Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Rododendronowy ogród II. 21:04, 05 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Kwaśna ziemia i w pierwszym roku nie dawac zadnych nawozów, wazne jest tez posadzenie na tym samym poziomie co w doniczce , absolutnie nie głębiej.

Bozenka, czyli wymagania takie, jak dla hortensji?
Ogród z widokiem na jezioro 21:03, 05 sty 2015

Do góry
Jolu, przyszła do ciebie zima?
O aparacie odpisalam u mnie Buziam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:52, 05 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Doszkoliłam się z trawki FC, chyba sobie troche gliny muszę dowieźć

Wez ode mnie ile chcesz
Lawendowy zawrót głowy 20:28, 05 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jolu, znowu w sypialni wszyscy byliście ?
Żebyś potem nie narzekała, że intymnego miejsca dla siebie i e-Ma nie masz, hi, hi
Też byłam i maki cudowne. A co, jak wszyscy, to ja też

Iwonko kurcze faktycznie zas.....

W ogrodzie nudy przynajmniej u mnie wiec inne rozrywki mamy jak widac hahaha
Rododendronowy ogród II. 20:26, 05 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A ja kiedyś miałam azalię, dawno temu i zupełnie nie umiałam się nią zaopiekować. Zmarnowałam. Może kiedyś będę jeszcze mieć.
Twoje Bogdziu są piękne. Muszę się o ich pielęgnację dopytać. Pozdrawiam

Kwaśna ziemia i w pierwszym roku nie dawac zadnych nawozów, wazne jest tez posadzenie na tym samym poziomie co w doniczce , absolutnie nie głębiej.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:01, 05 sty 2015

Do góry
To się Marzenko doczekałaś wreszcie zimy. Pięknie.
Gratuluję córci zdania prawka
Dziewczyny, jak wy to robicie, że wasze dzieciaki tylko o tym marzą? Moje wręcz odwrotnie. Najstarszy dał się namówić dopiero, jak 21 lat miał. Teraz super kierowca z niego, gdyby nie prawko, nie miałby pracy, którą ma teraz
Młodszy kończy 18 w przyszłym roku i nawet nie chce myśleć o kursie. Tak samo córcia.

Doszkoliłam się z trawki FC, chyba sobie trochę gliny muszę dowieźć
Mała Eleczka 19:45, 05 sty 2015

Do góry
Aga, kiedy zmieniłaś swój awatarek? Piękny bałwanek, taki wesolutki
Lawendowy zawrót głowy 19:44, 05 sty 2015

Do góry
Jolu, znowu w sypialni wszyscy byliście ?
Żebyś potem nie narzekała, że intymnego miejsca dla siebie i e-Ma nie masz, hi, hi
Też byłam i maki cudowne. A co, jak wszyscy, to ja też
Ogródek Ewy 19:38, 05 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Śliczności bałwanek

Nic dodać, nic ująć Pozdrawiam Ewuniu
Rododendronowy ogród II. 19:37, 05 sty 2015

Do góry
A ja kiedyś miałam azalię, dawno temu i zupełnie nie umiałam się nią zaopiekować. Zmarnowałam. Może kiedyś będę jeszcze mieć.
Twoje Bogdziu są piękne. Muszę się o ich pielęgnację dopytać. Pozdrawiam
Ogródek Iwony 19:29, 05 sty 2015

Do góry
yolka napisał(a)

A to cyfrowy nie jest już najnowocześniejszy?

Jolu, cyfrowy jest ok. Zależy do czego ma ci służyć. Nie wszystkie typy zdjęć zrobisz cyfrówką.
Czy próbowałaś robić takie zdjęcia?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/76/764113/original.JPG
albo
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/76/762001/original.JPG
albo
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/76/761784/original.JPG
Ja moją cyfrówką nie potrafię, choćbym się starała, nie wiem jak.
Chciałabym się nauczyć takie fotki robić, ale do tego potrzeba lepszego obiektywu.
Ogródek Iwony 19:21, 05 sty 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Iwonko mysle, ze nigdy nie bedzie tak ze przy wyborze aparatu wyrzucisz pieniadze w błoto jak napisałas. Kazdy wybór jest dobry, to sa naprawde dla nas poczatkujacych swietne sprzety. Co do obiektywu odpowiedz na podstawowe pytanie z jakiej odleglosci bedziesz najczesciej robiła zdjecia i jak kadrowane i wtedy Dobry sprzedawca pomoze w tym ostatnim wyborze powodzenia w zakupie

Jolu, uśmiechnęłam się na to, co piszesz. Mój małżonek, zanim coś kupi, lubi poczytać o produktach opinie, porównać parametry, w końcu wybiera się do sklepu z kartką. Zamawia konkretny model, czeka parę dni i ma to, co chce. Kiedy wybierał tablet, okazało się, ze model, który nabył różnił się od zamawianego jedną literką H, za to w rzeczywistości jeden miał wbudowany modem 3G, drugi nie miał. Oddał więc jeden do sklepu, a drugi ściągnęli specjalnie, na zamówienie.
Jest taki sklep: Nie dla ... kiedyś byliśmy świadkami, jak jeden klient pytał się sprzedawcy, czym różnią się dwa modele nagrywarki? (wskazał konkretne). Sprzedawca odpowiedział: pokrętłami
Wolę, aby mnie tacy sprzedawcy nie obsługiwali
Ogródek Iwony 19:10, 05 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, ja też na razie zostanę przy cyfrowym
Piękne życzenia, dziękuję pięknie

