Dziękuję Gosiu, Tak zimą będziemy oglądać mój ogród w TV. Apotem ogród Ani i Iwonki
Może i tak , może teraz i bardziej kolorowo. Hortensje widoczne z daleka.
Jak każdy ogród co kilka dni się zmienia. Inne barwy wchodzą.
Hibiskus bagienny w tym roku ma dużo, mnóstwo kwiatów.
Dobrze zapamiętałeś, on ma ciemniejsze liście i też z tych liści ładnie wygląda
Dziękuję za pochwałę ścieżki. chłopaki moje w 2, 5 dnia to ułożyli. Musieli się sprężyć przed nagraniem. Bo jak sama pamiętasz, trawy juz nie było. I wyglądało tam brzydko.
Dziękuję.
Nie chcieliśmy kostki, bo uznaliśmy, że do drewnianego właśnie domku kamienna ścieżka lepiej pasuje. dłużej było zabawy z układaniem tych kamieni ale lepiej to tak wygląda
No nie wiem. Moje chłopaki ( mąż i syn ) mówią, że u nas rośliny rybki zjedzą. Nie wiem jakie ty masz ryby.
U nas jest sporo karki, szczupaków, amurów i to chyba te amurki mogą lilie zeżreć.
Bardzo podobają mi się lilie w wodzie. Ale rybki wszyscy chcemy mieć.
To raczej w wodzie nie będzie roślin.
Elu, piękne lilie. Ale u mnie jakmówią moje chłopaki ,że ryby zjedzą. A mam sporo ryb.
I chcemy te rybki wszyscy. To u mnie w wodzie nie będzie kwiatowo.
Hey Izka
Potrzebujesz tam porządnego żywopłotu, przed nim rabaty i drzew. Jedno drzewo nie załatwi Ci sprawy.
CZy te żółte cyprysy rosna w lini?
Jeśli tak to bym dosadziła takich samych po całej długości płota.
Albo tuje bo najszybciej rosną.
Jak chcesz mieć ogród to trafiłaś w dobre miejsce. Załóż wątek, dawaj plan działki. Zaznacz gdzie co jest i co chcesz z architektury jeszcze i co
masz już a pomożemy zaplanować. I zrealizujesz w swoim tempie i etapami.
Hey Bożenka
Załóż wątek i zaplanuj ogród po
Całości.
Trudno doradzić jedną rabatę jak nie widać reszty.
Po pierwsze bym zdjeła darń i wycieła ładny kant.
Zakartonowała i dała kore.
Co masz wywalić to wywal.
Krzewuszka niewyględna. Ja bym ją obcieła mocno żeby sie korona zagęściła.
Dziury w jałowcach to albo cisy zakryją albo zrób ładny szpaler z hortensji i traw .
Tylko musisz je dość odsunąć bo jak bedą zasłaniać jałowcom gałęzie to sie jeszcze bardziej ogołocą.
Trzepak przenieś albo wyrzuć. Zapewne jest zabetenowany i to kłopot.
Nie mam pomysłu na te rabatę o długości 5 m ..musi być wąska max 2-2.5 metra. Stanowisko pól cieniste.
Po prawej stronie jest parking a wzdłuż wjazdu hortensje limenligt.
Moje pytanie
Nie wiem czym podsadzić te denerwujące łyse od dołu niebieskie jałowce. Chciałabym coś wąskiego zimozielonego wys ok 1 m .
Krzew na pniu to krzewuszka z odzy sku obok róża która jest do usunięcia. Pomiędzy dwie hortensje candlelight.
Krzewuszka jest szczepiona na wys ok 60 cm.
No i nie mam pomysłu.
Obok, z lewej jest trzepaku ..planowałam posadzić tam bluszcz żeby obrósł ten nieciekawy element. Będę wdzięczna za sugestie.