Czy powinnam dać jakiegoś nawozu pod swoje hortensje i ostróżki, bo sąsiadka mi zwróciła uwagę taką Nawet chciała się granulkami podzielić.
Nie śmiejcie się , wymyśliłam, żeby w tym kątku dać derenia Ivory Halo (i tak go ciąć, żeby mini drzewko zrobić, podkrzesywać od dołu i zakryć w sezonie skrzynkę gazową), a pod nim kontynuować hakonechloa Aureola z okolicy włazu:
Dziś zaczęłam czyszczenie kolejnej przyszłej rabaty planowanej przy wjeździe...3 x 3 m...
Oczywiście nie obyło się bez niespodzianek...w ziemi długi 3 m stary fundament... dobrze, że eM pomógł
Ale i tak urobiłam się co nie miara i tylko 1 fotka z prac
Udało mi się ją oczyscić do końca...uff najgorsze za mną
Następne prace to nawiezienie kompostu,obornika i mączki bazaltowej i przekopanie i niech sobie leży do jesieni bądź wiosny
Oj, bylo, bylo..dobrze,ze zdjecia na pamiatke zostały.
W sumie moja działka, gdzie teraz jest kwiatowy ogród i domek to byla znowu laka z trawami po pas i krzaczki w rogu tez do karczowana .
A nad stawem w wiekszosci i na nowej części oprócz już istniejącego warzywniaka i pasa drzewek i krzewów owocowych na razie będzie trawa.
Dziękuje, .O to długa lista..
Tylko kilka ci podam..
Pomyśl, czy to maja byc wielkie hosty, duże, sednie, cz male ??
Ciemno zielone
Mutacja Rewvolition ,
Second wind,
hyacinthina
Joseph
Baby Bunting
Praying Hands,
Green Cups
Phantom.
Szaroniebieska Gray Cole
takich tez jest dużo.
niebieskawe.
Halcyon,
Sieboldian Elegans, Millenium ,Wheaton Blue
wszystkie co maja nazwę Blue....
Wpisz w necie hosta funkie ciemnozielona i szukaj, jakiej ci pasuje. a Albo hosta funkia niebieska
i już masz
Odmian tysiące do wyboru,,,
Kwitnie moja ulubiona krzewuszka, kupiona w B za 2,5 zł.
Miała jedną żywą gałązkę i pieniek, teraz tak wygląda
Na zdjęciu obok skalnica długolistna w pełnym rozkwicie
Jeden z nowych powojników ma pączek, zobaczymy, czy to rzeczywiście Arabella.
Lantana z bliska, nieprawdopodobna kolorystyka kwiatów.