A to cyfrowy nie jest już najnowocześniejszy?
Ogródek Iwony 19:09, 05 sty 2015

Do góry
beata_kulesza napisał(a)

Jak tylko Olka da cynka ,że jedzie to się wybiorę.Wielka buźka Iwonko dla Ciebie

Beatko, to wiosną się zobaczymy. Niech tylko tulipany zaczną kwitnąć
Ogródek Iwony 19:08, 05 sty 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Ja mam niestety cyfrowego "guuupka" ale z wielkim zaciekawieniem przeczytałam zdania fachowców o aparatach. Iwonko życzę Ci pięknego Nowego roku w zdrowiu i w szzęściu jego smakowania i realizacji wszystkich marzeń nie tylko tych ogrodowych
ściksam

Kasiu, ja też na razie zostanę przy cyfrowym
Piękne życzenia, dziękuję pięknie
Ogródek Iwony 19:07, 05 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Poczytałam o aparatach i muszę to ukryć orzed M bo ja na lustrzance (starej) robię wszystko automatem a M sie wścika , że chcialby lepszy aparat. Ja sknera jestem na takie wydatki bo musze kupić platany

Ha, ha, Madżenko się uśmiałam.
Przez to całe zamieszanie odkryłam fajny sposób na robienie zakupów do ogrodu (i nie tylko) bez wymówek e-Ma
Dziś mój M był gotów poświęcić nasz budżet na rzecz zakupu aparatu. Nie było takiego zestawu, jak chciałam, proponował mi, abym kupiła inny, tańszy. Powiedziałam, ze nie chcę namiastki i wolę poczekać, albo zrezygnować całkiem. Raptem się okazało, ze budżet nie będzie szarpnięty, więc widząc mój smutek zgodził się, abym wiosną kupiła 3 umbry do ogrodu (wcześniej M nie chciał się zgodzić, że za drogie ). Odetchnął z ulgą, że chcę tylko tyle, hi, hi
Ogródek Iwony 18:55, 05 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
ja mam od dłuższego czasu D90 (nawet nie wiem czy jest jeszcze dostępny) i większość zdjęć robię niestety w automacie z wygody a żeby było jeszcze ciekawiej to większość zdjęć ogrodowych robię telefonem

Aniu, nie znalazłam twojego w sprzedaży. Jest tak, że na rynek wchodzą nowe modele, nowe serie, wcale nie muszą być lepsze, są na pewno droższe. Marketing
Nie jesteś pierwszą osobą, która robi fotki telefonem
Ale nie o takie zdjęcia mi chodziło, więc dalej będę myśleć o aparacie
Ogródek Iwony 18:51, 05 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Na początek kupić lepszy korpus z podstawowym tzw kitowym obiektywem. Tak na prawdę za dobry obiektyw trzeba zapłacić co najmniej 1,5tyś, a kupowanie w zestawie dwóch np słabych obiektywów różniących się w zasadzie tylko ogniskową nie ma dla mnie sensu.

zabaewa napisał(a)
Ale dobrze radzisz na początek - jeden kit - ja obstawiam 18 - 105. I tak wcześniej czy później Iwonka zapragnie coś lepszego - wtedy już będzie dokładnie wiedzieć czego chce

baraga1904 napisał(a)

...od roku jestem posiadaczką N 5200 i jestem, jak na początkująca osobę w tej sztuce, bardzo zadowolona...

Kochani, dobrze radzicie. Dziękuję bardzo wam za dobre rady.
Analizowałam Nikony pod kątem, na co mnie stać i aby wybrać najlepsze parametry w tej cenie. Zdecydowaliśmy się z M, że będzie to Nikon 5200 z obiektywem Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6 VR ED (autofokus, własny silniczek w obiektywie), objechaliśmy dziś sklepy, zadzwoniłam do hurtowni (nie chcę kupować aparatu przez sklep internetowy) i okazało się, ze aparaty o takich parametrach obiektywu się wysprzedały . Może ich już nie być, jest kilka egzemplarzy z ekspozycji, nie muszę chyba tłumaczyć, dlaczego takiego z ekspozycji nie chcę.
Temat chwilowo zatem muszę odłożyć w czasie. Być może, że zamiast tych aparatów będą promowane nowe modele, i tyle w temacie.
Raczkujący ogród Iwony 18:33, 05 sty 2015

Do góry
isia33 napisał(a)
Iwonko, planowałam kulki w morzu żurawki, to jest chyba Southern Comfort, przetykane Frosted Curls. Ale kulki + trawa to też jest ładne zestawienie. Tylko jaka trawa, Frosted chyba nie?

Dlaczego nie Frosted Curls? Ładna jest i ładnie wygląda, jak się rozrośnie. Madżenka na tych fotkach ma właśnie tą trawkę.
Ja w tym roku kupiłam w szkółce 5 sztuk, pod nazwą stipy. Dziewczyny rozpoznały w trawce Frosted Curls Wykorzystam ją w tym roku.
Begonie osobiście bardzo lubię, dają koloru na rabatach, ale w tej małej rabatce chyba za dużo się dzieje. 4 typy roślin - to trochę dużo.
Iwonko, zobacz na tej rabatce połączenie kulek i trawy, puste miejsca wysypane żwirkiem, ja jestem zauroczona tą rabatką
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/72/721670/original.JPG
całość masz tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale?page=826
Ogródek Iwony 13:00, 05 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Beatko, też cię pozdrawiam. Następnym razem pakuj się z Olą w samochód. Niech tylko się wiosna zacznie

Jak tylko Olka da cynka ,że jedzie to się wybiorę.Wielka buźka Iwonko dla Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies