej połowa przeżyła tę zimę i wypuszczała zielone.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:37, 11 kwi 2019

Do góry
truskawki oczyszczone z suchego już rosną

pigwowiec na dużym ogrodzie ma więcej kwiatów niż liści, a ten w podwórku odwrotnie

Ogród, mydło i powidło. 21:35, 11 kwi 2019

Do góry
vita napisał(a)
Ciekawa jestem, podmroziło? Bo u mnie liźnięte to tu to tam. Jeszcze na szczęście wszystko siedzi, czeka na ciepło. To wkurzające.
Pokaż judaszowca

Na razie wszystko ok. jeszcze dziś w nocy odczuwalna temp. ma być ujemna - rano będę pędem leciała do okna .

Tu na fotce od lewej judaszowiec, magnolia i dereń kwiecisty - wszystkie z bardzo dużą ilością pąków:

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:35, 11 kwi 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasiula czy jest coś czego nie potrafisz? Ty to jesteś Iron Woman .

Oj wiele Kasieńko, jeszcze dużo nauki przede mną zwłaszcza cierpliwości i umiejętności wyciszenia ...

Dziś wziełam jeszcze kolejne kwiatuchy - śliczne aksamitki

I bergenie

No i dziś przesadziłam chyba z 10 roslin i drzewek, no nie ma lekko
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:34, 11 kwi 2019

Do góry

wysiewy powschodziły

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:31, 11 kwi 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Mega silna kobieta z Ciebie jakbyś z tytanu była normalnie na super bohaterkę
pasujesz...tylko czekać na nowy domek narzędziowy już wszystko gotowe
Rh niezwykle piękny
Poniedziałku nie mogę się doczekać, ale jeszcze się nagadamy...buź

Wystarczy że mam słabość do słabszych
Domek zamówiony - montaz za miesiąc - tym razem się poddałam - już więcej nie montuje - niech teraz ekipa zrobi.

Przed poniedziałkiem (chyba bo nie potwierdzony) wstawiamy jakuzzi, kurcze w takim zimnie to ciary przechodzą na myśl o wodzie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:31, 11 kwi 2019

Do góry
Judaszowiec coraz ładniej się prezentuje, ale absolutnie nie mam jak go już opatulić i się martwię

serduszki też nie ma jak zabezpieczyć

szachownice
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:31, 11 kwi 2019

Do góry
A tymczasem na rabatach
Lilia martagon - oby zakwitła

Botaniczny Little beauty tak śmiesznie rośnie

Ogród Cioci cz. 3 21:29, 11 kwi 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Gosia mówisz - masz. Już Ci magnolię posadziłam

Kasiu myślałam o tym miejscu ale jak wyobraziłam sobie co mi przysłoni i połaziłam wkoło to odpada. Dopuki mała to spoko ale potem widok na hortki zasłoni i ulubiony widok mamy na bramkę.Już płot nieprzejrzysty był lekkim problemem.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:28, 11 kwi 2019

Do góry
A dziś, dzięki Iwonce-Ince (:*) kupiłam mojego pierwszego klona palmowego - odmiana Orange dream - ma rosnąć w miejscu po rodku, który padł w zeszłym sezonie.

Będę go widziała z kuchni na wprost
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:28, 11 kwi 2019

Do góry
Witajcie, mam posadzy rzad hortensji limelight a przed nimi naprzemiennie kulki bukszpanu i rozplenice moudry- purknie to wygląda ale założenie bylo takie ze w tle beda jeszcze wysokie drzewa o bordowych liściach ( 4-5 szt w rzedzie) myślałam o klonie royal red lub wisni pisardi( one teraz wiosna zachwycają) proszę doradźcie co bardziej nadaje się na szpaler i bedzie bardziej pasować do moich nasadzen. Kolejna prosba jest o polecenie odmiany miskanta ktorego wachlarze powiewaja wysoko nad kępa chce je posadzic pimiedzy te drzewa aby tworzyły tlo dla hortensji zalezy mi aby wachlarze byly widoczne nad hortensjani- jak tu w realizacji Danusi. Licze na Waszą pomoc kochani!

