Podglądam twój ogród systematycznie od dwóch tygodni. Wstecz podczytuje i podziwiam, roślinki i trawnik-wszystko takie ładne, podziwiam Cię i gratuluję ogrodu
Mam pytaniem o rabatę kóło tarasu, jaki ciś jest tam posadzony? I jaka jest szerokość tej rabatki?
Asia nie zamierzam uciekać a wprost przeciwnie )cieszę się naprawdę że napisałaś!
Jeśli mogę być szczera to tak nie do końca mi ten klimat odpowiada.
Jeśli chodzi o rośliny które zaproponowałas to hortensje jak najbardziej, zakupiłam nawet wczoraj dwie limelight okazyjnie i chciałam jeszcze 3 dokupić i to właśnie one mogłyby okalac ten placyk na ławeczke.
Trzmielina na pniu super pomysł, widziałam dziś u nas w szkółce ale jedna wystarczy? A co można by po bokach dodać?
Co do niskiego zywoplociku to może z berberysu? być może wtedy psiak nie będzie obsikiwal jak będą kolce chociaż to i tak nie powiedziane...
Niskie piętro jak najbardziej trafione ale jeszcze bym tu odrzuciła zurawki a zwłaszcza chciałabym Berry Smoothie pod hortrnsjami. No i wysokie trawy bym tam jeszcze widziała z tylu.
W ogóle się zastanawiam czy nie obsadzić tej dziury przy płocie cisem...
Chodzä mi jeszcze po głowie rosliny takie jak azalie wielkokwiatowe no i budleja dawida , tawuła szara, lawendy, wrzosy, perovskia....
No mówię Ci masakra
Trzeba zacząć się w koncu leczyć! Pojechałam na spacer bo ładna pogoda. Ale jak zobaczyłam że mają poszukiwanego przezemnie [tak na przyszłość, na nowa działkę] derenia pagodowego to nie mogłam sobie odmówić. Przy okazji przytuliłam derenia kousa china girl...
Deren pagodowy nawet na necie nie jest zbyt popularny i cena w PL była podobna mniejszego egzemplarza więc przytuliłam w sklepie.
nie mam pojecia gdzie to posadzę bo muszę posadzić w moim mini ogródku.
Sasankom iżagwinom u Ciebie bezapelacyjnie najlepiej
Skoro kicia jest oczarowana widokami to nie może być inaczej Agnieszko tylko zachwyt i delektowanie się urokami i ciepłem wiosny
Witam serdecznie, proszę o pomoc w identyfikacji odmiany niżej przedstawionej magnolii. Jak to odmiana? (-: (ALEXSANDRINA, SUPERBA, SPECIOSA???? A MOŻE JESZCZE INNA)
Witam serdecznie, proszę o pomoc w identyfikacji odmiany niżej przedstawionej magnolii. Jak to odmiana? (-: (ALEXSANDRINA, SUPERBA, SPECIOSA???? A MOŻE JESZCZE INNA)
hej
ja jedną taką sadzonkę po zimie ścięłam i potrząsnęłam tymi główkami z nasion po rabatach
wschodzi jak ciepło w kwietniu
mam nadzieję że ci sie wysieje
Hej....Pisałaś u KAWY o werbenie patagońskiej...Mam pytanie zeszłym sezonie dostałam sadzonkę od ROMY..Była piękna...Zostawiłam ją na zimę..licząc że na wiosnę się wysieje do tej pory trzymam taki uschnięty badyl...nie wiem czy cos z tego będzie ..ponoć wschodzi bardzo póżno.