Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Paradise czyli mój kawałek raju 05:57, 10 kwi 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Trochę aktualizacji domowych,

Monstera dopiero co wypuściła nowy liść a tutaj następny się szykuje, nie sądziłem że aż tak szybko będzie rosła Muszę jej jakiś pal załatwić i trochę liście oczyścić.

Strelicja także wypuściła ogromnego liścia. Mam jeszcze 2 małe z nasionek, trzecia nie wiem czy to nie jest nicolai ale zobaczymy

Kot postanowił pomóc w plewieniu

I pytanie na koniec, czy funkie lepiej posadzić na miejsce kamyczków gdzie jest jakieś 30-40cm od muru? Czy lepiej za betonikiem? Martwię się o wilgoć na ścianie i jej bliskość do posadzenia. Ta ściana jest z kotłowni gdzie ciągle pali się piec i okno jest otwarte. Sam już nie wiem a przesuwanie bloczków chyba nie wchodzi w grę

Nowy ciemiernik ładny
zostaw kwiaty po przekwitnięciu, to będzie się wysiewał.
Co do tego wąskiego paska, wg mnie za wąsko na sadzenie czegokolwiek, jednak zdarła bym darń, przesunęła krawężniki do przodu, posadziłą rośliny i wysypałą tym kamykiem.
Druga opcja, zostawić, jak jest, ale od krawężnika zerwać darń do 1m, zrobić kant i na oczyszczonej powierzchni posadzić rośliny, ciekawa jestem, na co się zdecydujesz.
Jeśli maja tam być tylko funkie, to od krawęznika zerwij darń na 30cm, posadź i będzie dobrze, są odmiany wytrzymałe na słońce
W moim małym ogródeczku - Dorota 05:32, 10 kwi 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
No i efekt końcowy.
Gdybym go nie zmniejszyła o połowę formowanie kulek zajęło by mi ze dwa dni, no i miałabym stertę kujących gałązek.

Wyszło świetnie, dobrze, że tak wycięłąś, bo roslina ładna, ale wymaga obróbki. Wiem ile to pracy kosztuje, bo mam takich kilka, kiedys jak zaczynałam je tak formować, skończyło się odpiłowaniem kciuka, całe szczęście uratowali mi go
Dziś bym ich nie sadziła, ale cóż, sa i i zimą cieszą, podziwiam zatem, bo wiem jak kłują też, a to sprzątanie potem....
Pamiętajcie o ogrodach 01:44, 10 kwi 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
kwitnące inaczej

size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/181/1818223/original.jpg[/img]
[img

Taka kapusta o tej porze? Kiedy tak wyrosła?
Kwitnąca śliwa - cudnej urody
Za drzwiami do ogrodu... 01:38, 10 kwi 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, przyznaj się, że masz tajne skrzaty, które sprzątają u Ciebie.
Masz ekstra porządek, ja nie mogę się wyrobić z robotą, a mam dużo mniejszy ogród.
I plewienie leży u mnie odłogiem

Domek dla skrzatów wprawdzie jest,ale one coś z niego nie wychodzą- jakieś leniwe są ,albo nie zbudziły się jeszcze za snu zimowego...
Tu dla przypomnienia jak wygląda(jutro cyknę aktualniejsze)

A ja choć krzątam się po swoim ogrodzie od lutego ,to też wiele zaplanowanych rzeczy nie zrobiłam jeszcze.Ale u mnie dzięki ściółce z kory i gęstym nasadzeniom w rabatach na szczęście chwastów prawie nie ma.I z motyczka to ja tylko do warzywniaka w sezonie chodzę.
Ogrodowe szaleństwo ... 00:32, 10 kwi 2019

Do góry
Nowalijka napisał(a)

Elu, co to za roślina na pierwszym zdjęciu, bardzo fajna.
Twój talent jest taki jak trzeba, żeby robić cudeńka.
Daj skrzaty razem, będzie im weselej w grupie
Moje róże też wypuszczają dodatkowe gałązki
Muszę się pochwalić, że jednak zgapiłam użycie pnia
Tu narazie jest ściernisko... 23:50, 09 kwi 2019

Do góry
No i to by było na tyle.
Dla Was na dobranoc mój ulubiony śniegowiec i tulipanki.
Tu narazie jest ściernisko... 23:49, 09 kwi 2019

Do góry
A i jeszcze pikowałam pomidory
Tu narazie jest ściernisko... 23:48, 09 kwi 2019