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:27, 11 kwi 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Kule styropianowe muszę odświeżyć, bo spełzły w ubiegłym sezonie.
Koło tego jałowca trudno było już przejść taki był wielki i wcale mi się nie podobał, a roboty przy nim co nie miara.
Też większość surfinii sadzę do gruntu, wypełnię nimi w tym roku każdą wolną przestrzeń o ile nie wlezie w nich jakaś zaraza.

Przygotowałam sobie też już koszyczek bo zwykle brakuje mi na to czasu, może kogoś zainspiruje i też sobie przygotuje swój.

Dorotko bardzo gustowny i elegancki koszyczek
Ptasi gaj 21:23, 11 kwi 2019

Do góry
Dla Dorotki

Dorotka znalazłam trochę fotek z Łazienek. Może jutro pojadę z córką to zrobię dokładne fotki. Widzisz człowiek nie przywiązuje wagi do zmianowoscia a to ważne aby zawsze coś kwitło a w Łazienkach tak jest.
Moim zdaniem można posadzić w przyszłym roku tulipany. Widzislam po kroku dach żonkile czy narcyzem ale co po nich.

To są fotki z Łazienek 2017 r 25 kwietnia

A to maj 2018 r. Maj lawendy i czosnki goruja

Ogród, mydło i powidło. 21:22, 11 kwi 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
No nie wiem jak to będzie w tym roku, ale wegetacja ruszyła bardzo wcześnie, a przymrozki u mnie zdarzają się cały czas, boję się o hortensje ogrodowe, te mogą przemarznąć i słabo kwitnąć

Ja na Twoim miejscu śledziłabym prognozy i okryła włókniną. Wiem że to już spore drzewo, ale warto na drabinę wleźć dla cudnego widoku

U mnie bardzo stary powojnik Polish Spirit chyba przemarzł, po przycięciu w lutym ,na razie jeden pęd widzę że żyje. Reszta jakaś martwa

Mireczko boje się że jak osłonię to więcej mogę zrobić kłopotu niż pożytku - ona rośnie na bardzo wietrznym stanowisku i jak okryję to obawiam się że drobniejsze gałązie czy pąki mogą sie połamać.
Do dziś jest ok. rano pędzę najpierw do termometru a potem wyglądam i sprawdzam czy pąki nie są brązowe - mam gdzie rano pędzić
Moja działka na Dębowym Lesie 21:15, 11 kwi 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dostałam taką roślinke od kuzynki. Nie mam pojęcia co to jest.
Ona to nazywała ropuszak. Ale takiej rośliny nie ma.
Może ktoś to ma i ją rozpozna ???
Przepraszam za jakość zdjęć. Robione tel.

Ania kiedyś miałam podobną roślinkę, według mnie to storczyk plamisty lub inaczej kukułka plamista. Ale na 100% nie jestem pewna.
Mój ogrodowy pamiętnik 21:12, 11 kwi 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Odpukując w niemalowane - powojniki rosną i zawiązują pąki.
A ja prawie codziennie do nich zagladam . To tak w nawiązaniu do konwersacji na temat wariatek ogrodowych .

SUUPER rosną.
Bardzo dobrze prowadzone .
My wszyscy to wariaci ogrodowo. I to mega
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:11, 11 kwi 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję ślicznie za tyle miłych słów.
Dziś u nas bardzo zimno, nie da się nic robić w ogródku, więc zaczęłam przygotowania do dekoracji świątecznej. Gniazdka zrobiłam z przemarzniętych pędów clematisa.

To tylko potwierdza to co napisałam wcześniej. Jesteś kopalnią pomysłów.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:09, 11 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Coraz piękniej u ciebie Sylwus. Coraz więcej kolorów.

Fajnie ,ze i tak mogłam u ciebie być
Bardzo mile wspomnienia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies