Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

lee_girl 13:19, 05 sty 2015

Aaaaa i chciałam jeszcze zapytać, czy macie może jakieś linki do małych ogrodów w kształcie L? Jakoś trudno mi się dokopać do takich wątków.
bleebla 15:01, 05 sty 2015

lee_girl napisał(a)
Aaaaa i chciałam jeszcze zapytać, czy macie może jakieś linki do małych ogrodów w kształcie L? Jakoś trudno mi się dokopać do takich wątków.

Czy ktoś pomoże? Ja niestety nie kojarzę małych ogrodów w kształcie litery L

edit: Przypomniałam sobie o Eli

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3777-maly-ogrodek-eli ale ogródek dopiero w przygotowaniach
bleebla 15:11, 05 sty 2015

lee_girl napisał(a)
WITAM! Masz cudowny ogród! Wczoraj wpadłam na ten temat i przeglądałam Wasze zdjęcia i posty. Mam do Ciebie pytanie, jakie są wymiary tej powierzchni? Niebawem będziemy się wprowadzać do nowego mieszkania i też będziemy mieć "elkę", gdyż domek jest narożny. Nic tam jeszcze nie jest zrobione, jednak wydaje się być bardzo mały a moja wyobraźnia przestrzenna w ogóle nie istnieje teren od strony tarasu będzie o szerokości 4,20m (od budynku do płotu sąsiada) na 12m i druga część (strona od drzwi wejściowych 4m na 12. U Ciebie wszystko pięknie wygląda i chciałam porównać te nasze powierzchnie. Dałaś mi nadzieję, że będzie można coś z tym zrobić pozdrawiam!

Dziękuję za miłe słowa
Wymiary mamy podobne. Zobacz sobie na str. 81 i 105 tam są schematy, trzeba tylko przybliżyć zdjęcie żeby zobaczyć wymiary.
Oczywiście, że z takiej powierzchni da się coś zrobić i może być naprawdę pięknie, tylko trzeba wszytko powoli przemyśleć i wesprzeć się doświadczonymi ogrodnikami. Namawiam do założenia swojego wątku. Im wcześniej tym lepiej ! Tu jest mnóstwo dobrych duszyczek które pomogą
Jagodaa 15:12, 05 sty 2015

Bałwanek dzisiejszy?
bleebla 15:25, 05 sty 2015

Jagodaa napisał(a)
Bałwanek dzisiejszy?

świeżutki, ale już się topi
Jagodaa 15:27, 05 sty 2015

bleebla napisał(a)

świeżutki, ale już się topi

U mnie przestało chwilowo sypać.
Madzenka 16:14, 05 sty 2015

Latalam z miotłą i otrzepywałam śnieg z kulek na nózkach i żywopłotu cisowego.

Nie kojarzę małych ogródków L - są same kwadratowe.

Lee wpadnij na pinterest do moich katalogów (Madżenka) i tablica "small garden" może coś znajdziesz co Ci się spodoba.
Iwk4 19:45, 05 sty 2015

Aga, kiedy zmieniłaś swój awatarek? Piękny bałwanek, taki wesolutki
lee_girl 08:42, 06 sty 2015

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za odpowiedzi. Jak przyjdzie czas, to na pewno zagoszczę na dłużej na tym forum Pomyślności w Nowym Roku!
ela_z 09:07, 06 sty 2015

bleebla napisał(a)

Właśnie ostatnio przeczytałam, że źle przycięłam Powinno się przyciąć tylko główne gałęzie, a ja przyciełam wszytko co się dało Zobaczymy co z tego wyjdzie

Trawka to trzęślica modra Variegata.

Wszystkiego dobrego

Mogloby sie sprawdzic Twoje ciecie bo wyglada swietnie.
Dziekuje za namiar trawki

Pozdrawiam