Do góry
I ogólne widoczki z lewej do prawej i z prawej do lewej.
Tu narazie jest ściernisko... 23:47, 09 kwi 2019

Do góry
Tu narazie jest ściernisko... 23:45, 09 kwi 2019

Do góry
A to widoczek na moją największą rabatę. Dosadzałam berberysy, żurawki, mikołajki, turzycę, szałwię itp.
Tu narazie jest ściernisko... 23:42, 09 kwi 2019

Do góry
Korzystając z urlopu udało mi się w końcu prawie całkowicie zmienić nasadzenia w najmniejszej rabacie. Było tam zbiorowisko różności ale ostatnie upalne lato ostatecznie pokazało co tam może rosnąć a co nie da rady.
Rabata dostała opaskę z rozchodników a do środka poszły jeżówki, liatry, ostnica, krwawnik i dzielżany. Niewiele widać bo wszystko dopiero startuje ale ja jestem zadowolona.
Po lewej stronie "przed" a po prawej "po". Na bukszpany nei patrzymy bo będą ciachane.

Tu narazie jest ściernisko... 23:36, 09 kwi 2019

Do góry
Tu narazie jest ściernisko... 23:35, 09 kwi 2019

Do góry
Tu narazie jest ściernisko... 23:34, 09 kwi 2019

Do góry
Tu narazie jest ściernisko... 23:33, 09 kwi 2019

Do góry
Rozpoczęło się na dobre tulipanowe szaleństwo.
Tu narazie jest ściernisko... 23:31, 09 kwi 2019

Do góry
Tulipany w donicach coraz bardziej okazałe.
Tu narazie jest ściernisko... 23:28, 09 kwi 2019

Do góry
Za to hosty idą jak zwariowane.
Tu narazie jest ściernisko... 23:26, 09 kwi 2019

Do góry
Kochani dopiero dzisiaj mam chwilę żeby odpowiedzieć na pytania i zobaczyć co u Was.
U nas sucho niemożliwie, do wczoraj codziennie było około 20 stopni i wiatr. Dzisiaj był zjazd pogodowy i było tylko 8. Wczoraj biegałam po ogrodzie w krótkim rękawku a dzisiaj dwa polary i czapka. No cóż.. kwiecień - plecień...
Mam tylko nadzieję że zapowiadane przymrozki nie będą aż tak wielkie i ogród mi się uchowa.
U mnie wiosna w pełni. Przez te upały wszystko bardzo szybko się rozwija ale też i przekwita.
Taki widok skarpy przy tarasie to już przeszłość. Białych tulipanów już nie ma a pomarańczowe kończą żywot.

Ogród Małej Mi 2017 22:48, 09 kwi 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bardzo dobra jakość zdjęć. Te szafirki to jakieś odmianowe? Kilka tonów jaśniejsze są od tych pospolitych.

Ogólnie wzytkie kupowałam jako jakaś odmian, może nawet w czeluściach bym odnalazła nazwy..tyle, z tyle razy je przesadzałam, że i tak wszystkie wymieszałam ..
Mam takie jeszcze błękitne, i błękitne na górze a ciemniejsze na dowle, tyle, e te to już komplenie pomieszałam na rabatach

Te drobne cebulki trudno utrzymać w ryzach.. i mam je wszędzie po trochu.. masakra. Śnieżnice, cebulice, szafirki, Puszkinie i inne drobiazgi..

Ogród Małej Mi 2017 22:45, 09 kwi 2019

Do góry
kaz742011 napisał(a)

No jak jakie? Ładne.

Ania nie strachaj nowym robactwem. Ledwie bukszpany przeżyły ćmę a teraz znowu coś się przypałętało. Patrzyłaś czy u ciebie już znowu grasuje?
Ja codziennie w moje zaglądam, lepinox zakupiłam, czekam na przesyłkę, chociaż przygotowana będę jak mendy zobaczę.

Gdzie zamawiałaś?
Musze poszukać pułapek i kupić fermony do nich.. ciągle zapominam I bym kupiła, ale zapomniałam hasła do sklepu. Rok temu gdzieś po połowie kwietnia zaatakowały.

A teraz jakaś małpa mi wcina zawilce Pierwsze latanie z latarką zaliczone..... jutro szykuję wiadra na ślimaki Witaj wiosno..... a tak było pięknie zimą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies